Topul baltilor / judete
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
- Iliuta Goean
- maniac
@RavzanV
Este posibil ca in sectiunea lacuri sa nu fie toate lacurile listate, de aceea am cerut propuneri.
@Freecarp
Exista multe baraje in tara in care este crap dar este foarte rar si in general nu prea se stie de el.
Lacuri de baraj care au crap sunt:
Paltinu (langa Campina), un prieten de-al meu a luat crap de 16 kg si a vazut prins altul mai mare. In plus, daca stai seara pe golfurile cu apa mica vezi niste sarituri ...
Bicaz, a fost populat candva demult cu multe specii de ciprinide si salmonide. Salmonidele au fost terminate, stapanii lacului sunt acum bibanii, clenii si platicile. Sunt convins ca au mai ramas si ceva crapii pe acolo.
Vidraru, eu am prins caras la lingura si am vazut oamei pescuind la bomba, am ramas uimit, este totusi un lac de munte cu pastravi. Unii dintre cei care pescuiau acolo se jurau ca au prins si crap.
Laurile de acumulare de pe Olt, toate au crapi mari, s-au si prins exemplare record numai ca sunt putini si raspanditi.
Este posibil ca in sectiunea lacuri sa nu fie toate lacurile listate, de aceea am cerut propuneri.
@Freecarp
Exista multe baraje in tara in care este crap dar este foarte rar si in general nu prea se stie de el.
Lacuri de baraj care au crap sunt:
Paltinu (langa Campina), un prieten de-al meu a luat crap de 16 kg si a vazut prins altul mai mare. In plus, daca stai seara pe golfurile cu apa mica vezi niste sarituri ...
Bicaz, a fost populat candva demult cu multe specii de ciprinide si salmonide. Salmonidele au fost terminate, stapanii lacului sunt acum bibanii, clenii si platicile. Sunt convins ca au mai ramas si ceva crapii pe acolo.
Vidraru, eu am prins caras la lingura si am vazut oamei pescuind la bomba, am ramas uimit, este totusi un lac de munte cu pastravi. Unii dintre cei care pescuiau acolo se jurau ca au prins si crap.
Laurile de acumulare de pe Olt, toate au crapi mari, s-au si prins exemplare record numai ca sunt putini si raspanditi.
Nu face ce nu-ti place!
vin eu cu o lista de cateva ape arhicunoscute din Brasov, il rog pe Razvan si ceilalti din judet sa completeze lista:
- Rotbav
- Cismasu
- Uzina R (Feldioara)
- Vadul Rosu
- Dumbravita
- barajul Oltet
- balta ProTV (Victoria)
problema e ca baltile cu adevarat mult mai bune si relativ aproape sunt de fapt in Covasna. cateva exemple mari: Belin, Gold carp, Reci.
- Rotbav
- Cismasu
- Uzina R (Feldioara)
- Vadul Rosu
- Dumbravita
- barajul Oltet
- balta ProTV (Victoria)
problema e ca baltile cu adevarat mult mai bune si relativ aproape sunt de fapt in Covasna. cateva exemple mari: Belin, Gold carp, Reci.
- Iliuta Goean
- maniac
Se pot vota si balti goale, fara apa? Dumbravita este una dintre ele
La inceputul toamnei a fost golita total.
Pentru judetul Covasna as adauga balta de la Padureni, o balta extraordinara in urma cu vreo 10-20 de ani(dupa cum spun unii, mai batrani).
Pentru Sibiu (estul judetului):
-barajul de la Arpasu
-barajul de la Scorei
-balta Colun
-balta Scoreiu

Pentru judetul Covasna as adauga balta de la Padureni, o balta extraordinara in urma cu vreo 10-20 de ani(dupa cum spun unii, mai batrani).
Pentru Sibiu (estul judetului):
-barajul de la Arpasu
-barajul de la Scorei
-balta Colun
-balta Scoreiu
in acest caz pot propune si pentru Covasna cateva:
- Belin
- Gold carp
- Reci
- Surcea
- Padureni
Razvan, chestia asta de care zici cu Dumbravita este anuala. in fiecare an au recoltat pestele. daca insa de data asta au evacuat total apa este de rau si inseamna ca nu mai merita abordat lacul (ca de altfel nici unul ale aceluiasi proprietar). gandeste-te insa ca este imposibil sa seci total lacul, Amaradia se varsa il el si nu exista deviatie din cunostintele mele.
- Belin
- Gold carp
- Reci
- Surcea
- Padureni
Razvan, chestia asta de care zici cu Dumbravita este anuala. in fiecare an au recoltat pestele. daca insa de data asta au evacuat total apa este de rau si inseamna ca nu mai merita abordat lacul (ca de altfel nici unul ale aceluiasi proprietar). gandeste-te insa ca este imposibil sa seci total lacul, Amaradia se varsa il el si nu exista deviatie din cunostintele mele.
Nu pot sa o sece total, dar pot sa o goleasca suficent pentru a scoate tot pestele. Acu' vreo 4-5 ani, la ultima golire m-am si am facut un fel de harta a baltii. Nu gasesti ocazie mai buna pentru a vedea locurile promitatoare. Nu am folosit niciodata schita respectiva, dar nici nu am de gand sa mai merg pe la baltile administrate de cei de la Doripesco.
m-as alatura cu placere! o partida de pescuit cu voi ar fi superb! dar din pocate nu pot in iunie! eu trebuie sa-mi iau concediul cand au copii vacanta! si asta este numai prin iuliegabitilea scrie:Surducul este un lac de acumulare cu baraj , la baza barajului apa are in jur de 27 m adancime medie cam 10m are foarte mult amur ( nu stiu pe unde se mai ascunde dar are ) si romanesc mare ( aceeasi problema ) a fost construit in 1970 parca , un an plus sau minus , si nu a fost golit niciodata , braconat a fost cu siguranta , deci Freecarp te poti alatura celor ce vor merge acolo la anul .....Dani Hentiu , Carprom , Gabi Tilea , Vlasin Florin .......in cautare de crap mare.......freecarp scrie:cum este cu barajele?
avem atatea baraje mari care nu au fot golite ani de zile sau poate niciodata!
acolo nu sint CRAPI? stiu ca sa branconat pe unde sa putut! dar este greu sa crezi ca asa lacuri mari si baraje, sa fie golite de peste mare!
Ce este cu Calimanesti Caciulata de exemplu? este ceva crap acolo? a pescuit cineva acolo? capturi,nade,monturi etc.M-ar interesa

- Tilea Gabriel
- Moderator