gheata e buna sau rea.???
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
gheata e buna sau rea.???
asi dori ceva raspunsuri referitor la gheata ce se pune pe baltile noastre. e un lucru bun sau afecteaza pesti in special crapul?am vazut ieri doua balti din jud.timis si erau complect acoperite de gheata.cam cit rezista in aceste conditii???una din aceste balti are adincimea de aprox. 0,5 0,8 m zic eu ca e mica???
in general se spune ca gheata este buna..... omoara microbii si alte bacterii. pe o balta care nu ingheata pestele este nevoit sa umble in cautarea hranei si asta duce la scaderea lui in greutate cu aproximativ 10-15%. Gheata e buna!
DUMNEZEU ESTE PESCAR !!!
www.clubul-pescarilor.ro
www.clubul-pescarilor.ro
Re: gheata e buna sau rea.???
A mai fost balta aia inghetata ? Geata e buna, dar daca sunt adicimile cum le descrii tu, s-ar putea daca se dezgeata prea tirziu sa se intoxice pestii. Fenomenul asta il poti vedea primavara, daca nu gasesti pesti morti, au rezistat, si asta s-ar putea ca pe undeva sa fie niste portiuni ceva mai adincigusti scrie:asi dori ceva raspunsuri referitor la gheata ce se pune pe baltile noastre. e un lucru bun sau afecteaza pesti in special crapul?am vazut ieri doua balti din jud.timis si erau complect acoperite de gheata.cam cit rezista in aceste conditii???una din aceste balti are adincimea de aprox. 0,5 0,8 m zic eu ca e mica???
Problema nu e foarte complicata, si tine de fizica de liceu: apa are densitatea maxima la 4 grade Celsius, o anomalie rar intalnita ( norocul nostru!!! altfel poate era o problema cu viata pe Terra). Asta inseamna ca apa "calduta" de 4 grade sta pe fundul apei si mentine crapii nostri in viata. Si solubilitatea oxigenului in apa e maxima la temperatura asta, deci e pericol minim de sufocare. La ape mici, de zeci de cm, se poate in schimb ca apa sa scada mult sub 4 grade chiar si la fund, asta in cazul fericit cand nu ingheata de tot. Un peste captiv in gheata e cam condamnatgusti scrie:asi dori ceva raspunsuri referitor la gheata ce se pune pe baltile noastre. e un lucru bun sau afecteaza pesti in special crapul?am vazut ieri doua balti din jud.timis si erau complect acoperite de gheata.cam cit rezista in aceste conditii???una din aceste balti are adincimea de aprox. 0,5 0,8 m zic eu ca e mica???

Natura, oricum, si-a facut datoria, iar gheata, benefica ori ba, nu impiedica supravietuirea pestilor, ba din contra. Pe de alta parte, in ultimii ani, cu ierni blande, s-a inmultit braconajul de iarna. Lipsa ghetii usureaza efortul magarilor de a plasui iarna, cand pestii-s oricum amortiti.
Gusti: nu gresesti daca spargi gheata pe alocuri, intr-o balta putin adanca. Ajuta la oxigenare!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
mersi pt raspunsuri asa ma gindeam si eu.balta inghetata de care vorbesc este in pescaria de la sacosul turcesc si tinind cont de densitatea de crap pe care o are mi se pare cam greu ca toti crapii sa intre in gropane.am mai auzit ca pe uni crapi daca ii prinde inghetul si apa e f. mica ramin fara inotatoarea dorsala.sper sa nu fie o iarna sa de grea.
teacher64 are dreptateteacher64 scrie: Gusti: nu gresesti daca spargi gheata pe alocuri, intr-o balta putin adanca. Ajuta la oxigenare!