Lumea boilesurilor 2

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Vizitator

Lumea boilesurilor 2

Mesaj de Vizitator » 06 Iul 2004 17:13

Nu vreau sa supar pe nimeni - dar e cam varza articolul asta . Prea multe proteine intilnite in majoritatea mixurilor - proportii de 50 % Robin Red pur in mix - Carp's Mix ?? - Multi fruits mix cu procent de 40% proteina ? etc . Autorul stie el ceva despre HNV dar asta nu se aplica chiar la toate mixurile si era de datoria lui sa spuna cind merg proteicele si cind trebuiesc folosite alte mixuri mai usoare . Are si parti bune in articol , cind explica fiecare componenta de mix - ce face si care e rolul ei - dar la mixuri e departe de realitate - sau ma rog le pastreaza pentru el . Fir Intins ! Nu ma injurati - dar practica este alta !!

danicojo
member

robin red

Mesaj de danicojo » 08 Iul 2004 08:34

salut Val
Nu e nici o suparare, dimpotriva ma bucur ca apar controverse pentru ca asa dam nastere unor discutii din care multi au ce invata. Referitor la continutul de proteine desigur se poate discuta pe aceasta tema,insa imi cer scuze dar nu vad unde ar fi mentionat un procent de 50% robin red pur in mix !!! este vorba de un amestec de 50%carp's mix +50%alt mix si nicidecum 50%robin red pur.
fir intins

danicojo
member

raport proteic

Mesaj de danicojo » 08 Iul 2004 12:01

salut Val
in legatura cu raportul proteic vreau sa-ti spun ca in articol sint exemplificate mixuri starbaits (carp's, bird food, etc.) pe care cei din vestul tarii le procuram mai usor din Ungaria. Raportul proteic de 50%, 35%,etc. este cel mentionat de producator, asa ca daca ei mint atunci am gresit si eu. Site-ul www.starbaits.com este in constructie dar ca sa te convingi poti sa vezi pe adresa http://www.starbaits.sk/index.php?secti ... y&print=no. Am vazut ca mai era o nelamurire la ,,tehnica,nade,momeli - raport proteic la mixuri (calin cucerzan), intrebare la care Adriano a dat un raspuns excelent. Nu este vorba de nici un ,,sau le pastreaza pentru el'' asa ca poate ar fi bine sa trimiti tu un articol despre ,,cind merg proteicele si cind trebuiesc folosite alte mixuri mai usoare''. Am vrut doar sa-i ajut pe unii mai incepatori, dar daca credeti ca nu e bine, intrerupem. Ok?
fir intins

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 08 Iul 2004 12:59

Daniel, cred ca Val n-o sa poata raspunda prea curand, presupun ca acum e la Hobaia, la mansa a treia, dar sa-ti spun si parerea mea.

Articolul tau mi se pare foarte bun in intentie, ar fi util sa avem cat mai multe. Ti-as reprosa insa ca nu sistematizezi amestecurile de baza, ci prezinti laolalta categorii mari (fishmeals, birdfoods, HNV) si diverse sortimente produse de diverse firme. Dupa parerea mea (poate gresesc), amesteci mere cu pere, ceea ce creeaza confuzie. E ca si cum ai spune: masinile sunt de cinci feluri, cu tractiune pe fata, cu tractiune integrala, Dacia, Renault, Mercedes. Amestecurile pe baza de faina de peste (fishmeals) sau mancare pentru pasari (birdfoods) sau bogat proteinice (HNV) sau sarac nutritive (50/50) sunt insirate alaturi de amestecuri care nu reprezinta categorii separate, ci doar variante ale celor de mai sus, cum ar fi "nut mix" sau "ready scopex mix".

Un "ready scopex mix" nu poate fi o categorie sub nici o forma, ci doar numele comercial al unui amestec facut de nu stiu ce firma. Cate firme produc "ready scopex mix"? Eu nu stiu nici una. Din mesajul tau de mai sus deduc ca te referi la produsele Starbaits, pe care eu nu le cunosc. Insa din articol nu se intelege. O clasificare logica ar spune asa: firma Starbaits vinde amestecuri de baza (birdfood sau 50/50) care contin deja arome (scopex, capsuni si altele), numite "ready scopex mix" sau "ready strawberry mix" etc.

