Uite cum se fura peste de pe balti C&R

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Închis
florinw
senior member

Mesaj de florinw » 08 Iul 2008 20:55

In ce priveste comportamentul meu fata de pesti, e unul ce respecta legea, conventiile civile si morala. Pe orice balta unde nu mi-e interzisa in mod expres retinerea anumitor exemplare, ele iau degraba calea tigaii, a protapului, gratarului, etc...

daca o balta este in regim C&R nu prea vad sensul sa ascunzi pestele,doar daca este peste limita legala care o potzi retzine (ceea ce se cheama furt).daca ai dreptul sa retzii un (sau mai multzi ) peste este o obtziune personala,si cu toate ca pe acest forum se promoveaza c&r sint multzi care consuma peste, inclusiv ,marele ,nobilu,....si azi miine sfintul crap.( in asociatzia din care fac parte au aparut deja pesti botezati si cred ca din pdv social nu suna pre bine daca l-am halit pe Fredy,nici macar cu mujdei :lol: ) dar de la a consuma un peste si pina al baga DE VIU in porbagaj este cale lunga. cam cit timp ii trebuie sa moara? :evil: daca regulamentul beltzii permite retzinerea pestelui si vrei neaparat sa duci un peste acasa nu ar trebui sa-l omori inainte de al plimba prin porbagaj? :cry:
oricum socant este faptul ca mai si posteaza pe net tot tratamentu de care a avut bietu crap parte,trasu de urechi :lol: saritu pe el....cit despre saltea de receptzie...
practic c&r si nu sit fanatic daca cineva vrea sa ia un peste (in limita in care regulamentul permite) dar si atunci trebuie sa te porti cu el cu respect si nu sa-i provoci suferintze inutile.

PS. Chiar ca nu v-ar strica o sectiune de gastronomie dedicata crapului... :D[/quote]

despre asta stai linistit ca nici aici nu sint totzi vegetarieni si de buna seama ca sau mai dedulcit si altzii la peste :lol: chiar daca nu recunosc.

AdarM
new member

Mesaj de AdarM » 08 Iul 2008 20:56

Razvan.D scrie:da repede mai aparusi atotstiutule si cititule :mrgreen: ,se pare ca esti unu de pe aici care si-a facut nick doar pt scandal ,iti plac crapii cu,carne care miroase numai a bile si tot felul de dracovenii ? :mrgreen: :mrgreen:

nu ai gasit forumul pe care ti l-am propus,ca aici esti pe un forum C&R :idea:

PS

la oameni inhibati cu boilies nu mai raspund ;-)
Imi plac crapii care miros a Dunare, da' nu-i refuz nici p-aia de pe Olt , ca sa zic asa... :D
... si, scuza-ma, n-am gasit nicaieri o mentiune precum ca-i un forum dedicat exclusiv c&r.

PS. Eu pot sa le raspund pe mai departe si moralistilor de doi bani.

sergiu_q
senior member

Mesaj de sergiu_q » 08 Iul 2008 21:35

AdarM scrie: Imi plac crapii care miros a Dunare, da' nu-i refuz nici p-aia de pe Olt , ca sa zic asa... :D
... si, scuza-ma, n-am gasit nicaieri o mentiune precum ca-i un forum dedicat exclusiv c&r.

da bre..multa lume papa peste..ca e bun...dar in cazul din film e vorba de un exemplar absolut superb :cry:
asa ca exemplu...am fost la prietena mea la tara toamna trecuta si aveau un cocos superb...cum sa tai un animal asa frumos doar ca sa il papi? ...sunt gaini cate vrei la supermarket.
asa e si cu pestele. si iau peste acasa daca regulamentul permite ....dar nu iau niciodate exemplare mari, specii rare sau cantitati impresionante. de la Sarulesti de exemplu iau cateva platici si cativa carasi..restul sa ii manance pescarusii daca pot sa ii prinda :-) .

