Despre forum si moderatori
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Vezi Iliuta, problema este alta, nu ca suntem romani sau nu. Sau as putea spune ca daca noi membrii suntem romani si voi moderatorii sunteti cel putin tot atat de romani. Am incercat in permanenta sa nu supar pe nimeni, mi-am temperat discursul, nu am folosit mitocanii, am incercat sa fiu obiectiv si in conditiile astea ma simt ca un elev care este plesnit peste degete ca a scris o litera gresit. Totul merge bine, se discuta, se schimba pareri interesante si cand iti este lumea mai draga apare poastarea "... vineri vor fi sterse...". Din lectura celor postate pe forum se poate aprecia nivelul celor ce posteaza si asa cum spun cei de la Academia Catavencu "Cititorii nostrii sunt.........".
Chiar ne vezi pe cei ce postam aici pe www.scandal.ro ? Cum sa iau aceasta afirmatie in contextul celor discutate pana acum?
Nu te intrebi de ce atata energie ?
Citat:
"reflectati singuri la asta"
Chiar ne vezi pe cei ce postam aici pe www.scandal.ro ? Cum sa iau aceasta afirmatie in contextul celor discutate pana acum?
Nu te intrebi de ce atata energie ?
Citat:
"reflectati singuri la asta"
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
Sun Tzu
-
- senior member
Baieti, discutia de principii e frumoasa, dar, din cate forumuri pescaresti am vazut eu, numai cele fara membri stau cuminti si respecta regulile. Cu cat e mai mare numarul de membri, cu atat se mareste si numarul devierilor de la subiect. La forumul ALP, unde am doi membri si cinci mesaje, dintre care patru scrise de mine si automoderate la sange, nu se aude nici musca. In schimb, pe unul dintre cele mai interesante forumuri pe care le stiu, Fishingwarehouse, cu peste 5000 (cinci mii) de membri inregistrati, abaterile sunt constante, fara ca moderatorii sa ia vreo masura. Asta nu inseamna ca forumul nu e moderat, e moderat serios, cu destule mesaje inchise.
Cred ca nu poti modera orice abatere si nici nu trebuie s-o faci, tine de moderatori sa decida cand e cazul sa intervina. N-o sa fac acum hermeneutica abaterii de la subiect pe forum, dar ale noastre par in general conduse de diverse frustrari, in timp ce ale lor sunt pur si simplu bancuri. Intreaba unul: care e cea mai buna montura anti-eject? La englezi, se raspunde: frate, cea mai buna montura anti-eject s-a inventat in Bangladesh, este montura-cormoran, "the cormorant rig", pe scurt este un cormoran legat cu sfoara, il arunci in apa si se intoarce cu un peste in cioc, adio rateuri pe intepare sau peste scapat in dril. Suta la suta anti-eject. Dupa care discutia devine o cascada de poante. La noi, raspunsul este: nu asta-i problema, nene, se prinde crap si fara antiejecturi, monturi fitoase si scule de mii de parai, tu de fapt nu vrei decat sa te dai mare, ca la peste esti zero! Dupa care discutia o ia spre scandal.
Dupa parerea mea, scandalurile merita moderate; bancurile, nu. Ca sunt si glume pe care nu le gusta toata lumea, asta-i situatia. Umorul nu e o stiinta, dupa cum stiinta nu prea are umor, cu exceptia unor fenomene complexe, care pot fi absolut hilare, daca ai doctoratul necesar sa le intelegi.
Have an ice day.
Cred ca nu poti modera orice abatere si nici nu trebuie s-o faci, tine de moderatori sa decida cand e cazul sa intervina. N-o sa fac acum hermeneutica abaterii de la subiect pe forum, dar ale noastre par in general conduse de diverse frustrari, in timp ce ale lor sunt pur si simplu bancuri. Intreaba unul: care e cea mai buna montura anti-eject? La englezi, se raspunde: frate, cea mai buna montura anti-eject s-a inventat in Bangladesh, este montura-cormoran, "the cormorant rig", pe scurt este un cormoran legat cu sfoara, il arunci in apa si se intoarce cu un peste in cioc, adio rateuri pe intepare sau peste scapat in dril. Suta la suta anti-eject. Dupa care discutia devine o cascada de poante. La noi, raspunsul este: nu asta-i problema, nene, se prinde crap si fara antiejecturi, monturi fitoase si scule de mii de parai, tu de fapt nu vrei decat sa te dai mare, ca la peste esti zero! Dupa care discutia o ia spre scandal.
Dupa parerea mea, scandalurile merita moderate; bancurile, nu. Ca sunt si glume pe care nu le gusta toata lumea, asta-i situatia. Umorul nu e o stiinta, dupa cum stiinta nu prea are umor, cu exceptia unor fenomene complexe, care pot fi absolut hilare, daca ai doctoratul necesar sa le intelegi.
Have an ice day.
dragii mei ,
va marturisesc ca am citit cu egala placere toate postarile..eu sunt "rookie" ,debutant in ale baltilor si am gasit aici multe chestii interesante..am si postat..mi s-a raspuns..ma bucur ca nu sunt cercuri inchise..se discuta la liber si cu oricine..nu am fost luat la misto..imi pare rau ca nu pot raspunde si eu altora..nu cred ca inversunarea asta cu respectatul topicului e de bun augur..cred ca asa cum e acum forumul e mai interesant..
fir intins tuturor
va marturisesc ca am citit cu egala placere toate postarile..eu sunt "rookie" ,debutant in ale baltilor si am gasit aici multe chestii interesante..am si postat..mi s-a raspuns..ma bucur ca nu sunt cercuri inchise..se discuta la liber si cu oricine..nu am fost luat la misto..imi pare rau ca nu pot raspunde si eu altora..nu cred ca inversunarea asta cu respectatul topicului e de bun augur..cred ca asa cum e acum forumul e mai interesant..
fir intins tuturor
Eu cred ca lucrurile pot merge in doua directii:ori vor fi multi care vor renunta la a scrie pe forum ori se vor autoregla de la sine in timp. Niciodata regulile impuse la sange nu vor putea conduce un forum care se vrea liber de exprimare si cu un scop de relaxare. Mitocaniile sa fie pedepsite dar nu libera exprimare de orice natura ar fi ea! www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 14:01 de către caaron, modificat 1 dată în total.
oricine se poate exprima liber pe acest forum, pe orice tema
nu trebuie decat sa apese pe butonu " topic nou "
trebuie sa existe un cadru organizat, altfel nu ai cum sa mentii o oarecare ordine intr-un loc unde se intalnesc atatia oameni care au ceva de spus
la o sedinta unde se strang 50 de oameni, daca fiecare ar vorbi cand vrea despre ce vrea nu s-ar mai putea intelege om cu persoana
si daca se introduce o organizare, nu tipa nimeni ca este constrans
acelasi lucru se intampla si aici, acum
asta-i tot
nu trebuie decat sa apese pe butonu " topic nou "
trebuie sa existe un cadru organizat, altfel nu ai cum sa mentii o oarecare ordine intr-un loc unde se intalnesc atatia oameni care au ceva de spus
la o sedinta unde se strang 50 de oameni, daca fiecare ar vorbi cand vrea despre ce vrea nu s-ar mai putea intelege om cu persoana
si daca se introduce o organizare, nu tipa nimeni ca este constrans
acelasi lucru se intampla si aici, acum
asta-i tot
danr s-a plans pana acum cineva ca nu e stare sa priceapa despre ce se discuta in cadrul unui topic? www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 14:01 de către caaron, modificat 1 dată în total.
nu, multi s-au plans ca intra sa citeasca despre un subiect, si dupa 3 mesaje cu raspuns la obiect urmeaza discutii personale, polemici, sau discutii pe alte subiecte
uitati-va la posturile din urma, cate din ele reprezentau o discutie coerenta pe un subiect si cate din ele deviau in altceva ?
iliuta a stat 2 zile si a periat o gramada de topicuri din urma de posturi fara noima, pentru ca aceste topicuri sa constituie o sursa coerenta de informatie pe o tema
daca tu vrei sa citesti despre Pescuitul la Dunare, ca sa luam ultimul exemplu, existau cateva posturi pe tema respectiva dupa care un mare scandal, cu ironii si jigniri mascate
cand m-am apucat sa sterg, am constatat ca au ramas doar cateva posturi de calitate si am sters o gramada de mesaje fara legatura cu subiectul
nu aceste este telul forumului, asta este
uitati-va la posturile din urma, cate din ele reprezentau o discutie coerenta pe un subiect si cate din ele deviau in altceva ?
iliuta a stat 2 zile si a periat o gramada de topicuri din urma de posturi fara noima, pentru ca aceste topicuri sa constituie o sursa coerenta de informatie pe o tema
daca tu vrei sa citesti despre Pescuitul la Dunare, ca sa luam ultimul exemplu, existau cateva posturi pe tema respectiva dupa care un mare scandal, cu ironii si jigniri mascate
cand m-am apucat sa sterg, am constatat ca au ramas doar cateva posturi de calitate si am sters o gramada de mesaje fara legatura cu subiectul
nu aceste este telul forumului, asta este
- Iliuta Goean
- maniac
Multumesc Vlad, ai pus punctul pe I, de fapt cred ca esti singurul care a inteles care este adevarata problema a acestui forum.Vlad Pavlovici scrie: Dupa care discutia devine o cascada de poante. La noi, raspunsul este: nu asta-i problema, nene, se prinde crap si fara antiejecturi, monturi fitoase si scule de mii de parai, tu de fapt nu vrei decat sa te dai mare, ca la peste esti zero! Dupa care discutia o ia spre scandal.
Ospun pentru a "x"-a oara, nu glumele vor fi sterse ci mesajele care continua in genul celui expus de Vlad.
Respectarea topicului este considerata si o gluma legata de subiect dar saritul de la pescuitul la dunare (de ex) la cat de prost e unul sau altul sau ce scule meseriase am eu fata de voi, fraierilor .... este o deviere ce nu va fi permisa.
Nu face ce nu-ti place!