Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
c.tinvrabie
- new member
Aseara am primit in vizita pe un nepot care este stabilit in SUA de 2 ani dupa un stagiu de un an in Canada. Are pasiunea pescuitului.
De buna seama ca am abordat subiectul. Am aflat cateva lucruri interesante si chiar inedite. Inclin sa cred ca nu numai pentru mine.

Stefan Tuineag
Crapul nu este consumat. De ce ? Simplu. Are un gust total respingator (la fel stau lucrurile si in Canada) . O explicatie pare a fi natura hranei acestuia.
Sunt si balti particulare. Sunt probleme ca si la noi. La o taxa de 20 $ pe zi poti avea "norocul" sa nu prinzi nimic.
Sunt permise statale de pescuit in apele publice care pot fi cumparate de la orice agentie de turism.
Pentru pescuitul in ocean se obtine un permis separat. Cel mai cautat fiind pestele spada.
-
tudor oprescu
- Moderator
-
Crapul are un gust total repingator pentru orice localnic al tarilor occidentale cu fatade maritime mari.
Am spus occidentale pentru ca vietnamezii si chinezii mananca si crap si orice aratare cu solzi, aripi, blana sau nu, si piciore in afara de masa si de scaun.
Altfel, crapul, are acelasi gust ca si in Romania. Adevarul este ca dupa ce te obisnuisti cu pestele oceanic, cel de apa dulce il lasi sa traiasca.

-
c.tinvrabie
- new member
Cel ce mi-a spus ca crapul nord-american are un gust respingator - din propria experienta - s-a nascut si a trait pana accum trei ani pe plaiuri mioritice.
-
c.tinvrabie
- new member
c.tinvrabie scrie:Cel ce mi-a spus despre crapul nord-american ca are un gust respingator - din propria experienta - s-a nascut si a trait pana accum trei ani pe plaiuri mioritice.
-
tudor oprescu
- Moderator
-
La fel ca mine, care nascut pe plaiuri mioritice si trait acolo pana in 1976 am papat crap nord american din 1977 pana in 1981, cu intreruperi ca mai veneam si in Europa, nu in Ro ca nu puteam, sau puteam de fapt dar cine vrea la puscarie ?

-
perchot
- junior member
Asa mi s-a spus si mie de catre un roman stabilit in Canada cum ca ar avea gust super nasol. Chiar daca eliberez cam tot ce prind, cineva m-a rugat sa-i aduc un crap asa ca i-am adus unul de 7 kg prins intr-un lac artificial. Tipul si nevasta-sa au fost super multzumitzi de gust. Apoi, intr-o zi am prins in 3 ore 4 crapi in St. Lawrence, (3 cam la 10kg si unul la cca5 ).Unuia dintre cei de zece kg in timpul drilului i-a intrat firul (un Tufline de 30lbs) pe dupa opercul si l-a taiat rau de tot. Curgea sange ca la porc, asa c-am fost nevoit sa-l retzin. Am mancat si eu o bucata la gratar, restul am impartzit prin vecini. Nu era gras si nu mi s-a parut altfel decat cel cu care eram obisnuit in Romania. Ceilaltzi consumatori au fost incantatzi de gust. Astia au fost singurii 2 crapi sacrificatzi in 2 ani.
Se pare totusi ca gustul difera mult daca apa are fundul foarte malos.
In rest sunt perfect de acord cu Tudor: odata ce te obisnuiesti cu peste oceanic e mai greu sa apreciezi gustul crapului.
Dar n'as spune chiar ca are un gust "total respingator". Inclin sa cred ca atata timp cat in America si Canada crapii cresc aproape exclusiv in medii naturale (de multe ori salbatice si virgine) si se hranesc natural ar putea avea un gust mai natural decat cei care cresc in baltzile furajate special pt pescuit sportiv din Europa.
Exista, sigur, si baltzi cu plata. Dar cel putzin in Canada n-am auzit de baltzi de crap cu plata. De pastrav, stiuca, bass pot confirma. Nu cred ca-n State lucrurile stau mult mai diferit.
Numai bine!
-
florintm
- new member
am o intrebare prt cei ce stiu citeva balti sau locuri de pescuit la crap in STATE ma intereseaza zona Michigane
Fir intins
-
tudor oprescu
- Moderator
-
Este acolo un lac, maricel

, numit tot Michigan. Ai incercat in el ?
-
florintm
- new member
nu am ajuns inca in state dar sint pe cale sa ajung sper cit de curind.De asta eram curios ce balti (lacuri) sint de crap pe acolo,sper sa pot gasi crapisti romani cu care sa particip la pescuit in michigane
Fir intins la toti de aici si de dincolo
-
tudor oprescu
- Moderator
-
E crap in orice rau sau lac. Nu-l pescuieste nimeni. MICHIGAN
E nu exista.

Incearca mai bine in Michigan.