Vlad_Colceriu
veteran

Mesaj de Vlad_Colceriu » 08 Iul 2008 21:36

hmmm. Ciudat este ca unii iau apararea vandalilor aceia. Pai chiar si sa fi fost din piata nu m-as fi comportat asa cu pestele. Rusine tuturor celor care aproba astfel de comportament. :evil:
Ultima oară modificat 12 Iul 2008 15:41 de către Vlad_Colceriu, modificat de 2 ori în total.
Imagine

Vlad_Colceriu
veteran

Mesaj de Vlad_Colceriu » 08 Iul 2008 21:46

sergiu_q scrie:
AdarM scrie: Imi plac crapii care miros a Dunare, da' nu-i refuz nici p-aia de pe Olt , ca sa zic asa... :D

..restul sa ii manance pescarusii daca pot sa ii prinda :-) .

Nu toti pescarusii mananca peste chiar daca prind. :P:P:P
Imagine

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 09 Iul 2008 08:00

Care-i balta ? :shock: Dobitoci !
Powered by two rods

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 09 Iul 2008 08:23

florinw scrie: ...dar de la a consuma un peste si pina al baga DE VIU in porbagaj este cale lunga. cam cit timp ii trebuie sa moara?...
Acum cativa ani am pescuit intr-o crescatorie in Austria. Cateva bazine mici cu crap, pastrav si sturioni (in bazine separate). Nu se plateste nici o taxa, iti dau ei si undita si nada dar platesti pestele prins la kilogram - nu ai voie sa-l eliberezi. Vrei un peste, il prinzi si pleci. Daca prinzi mai multi intrebi un vecin care n-a prins daca nu-l vrea :lol:

La iesire, femeia care cantarea si curata pestele era foarte suparata ca unul din cei doi crapi ai nostrii era inca viu... Am uita sa va spun ca odata cu undita, nada si minciocul iti dadeau si o bata sa treci pestii in lumea dreptilor cat mai repede...
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Andrei I.
senior member

Mesaj de Andrei I. » 09 Iul 2008 08:51

Nu pot sa apreciez ce au facut. Pescuind de ceva ani C&R am inceput sa respect crapul si chiar imi era mila de cel prins de acesti pescari.

1.TOTUSI...nici eu nu imi dau seama de unde ati tras concluzia ca era o balta C&R.
2.Erau pescari de duminica...asa cum am fost toti la inceput. CINE din cei care sunt acum pescari de C&R nu a facut asa ceva la inceputuri?? EU unul AM FACUT! sunt ani buni de atunci dar nici nu stiam ce inseamna C&R....nu as mai face...dar asta nu insemna ca cei filmati nu vor deveni pescari C&R peste cativa ani!
3. Acum eu nu mai iau peste nici de unde e voie...pt ca nu imi place crapul ..iau salau sau somotei daca e permis. DAR haideti sa nu facem valuri si sa aruncam cu noroi in niste pescari care au prins probabil primul lor crap mare din viata lor, pe o balta care nu stim unde se afla sau ce regim are. Cine ii cunoaste eu zic sa le povesteasca despre C&R si sa ii invite la o demostratie pe un carpodrom...si se vor vindeca de luat peste.
Toti suntem "tzarani"...dar ne putem vindeca usor de conotatiile negative ale acestui cuvant cu un pic de indrumare.

In concluzie filmuletul trebuie pus la ASA NU! dar nici nu pot sa le spun RUSINE celor ce au facut asta pentru ca nu stim daca ei au auzit de C&R.

Imaginativa ca e o balta pe care platesti 50ron, prinzi 2 carasi, umbla la apa in fata ta dupa ce ti-a luat banii, si apoi afli ca saptamanal miercurea se baga plasele sa mai vanda patronu' ceva peste. Iei acasa CRAPUL PRINS???? EU il iau..si ii dau drumul la PERIS ;-)

Andrei I.
APCR - SENIOR CRAP

Vlad_Colceriu
veteran

Mesaj de Vlad_Colceriu » 09 Iul 2008 09:36

zakunin scrie:Nu pot sa apreciez ce au facut. Pescuind de ceva ani C&R am inceput sa respect crapul si chiar imi era mila de cel prins de acesti pescari.