De asemenea, cum nu te adresezi unui public omogen vorbitor de engleza, e necesar sa traduci tot ce poate traduce, eventual cu explicatii. Cand spui ca "Nut mix" poate fi aromatizat cu "Essential Oil of Cinnamont sau Essencial Oil of Amandet", cine nu stie engleza habar n-are despre ce e vorba. Essential Oil of Cinnamon e ulei esential de scortisoara, dar drept sa spun nici eu nu stiu ce-ar putea fi Amandet - daca e migdala (Amande in franceza), pe engleza e Almond. Ce sunt "appetite stimulator fruits/spice/xxx", "attractant crustacean" "slow sugar" sau "sucre natural intense"? Inca o data, sa nu confundam categoriile cu denumirile comerciale si sa nu vorbim limbi straine unde nu e cazul.

Mesajul meu nu este in nici un caz "articolul nu e bun, nu mai scrie", cred ca nici Val nu voia sa spuna asta. Daca asta se intelege, e gresit. Dar o structura mai sistematica ar face bine textului tau, ca si precizarea ca e vorba nu de lumea boiliesurilor in general, ci de lumea boiliesurilor Starbaits.

danicojo
member

articol

Mesaj de danicojo » 08 Iul 2004 14:14

salut Vlad
ai perfecta dreptate in ce mi-ai scris. Multe dintre ingrediente sint starbait, performance baits, pelzer baits,etc. , produse care in Bucuresti poate nu sint prea cunoscute. este adevarat de asemenea ca articolul nu este sistematizat. Intentia mea nu este de a face reclama unei firme, dar ai dreptate ca ar trebui mentionat ca exemplificare ca ingredientul respectiv este un produs al firmei X. In ce-l priveste pe Val nici vorba sa-i fi luat in nume de rau parerea.
fir intins

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 10 Iul 2004 21:19

Intentia este de laudat..insa sincer nu stiu despre ce vb acolo! Star soya, birdy mix, etc, nu le-am intalnit niciodata in oferta firmelor (pe care le cunosc eu) producatoare de boiliesuri (sau mixuri). Cred ca cel mai indicat ar fi sa scrii ca acea catalogare este strict facuta pt produsele unei anumite companii. Altfel s-ar putea mai mult sa incurce decat sa descurce incalcita lume a boiliesurilor.Mai usor ar fi fost sa scrii exact compozitia mixurilor (ca sa poata fi pusa in practica) decat denumirilor lor si ceva generic despre fiecare mix.
PS: De ce nu se face o sectiune speciala a forumului unde sa scrie numai despre boiliesuri de catre cei avizati. Sfaturi profesioniste facute in stilul unor editoriale care sa trateze anumite subiecte stricte(arome ,atractanti,aditivi,uleiuri esentiale, pasi ce trebuiesc respectati cu strictete,etc). Mi se pare cam putina informatie privind boiliesurile pt un site special de crap. Adica daca vreau sa ma apuc de facut boiliesuri numai cu ce gasesc pe siteul asta nu prea am nici o sansa.

FLAVIONE
new member

Mesaj de FLAVIONE » 11 Iul 2004 09:28

Nu sunt un cunoscator al boiliesurilor , dimpotriva.Dar sunt de acord cu tine Caaron.Asa cum am scris si la tehnica nade momeli,daca vrei sa faci un boilies cu informatiile de pe site s-ar putea sa ai probleme.Chiar daca ,datorita ofertei mari de pe piata in ceea ce priveste componentele de baza,ai putea fredona linistit "am cu ce ma",la capitolul cum le combini ,nu prea ai informatii.
flavione

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 11 Iul 2004 17:06

Uite ca m-am intors bronzat si prins de furtuna de la Hobaia si pot raspunde . Doamne fereste sa critic articolul - si nici nu voi fi foarte lung in precizari - pentru ca intre timp Vlad le-a sintetizat pe toate . Despre asta era vorba . Vorbim de mixuri la modul general sau precizam ce produce o anumita firma ? La modul general s-a scris acum 2 numere de revista in ALP si era o clasificare beton . Din punct de vedere calitativ mixurile nu sunt de foarte multe feluri - in schimb variante de mixuri sunt sute . Importanta este incercarea lor pe balta si sistematizarea rezultatelor . Inca o data nu critic doar constat ca s-au incurcat un pic lucrurile .

Scrie răspuns