Cica Pescar
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cica Pescar
Astazi din nefericire am stat de vorba cu un pescar sau asa zis pescar de crap el sa dus pe o balta care o cunosc eu foarte bine si mia zis ca in 24 de ore nu a prins nici un crap intrebarea mea a fost in ce zona a dat pe lac iar raspunsul lui a fost urmatorul "nu conteaza unde am dat ca am dat cu 16 lansete cu momeli diferite si am nadit pt 24 ore cu mai mult de 20 kg nada" .
Cum frate sa te mai dai shi pescar de crap cand vi la mine shi imi zici ca dai cu 16 lansete su bagi pt 24 ore de pescuit 20 kg nada si tot el zice ca nu e buna balta dupa aceea :)) in fine se mai gasesc shi branconieri dinashtia :))
Cum frate sa te mai dai shi pescar de crap cand vi la mine shi imi zici ca dai cu 16 lansete su bagi pt 24 ore de pescuit 20 kg nada si tot el zice ca nu e buna balta dupa aceea :)) in fine se mai gasesc shi branconieri dinashtia :))
asta e deja o frumoasa poveste pescareasca, gargara cum imi place mie sa zic in limbaj mai dur... 16 lansete?! poate ca erau mai multi oameni (16 lansete / 3 sau 4 buc. = nr. pescari), uneori e greu si cu 4 buc. daramite sa stai singur de 16 lansete.
mai trebuie spulberat un mit: daca "balta are peste", nu inseamna ca e neaparat sa ii si prinzi, oricat de bun ai fi. sunt momente in care hranirea lor este total inhibata din diferite motive (nu ma pricep suficient sa argumentez dar practica o confirma). am patit si eu de mai multe ori in locuri ce colcaiau de crap sa nu prind nimic timp de min. 12 ore. un amic verificand cu sonarul, i-a gasit frumos stand aproape nemiscati la fund de parca erau morti. ehh, ce mai zici? voi nu ati patit niciodata la fel?
mai trebuie spulberat un mit: daca "balta are peste", nu inseamna ca e neaparat sa ii si prinzi, oricat de bun ai fi. sunt momente in care hranirea lor este total inhibata din diferite motive (nu ma pricep suficient sa argumentez dar practica o confirma). am patit si eu de mai multe ori in locuri ce colcaiau de crap sa nu prind nimic timp de min. 12 ore. un amic verificand cu sonarul, i-a gasit frumos stand aproape nemiscati la fund de parca erau morti. ehh, ce mai zici? voi nu ati patit niciodata la fel?
....
era vorba de balta Movila Miresii (Seaca) care are foarte mult crap mare si mai putin crap mic este foarte veche shi de vreo 4-5 ani nu sa mai recoltat nimik din ea este singura balta care pt 3 zile de pescuit eu fac 600 Km dus intors numai ca este foarte pretentios pestele are toane foarte urate si nu iam gasit inca motivul acelor toane ai sanse astazi sa prinzi de te plictisesti shi maine sa nu mai scotzi nimik nu shtiu de la ce i se trage :)) shi taxa e infima 250.000 lei , numai ca eu acolo am vazut shi pescar care a venit cu peste 5 saci de porumb uscat si ia bagat in apa pt ca iam zis eu cu inca nishte prieteni ca prindem pt ca iam dat vreo 5 saci de porumb mancare unde stam :))) in fine sunt multzi creduli si multi nu au habar cum mananca crapul ce mananca si in ce perioade mananca.
Nu zic ca nu se intampla sa stai chiar shi cateva zile pe o balta shi sa nu prinzi nimik dar shi cand prinzi sa itzi fie mai mare dragul sa stai la pescuit.
Ori cum ma distrat faza ca a stat cu 16 lansete ma shi vedeam eu acum vreo 3 ani cand stateam cu 10 lansete shi cand imi venea ceva mai mare nu puteam sa il scot din cauza lansetelor chiar :))))
Fir Insins dar numai la 4-5 Lansete :))
Nu zic ca nu se intampla sa stai chiar shi cateva zile pe o balta shi sa nu prinzi nimik dar shi cand prinzi sa itzi fie mai mare dragul sa stai la pescuit.
Ori cum ma distrat faza ca a stat cu 16 lansete ma shi vedeam eu acum vreo 3 ani cand stateam cu 10 lansete shi cand imi venea ceva mai mare nu puteam sa il scot din cauza lansetelor chiar :))))
Fir Insins dar numai la 4-5 Lansete :))
- tudorgabriel
- veteran
Salut hack bv,cred ca este o mare gogorita Seaca asta,am fost anul acesta de cateva ori ptr. ca sunt la 40 km de ea si am prins cativa carasi cat palma
Spune-mi si mie cand ai fost acolo si cine te-a vazut ca ai prins crap (ma refer la paznici)si eu ma duc sa-l intreb daca este adevarat si mai spune-mi in ce loc ai dat,eu am pescuit si pe latura stanga de la intrare si pe latura de la intrare si ti-am spus ce am prins.
Fir intins

Spune-mi si mie cand ai fost acolo si cine te-a vazut ca ai prins crap (ma refer la paznici)si eu ma duc sa-l intreb daca este adevarat si mai spune-mi in ce loc ai dat,eu am pescuit si pe latura stanga de la intrare si pe latura de la intrare si ti-am spus ce am prins.
Fir intins
......
deci eu pescuiesc numai pe partea dreapta spre coada lacului intreabal de brasoveanu pe ori care din paznici pt ca totzi ma shtiu shi totzi shtiu ce prind eu daca tu imi plateshti benzina pana acolo eu vin shi facem o partida impreuna shi daca nu prindem itzi dau eu scule in valoare de 10 mil :))) sincer pe acel lac daca shti ce sa ii faci prinzi din totzi pescari de pe acea balta unu nu lam vazut sa dea la boilles inafara de mine si din totzi pescari de pe acolo nici unul nu lam vazut sa prinda mai mult decat gashca noastra in care suntem destui cunoscutzi acolo .... credema mergi mai des pe acea balta si vei vedea.
In Primul rand intreabal pe Florea ce am prins eu acolo intreabal pe Nelu si ai sa te lamureshti
In Primul rand intreabal pe Florea ce am prins eu acolo intreabal pe Nelu si ai sa te lamureshti
...
a shi de fost ultima oara am fost luna trecuta de pe 1 pana pe 20 dupa aceea a trebuit sa ma intorc in Bv ca altfel mai stateam. cauta cateva zile si stai calare pe el acolo nadestel bine cauta sa ii dai cu cat mai multe arome de fructe shi pe o lanseta baga porumb vechi shi ai sa vezi rezultatele prostia mare dupa cum am mai spus este ca foarte multzi pescari au nadit cu porumb uscat foarte mult fara nimik altceva shi pestele sa invatzat la porumb uscat cred ca voi ajunge pe acolo peste vreo 3 saptamani shi daca eshti dispus shi avem vreme acceptabila facem o partida pe seaca :PP sa nu zici ca sunt baiat rau :)
In balta de la Seaca pestele nu este invatat cu boilles. Acolo se prinde foarte bine la porumb, mamaliga, rama (alba si neagra de padure), coropisnita etc. In general trebuie evitat a se merge la sfarsit de saptamana pt. ca joi - vineri se da de mancare la pesti masiv. Cel mai bine e sa ai si o barca .
CATALIN - BRAILA