Ce face provincia ????

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Gyorg
new member

Mesaj de Gyorg » 30 Sep 2004 10:57

Poate nu are legatura cu subiectul dar am un pliant al unei balti din apropierea Budapestei (30 km) si ce arata acolo arata interesant. Am inteles ca se fac concursuri regulate pe aceea balta. Din pacate nu ma descurc cu ungariana dar ar fi interesant de mers cu cine care cunoaste limba.
Lucian Constantin
Clubul Pescarilor de Rapitor

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004 10:57

Are dreptate Cornel. Chiar daca se mai gasesc balti si ceva peste prin ele nu poti asigura conditii de concurs pe o balastiera. Au iesit discutii despre organizarea de la Peris (si asta intre bucuresteni :evil:) o balta care este una din primele 10 ca sa nu zic 5.
Totusi cred ca s-ar putea organiza concursuri la Dunare, pe fluviu nu neaparat in Delta.

DragosI
junior member

Mesaj de DragosI » 30 Sep 2004 12:07

pe Dunare e la soarta nu trebuie neaparat sa fi vreun "as" al pescuitului, si acolo n-ai ce cauta decat cu porumb+mamaliga, asa ca pescarii cu boilies nu au ce cauta. Si pe Dunare daca nu stii locurile ai sanse mari sa stai cateva zile cu lansetele in apa fara sa ai nici macar o trasatura, mai ales cand trec salupele de braconieri cu generatoare de curent(de cateva ori pe noapte)
E exclus sa se faca un concurs pe Dunare(pe curs).

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004 12:47

Crezi ca cei care pescuiesc cu boiles nu stiu sa foloseasca si porumbul? Nu numai ca stiu dar chiar il folosesc. Banuiesc totusi ca nu se braconeaza in toiul unui concurs.
Cred ca altele sunt motivele.

DragosI
junior member

Mesaj de DragosI » 30 Sep 2004 14:01

Mi se pare o idee prosteasca sa faci un concurs de crap pe cursul Dunarii. E 75% la soarta, iar diferentierea intre concurenti ar trebui sa se faca si in functie de experienta, de maiestrie, nu de soarta.

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004 14:26

Soarta? E posibil ca soarta sa ne guverneze toata viata.
La Sarulesti nu e soarta? Uiti cazul campionilor care anul urmator nu au prins nimic? Si aici se organizeaza concursuri la nivel mondial.
Nu stiu de ce m-am bagat (poate pentru ca am vazut ca unii privesc de sus pe cei din provincie), deoarece nu sunt adeptul concursurilor, pentru ca invrajbesc lumea. Nu sunt nici impotriva lor insa, asa ca sa tina cine vrea si unde vrea concursuri.
Din partea mea si pe Dambovita la Piata Unirii.

al. trentea
junior member

Mesaj de al. trentea » 30 Sep 2004 14:32

mugurel, spui ca au iesit discutii intre bucuresteni referitor la organizarea concursului de la Peris. Te intreb la care dintre ele: la cel organizat de domnul Albastroiu, (Trofeul Peris), la cel organizat de asociatia Pescari4Ever, (Crap4Ever), sau la intalnirea prieteneasca aranjata de Cezar?

multumesc,

al. trentea

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 30 Sep 2004 14:42

@mugurel

Intentia mea nu este sa ma uit de sus la cei din provincie - dar vreau sa trag un semnal de alarma - despre slaba preocupare a celor din provincie pentru organizarea pe plan local . Eu inteleg ca munca si discutiile de pe acest Forum - ar trebui sa aiba o concretizare in cresterea unor echipe noi care sa poata pune probleme in concursuri . Ori in afara de discutiile de nada , echipament , etc - un concurs implica si multa experienta .
Deci - reafirm - nu vreau sa jignesc pe nimeni ! Asta cu atit mai mult cu cit din provincie sunt si tata Nitzu , Lupsan , Oslobeanu , Chifa , Segiu Tofan , Bobea , Pantiru , Cozma , etc ( imi cer scuze de cei nementionati aici ) Nu mai spun de ploiesteni - dar ei sunt avantajati de distanta egala ( cu bucurestenii ) fata de baltile Peris si Tincabesti !
Ultima oară modificat 30 Sep 2004 15:16 de către Vizitator, modificat 1 dată în total.

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 30 Sep 2004 15:11

Mugurel, eu sunt f. bun prieten cu multe echipe din tara. Nu cred ca prietenii mei se simt priviti de sus. Ne simtim bine impreuna, ne sunam si stam de vorba ori de cite ori avem ocazia.

Roger, baietii din Sinaia imi sunt f. buni prieteni si pescuim pe Sarulesti si Tincabesti. La anul cred ca o sa mergem si pe Hobaia.

Gyorg
new member

Mesaj de Gyorg » 30 Sep 2004 15:11

DragosI scrie:Mi se pare o idee prosteasca sa faci un concurs de crap pe cursul Dunarii. E 75% la soarta, iar diferentierea intre concurenti ar trebui sa se faca si in functie de experienta, de maiestrie, nu de soarta.
Nu sunt de acord cu opinia ta din mai multe motive dar cred ca principalul motiv il constituie tocmai alegerea locul de pescuit unde cred ca ofera sanse deopotriva concurentilor intr-un segment al Dunarii cel mai cunoscut de catre pescari.
Dupa aceea cred ca tocmai salbaticia locului este indicata pentru afisarea experientei pescarilor.
Iar nu in ultimul rand cred ca concursul de pescuit in orice locatie find chiar si in ghiuveta nu va fi "o idee prosteasca" pentru ca ofera sanse de a cunoaste si alti impatimiti si binenteles petrecerea in sine cu tot ce presupune : relaxare , imbatare , etc.
Lucian Constantin
Clubul Pescarilor de Rapitor

Scrie răspuns