Cat inseamna locul?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Cat inseamna?

0%
0
Niciun vot
20%
0
Niciun vot
40%
1
2%
60%
15
28%
80%
29
54%
90%
5
9%
100%
4
7%

Voturi totale: 54

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 15 Iun 2005 14:05

daca o luam doar asa cred ca 80% locul dar realitatea este ca probabil locul ar 50% nada si strategia de prezentare alte 50%
despre iscusintza ce sa zic? nu cred ca te duci la concurs daca nu sti ce sa faci :lol:
><)))°>-------- Dani

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 15 Iun 2005 14:07

toni, toni, nu ai de ce sa iti ceri scuze... poate doar sa primesti felicitari, e o chestiune ce trebuie lamurita :lol:

locul (sau VADUL cu se zice printre pescari) este foarte important. dar ca sa ajungi la concluzia asta trebuie sa frecventezi mult baltile. mai devreme sau mai tarziu tot vei ajunge la concluzia ca locul conteaza enorm. candva credeam si eu ca maestria e cea care aduce crapul in minciog, dar mi-am schimbat parerea intre timp.

daca in partide private ai timp si relaxarea suficienta pentru a gasi locul bun, intr-un concurs nu ai sanse.
fir intins!!

www.carpfishing.ro

adigogo
member

Mesaj de adigogo » 15 Iun 2005 14:10

Am senzatia ca T. Paisley, la varsta si renumele lui, selectioneaza foarte atent concursurile, iar daca nu are toate sansele sa castige, nu participa. Cum face nu stiu, dar la toate concursurile a prins locuri bune si a castigat (Fishabill, USA...). Va dati seama ce vanzari va avea Nutrabaits acum in State? Si eu ma intreb de ce pescuieste pe Sarulesti doar in afara concursurilor!?

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 15 Iun 2005 16:38

Locul nu trebuie privit numai spatial, scos din contextul conditiilor de pescuit. Un loc este productiv sau nu in functie de factorii ce se mainifesta la acel moment. Este posibil ca pe acelasi loc unde ai prins foarte bine cu o saptamana in urma sa nu mai prinzi nimic. Cu cat suprafata de apa este mai mica cu atat factorii externi au un rol mai puternic.
Asa ca povestea asta cu locul e cam lunga.
Pe de alta parte avem VADURILE DE HRANIRE care suporta o alta discutie, sau gropile unde stau la racoare mai-marii baltilor.
In orice caz locul face diferenta incontestabil.
Salutari din Miami

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 15 Iun 2005 17:49

Daniel Costache scrie:Este posibil ca pe acelasi loc unde ai prins foarte bine cu o saptamana in urma sa nu mai prinzi nimic.
Foarte corect, se intampla cu unele vaduri ale unei balti, dar sunt cazuri izolate. Clar e ca orice luciu isi are locurile probate care sunt preferabile pentru a avea succes. "Caruta" se rastoarna doar in situatii extreme si rare, in care din diversi factori structura baltii are de suferit: inundatii, dragari etc. Cei care frecventeaza raurile stiu la ce ma refer, aici vadurile sunt in continua miscare, apar si dispar, descoperirea lor este o adevarata provocare.
fir intins!!

www.carpfishing.ro

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 15 Iun 2005 21:36

@mircea
nu fi asa de convins ca la hobaia nu inseamna locul mare lucru, inseamna enorm!

@mihaiv
done, discutia era despre loc

@toni
ce tot vorbesti? ce scuze?
este o discutie f interesanta, foarte bine ca ai pus aceasta problema.

ps: si eu tot 80% locul am votat:-)
Nu face ce nu-ti place!

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 15 Iun 2005 21:54

mirceas scrie:
Daniel Costache scrie:Este posibil ca pe acelasi loc unde ai prins foarte bine cu o saptamana in urma sa nu mai prinzi nimic.
Foarte corect,.
Ce bine ma simt cand mi da lumea dreptate :wink:
Salutari din Miami

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 16 Iun 2005 06:52

@daniel: nu uita insa finalul propozitiei: "dar sunt cazuri izolate". :lol: :lol:
fir intins!!

www.carpfishing.ro

mirceaef
veteran

Mesaj de mirceaef » 16 Iun 2005 12:36

Daniel Costache scrie: Ce bine ma simt cand mi da lumea dreptate :wink:
Daniel, ai dreptate :lol:

Iliuta, m-ai dezamagit, ma gandeam ca in August il topesc pe Hobaia, chit ca am lansetele aruncate pe camp..... :lol:

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 16 Iun 2005 13:29

Adigogo, iti spun doua vorbe despre Paisley, ca sa corectez impresia asta, ca ar fi cumva “agent de vanzari” pentru Nutrabaits, impresie care nu e numai a ta. Paisley a fost unul dintre fondatorii firmei, alaturi de Bill Cottam, dupa care s-a retras ca sa se ocupe de revista pe care tocmai o infiintase, Carpworld. Relatia lui de prietenie si colaborare cu Nutrabaits s-a pastrat pana azi, dar atat. Din pozitia lui, Paisley nu e in situatia sa fie consultant, in sensul in care e Ken Townley, dedicat unei singure firme de nada sau de echipament si platit sa o promoveze. Preferintele si recomandarile lui sunt multiple – nu numai Nutrabaits, dar si Mainline sau Tails Up sau altele. A depasit nivelul la care ii suspectezi pe consultanti ca iti spun o poezie bine invatata. De fapt, n-a fost niciodata acolo, de aici si succesul lui, bazat mai ales pe credibilitate. Competenti sunt multi, onesti sunt mai putini. As fi surprins sa aflu ca a dat in Statele Unite doar cu Nutrabaits. Putea avea orice nada, gratuit, fara sa fie catusi de putin obligat sa o laude.

Cat despre selectia concursurilor, nu e chiar asa. A participat anul trecut la World Carp Classic de la Amance si n-a prins nimic. La fel, a participat in 2002 la Sarulesti si n-a prins mare lucru. Mai degraba as zice ca il intereseaza doar concursurile puternice, prestigioase si, nu in ultimul rand, cu premii mari.

Scuze pentru mesajul off-topic.

Scrie răspuns