GLM Natural Extract si Betaina HCl

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

GLM Natural Extract si Betaina HCl

Mesaj de caaron » 16 Iul 2004 01:51

Poate fi combinat GLM NATURAL EXTRACT cu aroma de GLM?
prima nu o anuleaza pe a doua si o face inutila?
Am inteles ca extractul natural are o concentratie mare de Betaina . Betaina stiu ca este de preferat sa fie adaugata dupa fierbere printro pudrare a boiliesurilor inca umede. Deci extractul natural cum trebuie adaugat boiliesurilor?
Ce este de preferat pt aportul de aminoacizi (avand in vedere si avantajele aduse de fiecare in parte): Betaina HCl sau extractul natural ? multumesc! www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 13:46 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 16 Iul 2004 17:16

SAlut, aroma glm (ca toate aromele de altfel) functionasa la nivel atractiv-olfactiv, si, nu are nicio legatura cu gustul final al boilis. Extract de Glm "lucrasa" la nivel Gustativ (Crapul inainte este atras de la aroma dar in momentul in care mananca o boiles se "indragosteste" de la gustul fainurilor.Aroma face ca peste sa recunoasca un anumit fel de mancare depositat pe fundul balti.De obicei arome sunt de gustul amar si neplacut pentru acest se foloseste dolcificantul in boiles. dosajul de acesti produse (estracte) ne interzice sa vorbim de betaina sau nu (de la 2 la max 5 gr. la un kg de mix).unicul sfat este sa i folositi in mixuri putin aromati (procente mica de soia sau faine de peste) pentru ca daca deja aromata (mixul) sterge in totalitate efectul de acesti produse.
ps. aceste produse sunt tratate in articol de august de alp.
numai bine

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 17 Iul 2004 13:26

Merci mult Adriano, dar am cateva nelamuriri totusi...
Deci: 1. int-un mix pe baza de faina de peste(10-15 %) si faina de soia (15-20%) folosesc sau nu extractul natural?
2. Trebuie scazuta cu cat doza de aroma (de GLM in cazul meu) ?
3. Cum se adauga in mix(extractul)?
4. Betaina isi mai gaseste rostul in mix? Si daca da cum se adauga ea concret? Am citit pe cutie ca doza recomandata este de 2 g( pe pound cred). In cazul asta nu se pune problema sa le pudrezi...nu cred ca ajung 4-5 g la un kg!
5. Nu a aparut nr pe augist al ALP! Sau eu cel putin nu l-am gasit.. www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 13:46 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 17 Iul 2004 18:57

1) da, daca vrei sa cheltuiesti bani de jabba! NU daca nu schimbi ingredientele de baza. Pentru a te convinge miroasa si gusta daca ai ocasie un 50/50 mix della nutra o sa vesi ca nu are niciun miros si niciun gust: mixul acest are maximul randament cu extracte naturale care in casul de GLM poate fi folosit ca gustativ dar si ca aroma in dosajele mai mari.
2) fiind ca am esplicat inainte ca aroma nu are nicio legatura cu extract nu trebuie modificat dosaj dar daca vrei pot sa scadi un pic.
3)Se baga in mixul uscat si se ajta bine punga pentru a fi raspandit peste tot. Se lasa cateva zile mixul in punga sa traga gustul de la estracte.
4)Se foloseste in dip, sau cand scuoti boiles de la fiert le 'pudresi'..Asa obti maximul randament si eficacietate de la betaina.
5) Inca nu a aparut nr. de august eu numai ti am dat informatia ca acolo se afla articolul respectiv.
Numai bine

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 18 Iul 2004 14:24

Deci in cazul mixului meu de baza nu are sens sa folosesc extractul de GLM pt ca se anuleaza cu "gusturile" din amestec? www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 13:47 de către caaron, modificat 1 dată în total.

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 18 Iul 2004 14:26

Cred ca am gasit raspunsul mai sus la o recitire mai atenta! Merci mult Adriano!

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 19 Iul 2004 20:37

Adriano am ceva neclaritati:
1. mix 50/50 am gasit ca inseamna ,citez: Carp anglers use the term “50/50” to refer to base mixes that are made mainly of semolina and soya flour. According to some, due to their alleged poor nutritional content, they have a very short xxx catching life on a water.
Concluzia: intr-un mix 50/50 se gaseste faina de soia (intr-o mare proportie), deci nu prea inteleg de ce n-as putea folosi extractul natural cu faina de soia (din mixul meu) , daca cu un mix 50/50 merge?
2. In ceea ce priveste faina de peste combinata cu extractul de GLM Vlad Pavlovici scria intr-un Catalog de ingrediente urmatoarele: GLM este în general asociat cu boiliesurile pe baza de faina de peste, dar poate fi inclus si alte tipuri de boilies. www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 13:47 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 19 Iul 2004 21:02

caron, salut!!
Respunsul este usor: miroasa o punga de full fat soya nutrabait si dupa miroasa bobite de soia prejte bine si macinate. Pot sa simti singur ca differenta este enorm. Soia nutrabait este pe baza dulce, cremos si are un parfum foarte finut (folosit ca suport pentru arome de peste de pilda).Cea macinata de tine miroasa mai tare ca canepa prejta sau nu? mai greu de combinat cu un extract care are un gust subtire ca gml.
Al doila rand: eu te am sfatuit mixuri in care glm are maximum randament pe baza experientele mele, dar pot il bagi unde vrei: nu strica cu siguranta. Era numai o esplicatie de cum pot sa folosesti un extract (si cu dosajul mic) ca ingredient de baza si nu ca ingredient complementar.Credeam ca ai inteles. numai bine

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 19 Iul 2004 22:35

Merci mult Adriano! Eu sunt mai greu de cap! :D :D Acum cred ca am inteles..Da, adevarul e ca soia prajita miroase destul de tare, chiar am impresia ca pana la uscare, cand faina de peste si uleiurile devin dominante ca miros, coca de boilies si boiliesurile imediat dupa fierbere au un miros ce aduce mai mult cu cel de soia prajita decat cu celelalte componente..
Oricum daca mai am ceva nelamuriri revin! Vezi daca te bagi in seama cu dastia care pricep greu :D :D :D !
Merci inca o data! www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 13:47 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 20 Iul 2004 19:08

You welcome!!

Scrie răspuns