aruncari la mare distanta

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Vlasin Florin
maniac

aruncari la mare distanta

Mesaj de Vlasin Florin » 10 Noi 2005 00:31

sunt curios sa aflu parerea confratilor crapisti despre tehnica,stilul,si cum putem imbunatati lanseurile pt o cit mai mare distanta.

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 10 Noi 2005 08:49

distanta la care arunci este influentata de mai multi factori
in primul rind zic eu ca este tehnica, daca caut sa arunc numai la distanta prefer sa dau dintr-o parte dar in aces caz pierd din precizie
echipamentul este iar f important , pentru distanta eu iti recomand bete mai de 3.90 cu actiune rapda de virf, un fir subtire la care sa ii atasezi un inaintas si mulineta cu tambur long cast, montura care merge mai departe este cu plumb aerodinamic fix ( in capatul liniei )eu dau mai bine cu cei de 100-110 g
><)))°>-------- Dani

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 10 Noi 2005 13:08

Imi permit sa citez aici dintr-un articol din ALP al lui Vlad Pavlovici.

qte

Pentru mulţi pescari, lansetele de 3,60m par a fi depăşite, fiindcă ei au făcut o obsesie pentru 3,90m. La unii, preocuparea pentru vergi mai lungi şi mai puternice este întrutotul justificată, cu condiţia să poată să le folosească la maxim. Altminteri, la apele pe care pescuim, la peştii pe care îi prindem şi la priceperea pescarului mediu, lansetele de 3,60 sunt alegerea potrivită ... Greutatea lansetei continuă să fie o problemă şi astăzi, mai ales când pescarul foloseşte o mulinetă de crap care nu este nici ea prea uşoară, de aceea sugerez oricui să-şi cumpere lansete cu greutate redusă (în raport cu puterea) şi pe măsura competenţelor proprii. E greşit să se creadă că o lansetă mai lungă aruncă automat mai departe. Lungimea ei, raportată la anvergura mişcării, şi greutatea suplimentară constituie un obstacol şi s-ar putea să arunci mai puţin.
Celor mai mulţi pescari le recomand să se oprească la o lanseta de 3,60m ... suficient de uşoară. Pescarii cu experienţă, tehnică de aruncare perfecţionată şi statură de cel puţin 1,80m vor fi desigur mai interesaţi de modelul de 3,90m – şi pe bună dreptate. Ceilalţi, însă, dacă nu vor să-şi complice viaţa în mod inutil, vor obţine mai mult cu o lansetă de 3,60m. Nimeni n-ar trebui să-şi ia lansete a căror competenţă îl depăşeşte!

uqte

Eu l-am ascultat si pot sa spun ca sunt foarte multumit de lansetele mele de 3.60 / 3.25lbs cu care arunc mai mult decat cu vechile 3.90 / 4lbs.

In concluzie, lungimea aruncarii vine din tehnica si din felul cum reusesti sa incarci lanseta in asa fel incat sa obtii maximul de la ea. Pentru corectarea greselilor, o filmare a aruncarilor proprii si studierea lor in liniste acasa iti poate arata ce si unde gresesti.
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 10 Noi 2005 18:10

Eu va recomand un singur lucru - exercitiu , lansari multe cu inaintas textil fara degetar si cind nu na mai taiati la deget , sunteti pe calea cea buna ! Recomandari pentru lansete e greu de facut - pina la urma fiecare isi adapteaza materialul de concurs la ce stie .

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 10 Noi 2005 22:44

:D@vali
ai dreptate vali,am constatat ca dau cu3.90 la fel ca si cu 3.60,si nu sint mic nici slab,cu tehnica nu stau rau,o sa dau vina pe mulinete,am avut okuma orix da nu mai am.. :D
ma gindesc sa schimb firele si sa incerc cu inaintas.
ce parere aveti de aruncarea tip pendul.
:D vlad.p. :D pe care l-ai citat, in av la pescuit avea un articol despre lansete de crap. :D
mie sincer mi-e frica da dau cu betele mele pendul......asta e :D

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 10 Noi 2005 22:46

Val Pangica jr scrie:Eu va recomand un singur lucru - exercitiu , lansari multe cu inaintas textil fara degetar si cind nu na mai taiati la deget , sunteti pe calea cea buna ! Recomandari pentru lansete e greu de facut - pina la urma fiecare isi adapteaza materialul de concurs la ce stie .
@val.p
:lol: si cind raman fara degete :D :D sunt la spital :D :D

XquiZZiT
senior member

Mesaj de XquiZZiT » 11 Noi 2005 01:13

ca sa nu va mai taiatzi la degete cu textilu' strangetzi frana mulinetelor la maxim atunci cand lansati.
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!

DD
member

Mesaj de DD » 11 Noi 2005 09:11

@XquiZZiT

Explica te rog.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

XquiZZiT
senior member

Mesaj de XquiZZiT » 11 Noi 2005 12:36

in momentu in care incarci lanseta daca frana nu e stransa la maxim, firul se deruleaza de pe tambur. din moment ce tu eshti cu degetu pe el, pana sa termini toata miscarea de aruncare te-ai si ales cu o mica taietura. daca frana e stransa nu are cum sa se mai deruleze nici un milimetru de fir de pe tambur decat in momentu in care ai luat degetu de pe el si ai terminat aruncarea.
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 11 Noi 2005 12:37

si daca nu dai drumu la fir cand trebuie, ai pus-o :lol:
mircea stie :lol:
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Scrie răspuns