Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Vlasin Florin
- maniac
@bruno
nu ma mir

imi e ciuda ce conditii aveti si ce bani platiti

-
Razvan.D
- maniac
Vlasin Florin scrie:@bruno
nu ma mir

din cauza sistemului bine pus la punct si fara coruptie (printre paznici),si permisul o fi el ieftin dar daca te prind cu matza-n sac ai puso ,au niste amenzi care duc pana la 2500 euro asta in belgia in germania nu stiu ,iar in franta numai daca te prinde cu sacul de pastrare la apa si cu crap in el poti sa fluieri dupa scule ca de amenda nu mai zic (23000 euro)

-
teacher64
- veteran
-
Razvan.D scrie:[in franta numai daca te prinde cu sacul de pastrare la apa si cu crap in el poti sa fluieri dupa scule ca de amenda nu mai zic (23000 euro)

Pai si ai voie sa iei crap acasa in Franta? Daca nu, si nici n-ai voie sa-l tii pana la o poza, e interzis portul de saci de pastrare?!

Ce fain...
gluma-i gluma, dar la un moment dat nu mai pricep nici rostul prohibitiei, nici al dimensiunilor minime, sa nu mai zic de inexistenta unei reguli generalizate pentru pestii mari, care oricum nu prea-s comestibili...

Ce e fain, (!!!

) e ca intre marii promotori ai C&R in lume la peste se numara mari vanatori. Pe care nu i-am vazut vreodata tragand cu anestezice. Mi-e mai mila de o capra neagra decat de un crap, dar oricum nu ma hranesc cu nici unele, desi ... pasare ca porcu' nu-i!

Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
razvan 13
- member
-
Razvan.D scrie:Vlasin Florin scrie:@bruno
nu ma mir

din cauza sistemului bine pus la punct si fara coruptie (printre paznici),si permisul o fi el ieftin dar daca te prind cu matza-n sac ai puso ,au niste amenzi care duc pana la 2500 euro asta in belgia in germania nu stiu ,iar in franta numai daca te prinde cu sacul de pastrare la apa si cu crap in el poti sa fluieri dupa scule ca de amenda nu mai zic (23000 euro)

salut razvan
cine da amenzile astea ?? ?
-
Razvan.D
- maniac
@razvan 13
amenzile ti le da statul respectiv ,daca esti prins mai intai ai PV de la paznici si politie dupa care treci prin tribunal si dupa ce achiti plata iti recuperezi sculele aici ma refer in belgia ,in franta sant si mai rai acolo platesti amenda dar ramai fara scule 100%
-
Razvan.D
- maniac
@teacher64
deh,asta e dar asa au ajuns vesticii sa aibe crapi frumosi ,in romania paznicii aia ii cumperi usor

-
florinw
- senior member
Dan Cotelici scrie:iorga george scrie:Stati ca eu n-am priceput ,"...tot anul" ...adica nu au perioada de prohibitie ?

Daca nu ai voie sa iei peste nu are rost sa stabilesti o perioada de prohibitie.
spre exemplu in bayern nu exista perioada de prohibitzie la crap,datorita faptului ca apa fiind prea rece cu toate ca pestele depune normal icrele,nu eclozeaza.
si totusi sint de parere ca o perioada de prohibitzie pt crap nu ar strica,sa aiba si pestele posibilitatea sa depuna in liniste icrele (mersi bruno pt gindurile bune

)
-
florinw
- senior member
Razvan.D scrie:@teacher64
deh,asta e dar asa au ajuns vesticii sa aibe crapi frumosi ,in romania paznicii aia ii cumperi usor

razvan s-a ajuns si in ro pe citeva beltzi private (dirvari tincabesti...) sa fie crapi frumosi si viitorul este foarte roz pe aceste beltzi unde administratori (sau proprietari nu stiu ce sint) se ocupa cu adevarat de ele.singura problema este pretzul...acum sincer taxele din romania spun tot.ce se plateste la sfirsit de saptamina pe o balta buna in ro ma costa pe mine in germania pe 5 lacuri un an intreg si asta intrun loc nenorocit unde C&R este interzis
-
Razvan.D
- maniac
@florinw
de acord cu tine ,dar aici nu vorbeam de baltile private ci de baltile statului
-
florinw
- senior member
Razvan.D scrie:@florinw
de acord cu tine ,dar aici nu vorbeam de baltile private ci de baltile statului
in romania inca se confunda notziunea de proprietate de stat cu bunu nimanui