Sfat achizitii noi

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
panaionut
new member

Sfat achizitii noi

Mesaj de panaionut » 12 Aug 2007 20:13

Buna ziua
De curand am rams fara sculele de pescuit chinezarii (mi-a fost sparta masina dupa ce am venit de la peste)
Am 1000 ron si vreau sa-mi cumpar 3 bete (2.70 din 2 bucati maxim 3m) cu 3 mulinete cu br (daca e nevoie mai suplimentez fondurile dar in 2-3 luni). Ce i-mi recomandati si de unde se la cumpar din Romania ?
mentionez ca in zona mea unde pescuiesc este nevoie sa arunc intre 40 si 70 m asa ca as dori ca lanseta sa aiba actiune mare pentru plumbi intre 40 si 80g

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 13 Aug 2007 05:59

in 1000 ron ai posibilitatea sa iti iei ceva scule apropriate de cele de crap, te vei descurca cu ele si pe distante mai mici:

- banax helicon 5600 NF: 200 ron
- bete 3.60 carbon: aprox. 100 ron
fir intins!!

www.carpfishing.ro

George Iorga
maniac

Mesaj de George Iorga » 13 Aug 2007 19:28

Salut. Spune si daca pescuiesti doar la crap s-au daca dai si pe apa curgatoare ! La un moment dat si eu am urmarit sa "sparg" pestele din Dunare cu un singur set de bete - n-am reusit ! Acum am trei seturi de 3 cu actiuni diferite in functie de specia de peste la care dau si locul in care pescuiesc. Am scos odata un somn de 24 kg cu un Balzer Blue Boat de 3m Actiune 100-250g,dupa 40 de min. si dupa ce s-a tot bagat dupa un butuc. La cat de tare am tras de el daca as fi avut betul de crap ,ori ala de salau sigur l-as fi rupt in conditiile in care firul era de 0.55 ,forfac 0.40. Ideea e ca daca dai doar dupa peste pasnic intr-o apa statatoare recomandarea baietilor de pe acest forum este sa-ti iei bete de carbon ,3,6m s-au 3.9m eventual din 3 bucati sa le poti transporta mai usor si mulinete rodate gen Banax s-au Okuma ca-s mai ieftine ,dar daca mai mergi si la "o Dunare" dupa somn ,la mulinete mai schimbi tamburul cu fir adegvat dar la bete ce le faci ,ca-s incomode si nu ai nevoie de flexibilitate in dril. Lansete de 2.7 si 3m gasesti la orice magazin ,du-te si pune mana pe ele, nu-ti lua doar findca Gogu de pe net a zis ca-s super.Eu de vre-o 7-8 ani folosesc lansete Cormoran ,Balzer si LineaEffe din fibra ori compozit ,fiecare cu avantaje si dezavantaje. In 12 ani de cand pescuiesc n-am rupt niciodata nici o scula ,cand o-i rupe pe prima o sa trec la carbon. In concluzie : bete de 2.7 - 3.0m gasesti in orice magazin virtual dar cel mai bine e sa le vezi si sa le simti in functie de stilul tau de pescuit ;alege betele cu o actiune intre 50-150 e grame daca pescuiesti mai variat ; cauta din carbon ,ori compozit cu inelul de varf ceva mai larg,e mai bine cu 6 inele,manerul mai lung (eu pun cotul la cotor si mandrina trebuie sa-mi vina la varful degetelor) .La capitolul mulinete si eu am cerut sfaturi si m-am procopsit cu Okuma -LongBow si PowerLiner. PowerLiner este acum la Carpio.ro - 155 lei ,modelul mai bun e 865 ,chiar daca are tamburul mai adanc are puterea mai mare decat 860 ,raportul de recuperare find diferit (4.5/1 fata de 5.8/1 la 860) LongBowul merege beton ,dar nu are tambur long cast.
Cam ata acum ,revin daca e cazu.
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!

panaionut
new member

Mesaj de panaionut » 15 Aug 2007 01:24

pescuiesc doar la crescatorii,uneori mai ma duc cu prietenii noaptea la plantat dar de obicei merg cu sotia sa ne relexam la sfarsit de saptamana

George Iorga
maniac

Mesaj de George Iorga » 15 Aug 2007 19:33

Cu un bat de 2.7m arunci mai greu 70m ,chiar si cu 3m te chinui daca ai un fir mai gros de 0.30 . Daca dai intr-o crescatorie cred ca nu-ti trebuie o lanseta cu o actiune mai mare de 150g .Betele de crap de 3.6m - 3.9m de 3lb din carbon iti vor satisface cerintele (alea din 2 buc. sunt incomode la transport ,asa ca poti sa te orientezi la alea din 3 buc) . Daca mai si plantezi din cand in cand e clar ca-ti trebuie mai mult fir pe tambur ,deci ia-ti mulinete marimea 60 ori 65 care incarca cam 300m de 0.35 (150-200m plantatul + 50m la dril + o rezerva de 50-100m).Atentie -sunt mai grele !
Ia in cosiderare cele spuse de Mirceas ;mulineta Banax Helicon 5600 NF este cea mai vanduta mulineta de crap din Romanaia ,are cel mai bun raport pret-calitate si sunt magazine in Bucuresti care dau 3 ani garantie. Lansete cred ca gasesti mai multe modele la 150 ron ,nu-ti pot recomanda una anume.(intra pe magazinele on-line si fa-ti o idee)
Eu unul la banii tai as incerca sa iau scule mai bune ,second hand, de la baietii de pe forum (vezi anunturile de vanzare )dar e alegerea ta !!
Numai bine si fir intins !
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!

panaionut
new member

Mesaj de panaionut » 16 Aug 2007 21:26

multumesc mult de sfaturi
intotdeauna ma preferat sa cumpar lucrul nou si nu la sh
la sfarsit de saptamana plec spre bucuresti ca e aproape si gasesc eu

Scrie răspuns