Articol Adriano Musaro
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Articol Adriano Musaro
... a aparut in Aventuri la Pescuit , numarul pe luna iunie, e destul de interesant si trateaza prepararea boliesurilor. Felicitari, Adriano, si asteptam continuarea!
Articole(competente) scrise de componentii echipei nationale de pescuit la crap nu am citit nicaieri, nu apar pe forum, nu scriu in reviste, or fi avind secrete in ale pescuitului la crap, in schimb Adriano ne impartaseste din experienta lui si a altora, fara nici un interes comercial sau de alta natura.
Bravo, Adriano!
Bravo, Adriano!
- Gabriel BOGDAN
- junior member
- Mesaje: 77
- Membru din: 12 Mar 2004 15:38
- Localitate: BUCURESTI
- Contact:
Bine... dar cum?
Dc tot ati povestit atat de mult de Adriano cu articolul din Aventuri... am luat si eu azi revista, pentru prima data. Si chiar e interesant articolul sau, cel putin pentru mine, multe chestii noi. Am vazt reteta lui de "perisoare" (zicea cineva sa ar fi bine sa o lasam mai moale cu englezismele...ff bine) si am zis... hai sa incerc si eu. N-am facut in viata mea boilies... deci ingredientele din reteta lui Adi(ca acu e de-a nostru.. sper ca nu te superi) in ce faza a prepararii boilies-urilor ajung sa pun apa peste ele si cand tre' fierte... ouale presupun ca le pun in mix-ul uscat...sau...
Vreau un sfat... mai ales ca raspunsul cred ca e destul de scurt.
Multa sanatate!
Vreau un sfat... mai ales ca raspunsul cred ca e destul de scurt.
Multa sanatate!
Cand pestele se hotareste sa ia momeala... onoreaza pescarul, cand pescarul pescuieste sportiv... onoreaza pestele
In primul rand felicitari lui Adriano. Poate invatam toti ca puterea nu mai e a celui ce are informatia ci a celui ce o imprataseste.
Imi permit sa raspund, cu scuzele de rigoare catre Adriano, gandindu-ma ca esti nerabdator (azi e joi, poate mergi in week-end la pescuit
).
Pasii sunt urmatorii: prepari amestecul(amesteci toate ingredientele uscate, eu le bag intr-o punga, o leg la gura si o agit bine, bine, pina s-au omogenizat componentele mixului); bati ouale ca la omleta; adaugi colorantul si ingredientele lichide; omogenizezi bine; incepi sa adaugi din amestecul uscat pina cand obtii o pasta a carei consistenta este determinata de numarul de oua (10-12 la 1Kg. de mix); framanti bine pasta; pui apa la fiert; faci bilutele (daca nu ai o masa de rulat iti va fi mai greu la inceput, dar te obisnuiesti repede); incepi sa fierbi bilutele (max. 2 minute, parerile sunt impartite, eu le scot in momentul in care se ridica singure la suprafata. ATENTIE! Nu pune multe la fiert si mai ales asteapta sa dea apa in clocot. Daca pui multe la fiert, apa nu mai clocoteste si se mareste timpul de fierbere => este afectata compozitia); le scoti; le pui la uscat. Daca vrei sa-ti faci pop-up, ori faci bila in jurul unei bilute de polistiren, ori le bagi in cuptorul cu microunde (rezista max. 6 ore, am testat, cand isi trag apa se vor scufunda) ori faci o gaura in bila si introduci spuma.
BAFTA! Satisfactia pe care o ai cand prinzi la boilies facut de tine este uriasa. Imi permit si un mic sfat: atentie la faina, daca pui prea multa, se vor usca si vor crapa. In plus, se vor umfla la fiert, diametrul rezultat fiind diferit de cel dorit.
Imi permit sa raspund, cu scuzele de rigoare catre Adriano, gandindu-ma ca esti nerabdator (azi e joi, poate mergi in week-end la pescuit

Pasii sunt urmatorii: prepari amestecul(amesteci toate ingredientele uscate, eu le bag intr-o punga, o leg la gura si o agit bine, bine, pina s-au omogenizat componentele mixului); bati ouale ca la omleta; adaugi colorantul si ingredientele lichide; omogenizezi bine; incepi sa adaugi din amestecul uscat pina cand obtii o pasta a carei consistenta este determinata de numarul de oua (10-12 la 1Kg. de mix); framanti bine pasta; pui apa la fiert; faci bilutele (daca nu ai o masa de rulat iti va fi mai greu la inceput, dar te obisnuiesti repede); incepi sa fierbi bilutele (max. 2 minute, parerile sunt impartite, eu le scot in momentul in care se ridica singure la suprafata. ATENTIE! Nu pune multe la fiert si mai ales asteapta sa dea apa in clocot. Daca pui multe la fiert, apa nu mai clocoteste si se mareste timpul de fierbere => este afectata compozitia); le scoti; le pui la uscat. Daca vrei sa-ti faci pop-up, ori faci bila in jurul unei bilute de polistiren, ori le bagi in cuptorul cu microunde (rezista max. 6 ore, am testat, cand isi trag apa se vor scufunda) ori faci o gaura in bila si introduci spuma.
BAFTA! Satisfactia pe care o ai cand prinzi la boilies facut de tine este uriasa. Imi permit si un mic sfat: atentie la faina, daca pui prea multa, se vor usca si vor crapa. In plus, se vor umfla la fiert, diametrul rezultat fiind diferit de cel dorit.
Citeva precizari la postarea lui Patabum :
1. nu amesteci decit praf cu praf si lichid cu lichid . Impreuna ele vor ajunge cind te apuci sa torni praful de mix peste lichide
2. diametrul boiliesurilor vor scadea dupa uscare
3. nu pui niciodata caseina ca atare in lichid - ca se duce dracu tot mixul - face cocoloase
4. dupa fierbere le usuci intr-un loc la intuneric si aerisit . Nu le tii la soare ca se volatilizeaza toate uleiurile esentiale din ele
5. daca nu le folosesti imediat dupa 24 ore le poti pune la frigider
6. daca le pui mai devreme in congelator s-ar putea sa nu fie bine uscate la interior si ingheta lichidul din ele si le sparg
7. poti sa le si usuci cu feonul pina le deshidtratarea completa dar s-ar putea in cazul asta sa se sparga la lansarea cu bastonul cobra
Fir Intins
1. nu amesteci decit praf cu praf si lichid cu lichid . Impreuna ele vor ajunge cind te apuci sa torni praful de mix peste lichide
2. diametrul boiliesurilor vor scadea dupa uscare
3. nu pui niciodata caseina ca atare in lichid - ca se duce dracu tot mixul - face cocoloase
4. dupa fierbere le usuci intr-un loc la intuneric si aerisit . Nu le tii la soare ca se volatilizeaza toate uleiurile esentiale din ele
5. daca nu le folosesti imediat dupa 24 ore le poti pune la frigider
6. daca le pui mai devreme in congelator s-ar putea sa nu fie bine uscate la interior si ingheta lichidul din ele si le sparg
7. poti sa le si usuci cu feonul pina le deshidtratarea completa dar s-ar putea in cazul asta sa se sparga la lansarea cu bastonul cobra
Fir Intins