Mentalitati si opinii sunt multe, depinde din ce unghi privesti problema.
Spunea cineva ca in Anglia crapul se elibereaza, in Australia este lasat pe mal sa moara si in Romania se mananca. Asa este, in Romania se mananca. Intre timp niste domni au investit in niste lacuri C&R, le-au amenajat, se ocupa de paza lor, si vor sa scoata profit - e normal. Aici sunt crapi de 20-25 +. Nu inseamna ca ii si prindem, dar exista. Daca exista un astfel de crap si pe lacul Morii, cred ca sigur se vrea prins si carat in portbagaj...pt ca se plictiseste de unul singur in imensitatea de apa.
La taxele astea (exagerate intr-adevar)contribuie si pescarul care nu intelege sa-si opreasca eventual un peste de bun simt, si pleaca acasa cu portbagajul plin. E drept ca nici o suprapopulare nu e buna, dar macar sa ajungem noi pana acolo (ma refer strict la crap) Pt ca daca gandim o chestie utopica de genul fiecare elibereaza toti pestii sau isi opreste unul potrivit, am putea avea pesti mari, intr-o densitate rezonabila pe barajele de pe Olt, Arges, canalul Dorobantu ca titlu de exemplu, si probabil multi am prefera sa pescuim aici la o taxa f mica. Nu spun ca printr-o astfel de masura proprietarii de ape vor scadea taxa, dar macar ar exista alternativa. Cum nu exista aceasta alternativa (sau poate exista dar n-o stim noi) ramane variana X cu crapi de 20kg /300 ron24h sau varianta XXX.
Poate odata cu cresterea nivelului de trai si disparitia braconierilor – deci in 20 ani.