1.TOTUSI...nici eu nu imi dau seama de unde ati tras concluzia ca era o balta C&R.
2.Erau pescari de duminica...asa cum am fost toti la inceput. CINE din cei care sunt acum pescari de C&R nu a facut asa ceva la inceputuri?? EU unul AM FACUT! sunt ani buni de atunci dar nici nu stiam ce inseamna C&R....nu as mai face...dar asta nu insemna ca cei filmati nu vor deveni pescari C&R peste cativa ani!
3. Acum eu nu mai iau peste nici de unde e voie...pt ca nu imi place crapul ..iau salau sau somotei daca e permis. DAR haideti sa nu facem valuri si sa aruncam cu noroi in niste pescari care au prins probabil primul lor crap mare din viata lor, pe o balta care nu stim unde se afla sau ce regim are. Cine ii cunoaste eu zic sa le povesteasca despre C&R si sa ii invite la o demostratie pe un carpodrom...si se vor vindeca de luat peste.
Toti suntem "tzarani"...dar ne putem vindeca usor de conotatiile negative ale acestui cuvant cu un pic de indrumare.

In concluzie filmuletul trebuie pus la ASA NU! dar nici nu pot sa le spun RUSINE celor ce au facut asta pentru ca nu stim daca ei au auzit de C&R.

Imaginativa ca e o balta pe care platesti 50ron, prinzi 2 carasi, umbla la apa in fata ta dupa ce ti-a luat banii, si apoi afli ca saptamanal miercurea se baga plasele sa mai vanda patronu' ceva peste. Iei acasa CRAPUL PRINS???? EU il iau..si ii dau drumul la PERIS ;-)

Andrei I.

Andrei, nu este despre "a lua" sau "a nu lua peste" e vorba de felul in care l-au chinuit. Daca asta tie ti se pare ... nesanctionabil.... Nici cand eram de 16 ani si pescuiam la pastrav nu ii chinuiam. Ii luam acasa sa vada tata ce am prins, dar ma purtam cu ei cuviincios, fara sa ii chinui mai mult decat oricum se chinuiau saracii. Intelegi? Mai mult de asta am postat filmuletul.

Si daca asculti cum se feresc de paznic sa nu vada ce au prins.... ce concluzie se desprinde de aici? De ce sa nu vada paznicul? De ce baga repejior pestele la pungi si il ascund in portbagaj? Daca era balta cu retinere, aveau juvelnic ... asa e? Evident ca e asa... Mai avem putin si incepem sa recomandam "locuri bune" de bagat pestele in masina, sa nu nevada paznicii...
Las-o naibii te arunci pe peste, il iei "de urechi", il lasi sa se zbata pe pietre, asta e deja barbarie!!! :evil:
Ultima oară modificat 09 Iul 2008 09:40 de către Vlad_Colceriu, modificat 1 dată în total.
Imagine

Andrei I.
senior member

Mesaj de Andrei I. » 09 Iul 2008 09:39

pescarusu_nebun scrie:
zakunin scrie:Nu pot sa apreciez ce au facut. ......

Andrei I.

Andrei, nu este despre "a lua" sau "a nu lua peste" e vorba de felul in care l-au chinuit. Daca asta tie ti se pare ... nesanctionabil.... Nici cand eram de 16 ani si pescuiam la pastrav nu ii chinuiam. Ii luam acasa sa vada tata ce am prins, dar ma purtam cu ei cuviincios, fara sa ii chinui mai mult decat oricum se chinuiau saracii. Intelegi? Mai mult de asta am postat filmuletul.
Las-o naibii te arunci pe peste, il iei "de urechi", il lasi sa se zbata pe pietre, asta e deja barbarie!!! :evil:

Aici suntem deacord. Tine de educatie...dar educatia nu se face cu noroi..se face cu exemple pozitive.

Andrei I
APCR - SENIOR CRAP

Închis