CALIFICARI 2006

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 12 Oct 2005 11:32

nu stiu care sunt alea ! dar dv care respirati pescuit cred ca vi-ati pus problema ca o astfel de propunere nu este tocmai rea
><)))°>-------- Dani

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 12 Oct 2005 11:43

Ba chiar o agreez Daniele, numai ca ne limitam la ce avem.

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 12 Oct 2005 11:46

cornel rosioru scrie: Cu tot respectul pt. cei ce ar vrea sa vina la un concurs dar nu pot din cauza costurilor, dar asta-i viata. Pescuitul la crap e un sport scump.
O fi el un sport scump, e scump prin toata europa, dar la noi este si mai scump din cauza unor interese personale....

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 12 Oct 2005 11:58

cornel rosioru scrie:Dane,
Ce ai citit este un proiect.
Va avea si reguli clare si grile si tot ce-i trebuie unui concurs de selectii.
Si acum sa le luam pe rind:
1 Daca citesti cu atentie mansele sunt din 3 in 3 saptamini la sfirsit de saptamina.
2 Noi nu am definitivat sistemul si tu pui in fata forta majora ?
3 Nu ma intereseaza sansele a 10 echipe atita timp cit selectiile se tin pe echipe de 2 pescari.
4 Sansele de calificare depind de priceperea si maiestria pescarilor
5 Sistemul de anul trecut a adus bronzul mondial.
6 Pentru cele 3 manse vor fii 4 grile care se vor trage la sorti. Pentru ultima mansa vor ramine 2 grile dintre care se va trage una.
Domnule Rosioru,
Un proiect de asemenea anvergura trebuie sustinut si de un regulament.
Dvs. ,component al echipei care in acest an a cucerit bronzul si va participa la urmatoarele calificari, ce rol va asumati?
Daca investesc 5000 de euro in 10 echipe de pescari care pe balta executa ce vreau eu in functie de pozitionarea pe standuri credeti ca este ok?Cu o strategie bine pusa la punct si cu ceva sansa va asigur ca mai raman si cu ceva bani.Premiile trebuie excluse pentru ca daca teoretic exclud non combatul nu exclud strategiile de grup de influenta si interese.Din 4000 de euro poti sa promiti altor trei echipe recuperarea taxei daca executa ordinele.SAMD.
Raman la ideea ca trebuie stabilita de comun acord o intalnire a tuturor celor interesati de participare pentru a se stabili taxa.Cine plateste isi spune parerea cine nu isi vede de treaba.
Varianta de anul trecut a fost buna. Cu exceptia amplasarii standurilor.
As completa-o cu o mansa similara pe Darvari.Rezultatele cumulate dau echipa de 6+2 care se califica.
Ar fi bine ca pentru anul viitor sa ganditi un sistem de eligibilitate bazat pe participari la precedentele editii, rezultatele echipelor din care au facut parte cei interesati, rezultate la competitii.In rest una din prevederile regulamentului care eu tin sa fie introdusa in regulament este aceea ca este interzisa deplasarea participantilor pe balta pe toata durata concursului.Rezerva se poate deplasa Consilierilor si rezervelor echipelor participante le este interzis accesul la o distanta mai mica de 50m de standurile celorlalte echipe.
Oricine va sti inainte de ultima manse care sunt cele doua posibilitati.Fiind 2 si nu 6 eu zic ca nu mai are sens sa sustinem ca nu-i o problema.
Second BEST is FIRST loser

doruletz
member

Mesaj de doruletz » 12 Oct 2005 12:00

@ doruletz
Numeste tu o pista buna de concurs in afara celor din jurul Bucurestiului.
Sincer nu stiu...Nu stiu nici daca o pista buna trebuie sa fie una care sa garanteze un numar impresionant de capturi,ma rog, o greutate totala care sa impresioneze...
In primul rand doream sa accentuez impresia de cerc restrans, poate voita,poate involuntara, pe care o dau aceste concursuri...Cat despre elita pescarilor de crap de la noi, jos palaria,desi sper din tot sufletul ca ierarhiile sa se modifice si aici ca in mai toate celelalte sporturi...
Poate ar fi potrivit un sondaj de opinie printre pescarii de crap, indiferent de resursele financiare pe care le au acestia,cu titlul "Ce sanse credeti ca ati avea sa castigati selectia nationala ?"

