Story :
1.
Eram la inceput de octombrie 1997 cu amicul Mihai P. pe balta 3 de la Calieni. Ajunsesem pe la ora 7.30. Conform obiceiului intai mi-am asezat varga Silstar de 8 m cu fir de 0.2 si carlig de 6.si am pus un patratel de mamaliga ( nu am pus rama ca sa nu ma necajeasca maruntisul ) .Am trecut la scoaterea lansetelor din toc si am inceput punerea monturii la una din ele.Eram cu spatele la apa. Dupa circa 5 minute am intors capul mai mult din reflex spre varga. Nu vedeam pluta. Am zis ca o fi dus-o curentul. Dar am observat ca varful vergii era indoit spre stanga. Fara graba m-am indreptat spre mal si am ridicat varga. Fara a intepa mai serios. Repede mi-am dat seama ca e ceva ,,dur la capatul firului. Am strigat catre amic : Mihai vino ca avem treaba. Dupa intepare pestele a luat-o spre inainte. Am fortat un pic. M-a dus spre dreapta. Apoi spre stanga. Nu aveam emotii. Nu speram sa-l pot aduce spre mal cu materialele avute. Totusi incercam sa tin contactul. A revenit spre dreapta si treptat spre mal . De abia la primul pompaj am inceput sa realizez cam ce marime avea. Mihai s-a bagat in apa. Si l-a luat in mincioc.Emotiile si nu putine - m-au cuprins cand l-am vazut pe mal. Avea 5 Kg cu bataie.
2. A fost singurul peste prins de noi in acea zi.
Opinie : nu am putut intelege cum cineva , nu spun cine, la un reportaj TV dupa ce aranjase lansetele a zis - asezandu-se pe sezlong ,,si acum sa citim ziarul
Conclizie : pescuitul la lanseta fara pescuit cu varga ar fi precum nunta fara lautari ( sau invers )
Peste mare la varga
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel