mai si prindeti ceva?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 20 Iul 2004 14:36

te-am intrebat pentru ca eu nu am muscaturi la apa adanca ci doar pe platouri unde apa nu depaseste 1,5 m si in zonele de margine cu apa pana in 3 m.
in rest nu am prins niciodata crap in apa mai mare de 5 m.caras da dar crap niciodata, nici macar pe calduri infernale din august.atunci muscau tot pe platou in apa mica dar numai noaptea, ziua stateai degeaba.

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 20 Iul 2004 14:41

Unde pescuiesc eu nu este permis pescuitul noaptea ( proprietarul care si el este pescar spune ca noaptea nu trage nimic :shock: ? ) si in zona de care iti ziceam ca dau eu sunt izvoarele din care se alimenteaza balta si este si un platou cu apa cam de 2,5-3m in apropiere.Oricum pestii mai mari au tras pe partea cealalta a baltii unde este un platou cam de 2m adancime (dar este interzis pescuitul acolo - este numai pentru aia cu pile)

Am incercat si eu sa arunc pe platoul din fata mea dar nici un rezultat deosebit.

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 20 Iul 2004 14:47

Astazi pe la ora 18.00 am de gand sa vad daca reusesc sa conving ceva sa traga seara - pot sa stau pana pe la ora 21- 21.30 si sa nadesc cu niste boliesuri ratate ( au crapat la coacere ) pentru sambata.Este aproape si imi permit sa ma duc sa momesc in fiecare zi pana atunci - poate isi da seama ca e bun :D si prind si eu ceva mai mare.

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 20 Iul 2004 14:47

eu am prins foarte bine si noaptea atat crap cat si amur.
oricum pescuitul de balastiera difera mult de cel de balta, e mult mai greu dupa parerea mea.
asa ca sunt foarte curios altii cum abordeaza pescuitul crapului pe balastiere.
andrei cum momesti si cat?

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 20 Iul 2004 14:50

daca le-ai copt nu plutesc? si in cazul asta cum momesti cu ele?

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 20 Iul 2004 15:02

Daca tot au crapat m-am gandit sa le macin sa le umezesc si sa le arunc pasta rezultata - sper sa tina minte aroma , gustul pentru ce o sa le dau sambata.Sper sa tina ! Ai alta sugestie, ca si eu m-am gandit la faza cu plutitul si asta a fost singura rezolvare care mi-a venit in cap.

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 20 Iul 2004 15:29

nick h. scrie:oricum pescuitul de balastiera difera mult de cel de balta, e mult mai greu dupa parerea mea.
De ce?
Salutari din Miami

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 20 Iul 2004 15:56

@nick h. - pana acum am momit cu un amestec de porumb uscat, canepa, srot de floarea soarelui, fainuri pentru pui la care adaugam o fiola de esenta de anason si le lasam la fermentat 1-2 zile.Ca sa leg putin amestecul inglobam si o mamaliga mare cu srot (am monturile pe arc culisant cu 2 carlige) Aruncam aproximativ 2,5-3kg dimineata cand ajungeam cu racheta si cate 1-2 bulgari la 1,5h -2h.
Mai vorbeam si cu baiatul care vine cu taxa sa-mi arunce in timpul saptamanii porumb pe locul unde aveam de gand sa pescuiesc (asta de vreo 2 saptamani doar)...si cam atat.
Dar vreau sa experimentez si cu boilies dupa reteta de pe site de la articolul despre "Un sezon de pescuit in balastiere'' si vad eu ce iese.
Balastiera pe care pescuiesc acum nu a prea vazut porumb foarte mult - se pescuia predominant cu mamaliga, dar am avut rezultate surprinzatoare si la pufulete cu viermus ...

@daniel - cred ca se referea la configuratia destul de ciudata , fata de o balta , a structurii fundului , a vegetatiei submerse, izvoarelor etc.: iarasi o problema o constituie si adancimea mare pe care o are balta si care permite pestelui sa lupte mai mult chiar si in apropiere de mal (m-am chinuit cu un ciortan de 2,5 kg la undita cam 15min. pt. ca nu vroia sa scoata capul la aer si nici nu puteam sa-l fortez foarte tare ca deh fir de 0,25 ).

SF
senior member

Mesaj de SF » 20 Iul 2004 17:11

Multumesc pentru informatii Nick. Eu nu am pescuit decit pe Adrian 2 si pe Turulung.Nu am mai dat pe acolo de vreo 4-5 ani si de asta eram curios. Amur nu am prins pe nici una dar baltile astea dar o sa incerc cind oi avea ocazia, in viitor. Din pacate cred ca somnul pitic face ravagii prin puietul altor specii si incet-incet devine o problema.Am observat ca urca si pe Somes si nu vad bine treba asta,la cit ii de vorace americanu asta.

Toate bune! Fir Intins!!!

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 21 Iul 2004 11:17

oricum nu prea sta americanu in acelasi loc cu somnu, de obicei unde prinzi americani slabe sanse sa iei somn si viceversa.
aseara am fost la somes la culciu mare pe locul unde un pretenar a luat niste crap frumos acu 2 saptamani.
am stat de la ora 7 la ora 1 si n-am avut nici macar un tac.nici salau n-o mancat, nici somnu,...nici americanii.
nu prea mai merge nici somesu ca scade apa, scade oxigenu'.asteptam niste ploi sa mai creasca un pic apa si atunci sa vezi ravagii.

Scrie răspuns