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 12 Oct 2005 12:40

Inca ceva,
Ar trebui stabilit in mod clar ca pe balta care are ONOAREA de a gazdui aceste calificari toti concurentii care au platit au dreptul sa se antreneze cand vor in zona de concurs fara a plati ceva.
Un alt motiv pentru care cred ca trebuie sa ne intalnim este acela ca trebuie sa auzim si parerea echipelor/pescarilor de crap care nu intra pe forumuri.
Ma refer la Serbu&Filimon, Badulescu-Mateescu, Victor Oana, Tata Nitu, Cristi Maier&Nae, Bobea &Tofan, Podaru&Chifa, etc.
Second BEST is FIRST loser

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 12 Oct 2005 13:04

Dan Cotelici scrie:Ar fi bine ca pentru anul viitor sa ganditi un sistem de eligibilitate bazat pe participari la precedentele editii, rezultatele echipelor din care au facut parte cei interesati, rezultate la competitii.
adica de exemplu unul ca mine care nu a mai participat la concursuri de asa anvergura sunt exclus din start. astfel nu dati sansa si celor cu posibilitati care poate se decid peste noapte sa inceapa sa abordeze competitii nationale.
RazvanV scrie:O fi el un sport scump, e scump prin toata europa, dar la noi este si mai scump din cauza unor interese personale...
e normal sa fie scump, de aceea la noi probabil ca mai mult de 80% din participanti la concursuri sunt din domeniu (proprietari sau angajati ai firmelor de profil, consultanti din domeniu, proprietari/administrator de balti etc.). restul sunt oameni cu bani... fapt ce momentan e o realitate si normalitate. dar una e problema dotarii, alta e cheltuiala cu taxele si conditiile de pescuit de pe la noi, treaba cu care inca nu reusesc sa ma impac.
doruletz scrie:Numeste tu o pista buna de concurs in afara celor din jurul Bucurestiului.
pistele bune de concurs trebuie create... un administrator de luciu trebuie sa aiba acest lucru in vedere si sa il amenajeze si sa il intretina in primul rand pentru acest scop.
fir intins!!

www.carpfishing.ro

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 12 Oct 2005 13:54

Domnule Cotelici,
Am impresia ca vii din alta lume.
Pui niste problema si conditii care nu isi au rostul.
De ce nu vii si tu cu un proiect, daca tot nu-ti convine nimic din cel actual.
Noi cel putin ne-am batut capul sa facem ceva. Macar avem experienta celor 2 ani. De bine de rau au fost cei mai productivi din istoria pescuitului Romanesc. 2 podiumuri mondiale si 2 la individual cred ca ne da destula credibilitate. Nu in ultimul rind avem si ceva ani buni de pescuit in spate. Mai avem si ceva participari pe la Cupele Mondiale, (anul acesta cu locul 3 pe natiuni dupa SUA si Anglia)
Nu crezi ca am vazut si auzit destule din aceste experiente?
Intentia noastra e sa se formeze un lot puternic pt. ca urmeaza un an numai bun pt. aurul mondial. Acum Portugalia o cunoastem bine ca mod de pescuit si nu trebuie ratata sansa.
Iti garantez ca cei ce se vor califica vor potea fii pregatiti excelent.

Cu oportunitati insa de genul celor afisate de nu vom realiza nimic.

oanavictor
veteran

Mesaj de oanavictor » 12 Oct 2005 14:55

Chiar si la 30 de echipe inscrise sau mai multe se vor imparti in doua grupe si se vor trage la sorti – se vor tine 2 manse preliminare din care se vor califica cate 9, in total 18.

Preliminariile se vor tine tot pe sectoare pentru ca in functie de vreme s-ar putea sa avem surpriza sa se califice un sector intreg (se stie ca sectorul B tine mai mult peste!);

Sa nu se bage locurile cu agataturi mari si distanta dintre concurenti sa fie de minim 60 metri (sa nu ne intalinm cu situatia aglomerarii in asa fel incat sa nadeasca unul langa sau peste altul – se stie ca Hobaia nu permite mai mult de 25 locuri regulamentare);

Sa se aleaga o comisie care sa raspunda de organizare (mai multe idei, mai multe sanse de reusita);

Sa se faca o adunare generala cu echipele care au participat anul trecut (toti 48) + cei ce vor sa participle anul acesta.

Taxa de participare este foarte mare !! sunt echipe bune care nu dispun de acesti bani ; (500 Euro + 12 zile de pescuit – nada, transport, alimente, bauturi racoritoare, etc)
Nu-si au locul aceste premii atat de mari ! din taxa de participare sa se plateasca arbitrii, lacul si ce ramane sa-i foloseasca cei ce se califica pentru deplasarea in Portugalia.
Eu cred ca sunt suficienti 200 -250 Euro/echipa; oricum datorita diferentei mari intre premii, in mansa a treia finala se va ajunge la non combat in functie de prietenii, interese de echipa, bani …

Daca acea comisie formata din 7 au fost prosti, vor fi mai destepti 3 !!????

De ce se alege mai intai sistemul si nu cei ce vor organiza calificarile !!?? Nu exista prea mari afinitati intre APCR si Senzor !??APCR sa ramana doar cu stransul banilor si gestionarea lor, iar de organizare sa se ocupe altcineva, AGVPS (Bentu, Capitanul) sau alta comisie mai buna decat cea de anul trecut; sunt foarte buni voluntarii (cu atat mai multi cu atat mai bine)

Victor Oana
www.darvari.ro
Clubul de Pescuit Crap Pelicanul
Cea mai mare realizare a diavolului a fost accea ca a convins lumea ca nu exista!

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 12 Oct 2005 15:33

Domnule Oana sustineti aceasta idee financiara si vom fi mai muli pescari interesati sa participam!
><)))°>-------- Dani

Scrie răspuns