@andrei,
investigatii, hm, e un cuvint cam prea tare, suna a comisarul Cattani, si nu e cazul
-Referitor la propunerea acestui concurs de la Peris, mi-am exprimat niste semne de intrebare, mai ales ca ieri vorbisem cu dl. Albastroiu si lucrurile nu erau chiar clare nici pentru dinsul. Unde -o fi adevarul , nu stiu
-Despre cupa Romaniei de la Sarulesti de anul asta nu stiu nimic, stiu doar ca anul trecut din premiile anuntate initial s-a retinut TVA-ul. De ce, nu stiu, iar daca cei care au incasat premiile n-au ciriit, de ce-as face-o eu ?
-referitor la cupa Pelicanul, n-am postat nimic pentru ca i-am exprimat personal lui Victor Oana nedumeririle mele despre bugetul premii/cheltuieli/incasari, mai ales avind in vedere editiile trecute. Mi-a raspuns, m-a lamurit, ce ar mai fi de discutat?
Si uite ca te inseli, asta cu bugetele concursurilor e chiar o chestie principiala ! De ce? Eu cred ca un concurs e organizat de un patron, o firma sau o asociatie pentru a promova ceva. Exceptie, deocamdata, calificarile la CM. S-o luam pe rind :
1. o balta ,veche sau noua, nu conteaza. Pai, un patron vrea sa atraga in viitor mai multi pescari, deci organizeaza un concurs, se prind x tone, acorda niste premii si va avea de cistigat pe viitor, deoarece lumea aude ca se prinde bine si se vind bilete !
2. o firma (in general, de profil)- vrea sa promoveze sau sa intre pe piata cu niste produse, ca sa-i creasca vinzarile pe viitor. Respectiva firma ar trebui sa asigure niste premii substantiale in produsele pe care le vinde.
3. o asociatie- aici e mai greu, intr-adevar, avind in vedere totusi puterea financiara scazuta ale asociatiilor/cluburilor de la noi. Exista totusi citeva asociatii care deja au concursuri traditionale, si pe care le organizeaza cu mari eforturi..
Din pacate, mai ales in primele doua cazuri, la noi nu e asa ca-n alte tari, si primul lucru care conteaza este profitul imediat...

Daca se poate, chiar si in avans !
Astept sa mi-o iau !