Oricum super interesant

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cipica, da-mi voie sa te contrazic un pic. Silviu "peste cap" a aruncat cat mine ( stii bine ca pana la gard erau fix 166m ) cea mai lunga aruncare a mea a fost la 2 metri de gard...deci 164, asa cum am si scris. Silviu cu FMJ,fir de 0,28 plb 130 gr si inaintash de 5 m si eu cu NCS, fir de 0,31 cu plb 120 si inaintash de 8 m, exact cum dau pe balta. De aceea am si scris ca NU ma interesat sa dau OTG, motivele le-a scris Val Pangica. Am vrut si am fost curios sa vad cat arunc cu bile de 20 si bulgari de nada. La lanseta doar cu plb stiam ( vezi postarea mea cu 174m masurat pe counter, dar aveam pe tambur fir de 0,25 )cipica scrie:Val, ai perfecta draptate. OTG nu prea merge la concursuri sau la -pescuit in general. Silviu a aruncat la aceeasi distanta si de peste cap.
mai precis care ar fi varianta folosita si in pescuit?Vlad Pavlovici scrie:Termenul de OTG nu se refera la o singura aruncare, se refera la o categorie de aruncari. Una dintre ele e utila mai ales in casting, alta (Unitech) e recomandata chiar pentru pescuit. Iti ofera distanta mai mare decat aruncarea de peste cap si, daca te antrenezi, ai si precizie. Poti sa dai si cu boilies, si cu saci solubili fara probleme. Montura se ridica instantaneu de pe sol, nici macar nu agata. E utila la marker si la spod, unde castigi 10-15 metri cu acelasi echipament.
OTG n-are legatura cu moda, e pur si simplu o informatie folositoare (nu neaparat pentru toata lumea). Poti face progrese spectaculoase intr-o singura zi folosind-o. Nimeni nu e obligat sa arunce OTG, dar nici nu te doare sa stii mai mult.
Ms Vladut pt. aprecieri. Daca-l faceam cu taxa si premii...sa fi sigur ca nu mai aveam loc in IOR de "doritorii de castiguri":lol: si nu asta am vrut.vladut mateianu scrie:@moshare
Felicitari ptr initiativa si ptr ca ti-ai dus la bun sfarsit proiectul ! Jos palaria. Toata lumea a avut cate ceva de invatat.
Poate reusesti sa faci si un adevarat concurs, cu taxa si premii....
Cred ca ar fi multi doritori si am mai elucida din necunoscutele ce planeaza in jurul longcastingului.....
CristianSurdu scrie:Ms Vladut pt. aprecieri. Daca-l faceam cu taxa si premii...sa fi sigur ca nu mai aveam loc in IOR de "doritorii de castiguri":lol: si nu asta am vrut.vladut mateianu scrie:@moshare
Felicitari ptr initiativa si ptr ca ti-ai dus la bun sfarsit proiectul ! Jos palaria. Toata lumea a avut cate ceva de invatat.
Poate reusesti sa faci si un adevarat concurs, cu taxa si premii....
Cred ca ar fi multi doritori si am mai elucida din necunoscutele ce planeaza in jurul longcastingului.....
Legat de concursuri.....
Dupa ce am sa vorbesc cu Dl. Ing. Albastroiu, vreau sa fac la Peris (sau alta locatie) un concurs amical individual si "castigul" sa reprezinte DOAR Cupe si Diplome, asa cum isi doresc multi pescari "particulari" cum le spuneti voi..........