Pescuit la mare

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

the fishman
junior member

Mesaj de the fishman » 18 Aug 2006 14:29

la taparina am incercat si eu anul trecut in Neptun....si dupa doua ore da lansat si recuperat a venit un localnic si a inceput sa rida de mine, motivul: a zis ca s-a construit un dig in larg nu stiu ptr. ce si chefalul numai trece sa ajunga pe linga digurile statiunii.......dar foarte surprins dupa doua zile lumea prindea chefal la undita. :oops:
iar cu lanseta dai cu plumbul jos cu cite trei patru ace pe linie si urmaresti virful lansetei sau stai cu mina pe fir......numai bine

the fishman
junior member

Mesaj de the fishman » 18 Aug 2006 14:33

Taparina

Taparina este o montura folosita la pescuitul pestilor marini cum ar fi chefalul, stavridul,etc. Aceasta montura se compune dintr-un fir principal, cu o lungime cuprinsa intre 1.5 si 2 metri, din monofilament cu diametrul 0.25 sau 0.3 si mai multe carlige legate de acesta, cu fir scurt 5-8 cm la distante de 15 cm. Uzual se folosesc mai mult de 5 carlige, pana la 15. La ambele capete ale firului principal se pot lega agrafe sau varteje, pentru fixarea plumbului si pentru atasarea ei pe linie. Carligele folosite sunt cele cu ochet, nr 4-5 pe care se matiseaza cate o pana alba de rata sau una colorata de cocos. Plumbul folosit va fi de forma cilindrica sau picatura, cu greutate variabila in functie de puterea lansetei, intre 50 si 80gr. Grosimea firelor este pur orientativa, dvs puteti folosi fire mai groase sau mai subtiri.

Taparina

Ady M
new member

Mesaj de Ady M » 18 Aug 2006 16:55

Nu vreau sa va dezamagesc dar anul trecut nu m-am deranjat sa dau lansetele jos din masina.Totzi care erau la pescuit prindeau numai chefal sau guvide cat degetul. Am vrut sa fac de-o prajeala si indrumat de gazda am ajuns la cherhana (sau cam asa ceva) locul unde se reunesc pescarii dupa o zi de pescuit. Aveau numai guvid cat degetul si vreo 2-3 calcani vai de mama lor pe la 7-800 de gr . Asta era captura dupa o zi de pescuit la 4 barci. Asadar au reusit sa distruga si fauna piscicola din mare.

Scrie răspuns