Cum scap de guvizi?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cum scap de guvizi?
O sa ma duc la pescuit pe canalul Dunare - M. Neagra, in zona Hanul Piratilor.
Singura problema e ca e plin de guvizi. Orice momeala am incercat, au venit guvizi.
Aveti vreo solutie?
Stiti cumva si ce alti pesti sunt pe acolo (rapitori, caras, platica, etc.)?
Multumesc.
Singura problema e ca e plin de guvizi. Orice momeala am incercat, au venit guvizi.
Aveti vreo solutie?
Stiti cumva si ce alti pesti sunt pe acolo (rapitori, caras, platica, etc.)?
Multumesc.
Rapitori?! Rechini poate!!
Carasul si platica sunt pesti de apa dulce!
Nu cumva e apa sarata in zona aia?!

Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))
Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
Zona poate fi numita salmastra- unde se amesteca apa dulce cu cea de mare. Dar fiind canalul Dunare-Marea Neagra, as tinde sa cred ca e apa 100% dulce, ecluzarea se face cu apa din Dunare. Guvizii urca pe dunare, si intra si in lacurile din zona litorala, unde convietuiesc cu pestii de apa dulce.maiden scrie:Rapitori?! Rechini poate!!Carasul si platica sunt pesti de apa dulce!
Nu cumva e apa sarata in zona aia?!
Bughy: guvizii se hranesc exclusiv la fundul apei. Ridica momeala la 10-15 cm de fund si ai rezolvat problema. Eventual abordeaza chestiunea ca pescarii de chefal: o bila de material flotant ( pluta, polistiren, etc) trasa pe tija carligului il va ridica de la fund si te va feri de guvizi.

Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
@teacher64 Asa e stimabile, ai dreptate. Mi-aduc aminte ca am pescuit si eu undeva in zona Navodari, pe acest canal.....si,din cate mi-aduc aminte....n-am prea prins.
@Bughy Poti incerca ce spune teacher64, vei vedea daca se sperie sau nu pestii. Sau incearca alta momeala, porumb, mamaliga.....guvidul mai rar papa d-astea

@Bughy Poti incerca ce spune teacher64, vei vedea daca se sperie sau nu pestii. Sau incearca alta momeala, porumb, mamaliga.....guvidul mai rar papa d-astea

Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))
Chefalul e un peste tare sperios si nu are nimic cand vede bila portocalie sau rosie de pe tija carligului, din contra, pare sa-l atraga.Bughy scrie:daca pun pe tija carligului material flotant, nu se sperie ce e pe acolo ?
La pestii pasnici de apa dulce nu am incercat metoda, dar trebuie sa mearga. Exista Puffi din polistiren special pentru crap, imbibat in diverse arome si de diverse culori. Bile de 8-10-12mm diametru, si nu se sperie pestii, din moment ce sunt folosite ca momeala

Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
- junior member
Daca vrei sa prinzi crap dai cu porumb uscat sau cu boilies, exact ca la Siutghiol ( ghiolul mare). Partea proasta este ca nu prea e crap.
Daca vrei sa dai la salau sau biban dai tocmai cu acei guvizi care nu te lasa in pace.
Daca dai la albitura, la fixa, ridica si tu pluta la vreo 20 cm de fundul apei, asta se face prin testari.
Daca vrei sa dai la salau sau biban dai tocmai cu acei guvizi care nu te lasa in pace.
Daca dai la albitura, la fixa, ridica si tu pluta la vreo 20 cm de fundul apei, asta se face prin testari.