pentru pescarii pe prut

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Mindru Viorel
member

Mesaj de Mindru Viorel » 18 Oct 2005 20:42

DA!!

Vali
member

pentru pescarii pe prut

Mesaj de Vali » 18 Oct 2005 20:58

Si eu dau drumul la tot crapul prins la Prut (asta cand il prind). Il haituiesc suficient ai nostri cu vintirele si il mai zapacesc si basarabenii cu pescuitul cu curent electric. De la an la an mi se pare ca se prinde tot mai putin crap. Macar atat pot sa fac - sa ii dau drumul.
Vali

tudorgabriel
veteran

Mesaj de tudorgabriel » 18 Oct 2005 21:06

@Mandru Viorel
pai cine a spus ca ne vom astepta la regaluri :?: doar venim din aceeasi zona,Prut :-)
@carpriver
salut Sorin,daca ai timp la anul ....daca ne invita colegii am zburat un weekend pe la ei ,ce zici :roll:
@Dan Cotelici
Salut Dane,nici nu stii din cate necazuri te scoate un topor bun,eu nu am timp sa va povestesc dar daca vrea carpriver sa va povesteasca ce am patit noi in Insula Mare a Brailei si cum ne-a salvat un topor si un Matiz,iti spun ca despre peripetiile din noaptea aceea se poate scrie un roman 8)
C&R pe Prut :shock: da......interesant :roll:
Va salut :wink:

Mindru Viorel
member

Mesaj de Mindru Viorel » 18 Oct 2005 21:08

La noi in zona Iasului nu am mai vazut de mult timp pe moldoveni pescuind la curent. Cred ca sa terminat cu povestea asta sau cel putin asa sper eu.

tudorgabriel
veteran

Mesaj de tudorgabriel » 18 Oct 2005 21:14

Am uitat sa va spun si parerea mea cu pescuitul pe malul celalalt,arunci in malul opus ,dar arunci la 3 m de mal(poate sa fie si copac acolo)dupa care recuperezi usor pana se opreste plumbul in structura,dar tot nu sta foarte mult plumbul acolo din cauza curentului,eu aveam un asemenea loc la Slobozia Oancea ,arunc la 5 m de copacul de pe malul opus,intra montura sub copac si se oprea acolo,daca nu tragea pestele cand recuperam trebuia sa rup daca tragea pestele .....depinde de noroc 8)

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 18 Oct 2005 22:23

tudorgabriel scrie: @Dan Cotelici
Salut Dane,nici nu stii din cate necazuri te scoate un topor bun,eu nu am timp sa va povestesc dar daca vrea carpriver sa va povesteasca ce am patit noi in Insula Mare a Brailei si cum ne-a salvat un topor si un Matiz,iti spun ca despre peripetiile din noaptea aceea se poate scrie un roman 8)
C&R pe Prut :shock: da......interesant :roll:
Va salut
:wink:
Asta cu toporul - adica doboritul unui copac in albie - nu prea sunt de acord cu asa ceva, prin zona noastra cad suficienti copaci in apa si fara sa-i dobare cineva. Mai curind ai nevoie de o maceta (sa-ti faci loc prin lastaris), de o toporisca (sa cureti putin malul de tufisuri si sa ai "tunzi" putin crengile in zona unde vei sta) si poate si de o lopata (sa mai amenajezi putin malul).

tudorgabriel scrie: Am uitat sa va spun si parerea mea cu pescuitul pe malul celalalt,arunci in malul opus ,dar arunci la 3 m de mal(poate sa fie si copac acolo)dupa care recuperezi usor pana se opreste plumbul in structura,dar tot nu sta foarte mult plumbul acolo din cauza curentului,eu aveam un asemenea loc la Slobozia Oancea ,arunc la 5 m de copacul de pe malul opus,intra montura sub copac si se oprea acolo,daca nu tragea pestele cand recuperam trebuia sa rup daca tragea pestele .....depinde de noroc
Este un astfel de loc in zona in care pescuiesc eu. Arunci la 2 metri de maul opus si de acolo iei peste. Singura problema este ca pestele sa nu fie prea mare, pentru ca pe fund in mijlocul Prutului, sunt agataturi. Acolo, cind era Prutul scazut aruncam cu plumb de 50 de grame si fir de 0,35 si statea. Ce e drept insa, este vorba de pescuitul tirziu, de toamna, utilizind vetrica ca momeala. In acea zona Prutul era foarte ingust iar curentul foarte rapid, pe mijloc.

tudorgabriel scrie: @Mandru Viorel
pai cine a spus ca ne vom astepta la regaluri :?: doar venim din aceeasi zona, Prut :-)
Chiar sunt curios: Pe unde pescuieste Mandru Viorel?
Nu bag mina in foc, insa am o banuiala ca merge pina la vama Sculeni si apoi face la dreapta 2-3 km pe Prut in jos ... :wink:
Insa, in ultima vreme, aud tot mai des ca locurile bune de pescuit sint la vale de Iasi. Sau, nu chiar asa, ci ca incepind de la Moreni pina pe la Grozesti capturile sunt mai mari ...

sorin ungureanu scrie: pentru mandru viorel am o intrebare,
auzi viorel ai auzit tu sa practice cineva C&R pe prut
Toamna trecuta in gara Ungheni pescarii si citiva localnici auzisera ca ar fi cineva care elibereaza toti pestii mai mici de 1 kg. Incercau sa-l ghiceasca si pe la inceputul iernii erau deja ... vreo trei candidati !

Mindru Viorel
member

Mesaj de Mindru Viorel » 18 Oct 2005 23:25

@Ioan S pescuiesc pe aproape toata lungimea Prutului pe raza judetului, locul de care vorbesti nu il cunosc dar din auzite cica ar pescui cei de la filiala pe acolo, anul trecut am pescuit chiar la Sculeni eu cu doi prieteni si am facut partide frumoase toti, m-am indragostit de zona aceea. Cunosc si locuri bune la Grozesti, Sendreni,Bivolari,Tutora, chiar si la Bosia sint locuri foarte bune nu mai vorbim de Ungheni, am pescuit si zona Opriseni si eu ramin de aceeasi parere ca locurile mai bune sint in vale dar pt. crap in schimb ctenul parca s-ar gasi mai mult in deal. In general caut locurile mai linistite unde sint mai putini pescari. Ma bucur sa aud ca sint pescari care elibereaza pestele si pe Prut unde nu te obliga nimeni doar pasiunea pt. pescuit si respectul fata de natura.

sorin ungureanu
junior member

Mesaj de sorin ungureanu » 18 Oct 2005 23:50

auzi viorel?
si io sunt adeptul la C&R dar pe prut scuzama tata dupa ce nadesc cu saci de mancare si ma duc de vreo 3 sau 4 ori pe saptamana si am si io o trasatura si il scot nu prea imi vine sa il dau inapoi,intelegi?asta este parerea mea,daca gresesc imi cer scuze de la toti pescaryy,
fir intins la vetrica,vi le-ati pregatit? :P

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 19 Oct 2005 08:29

sorin ungureanu scrie: fir intins la vetrica,vi le-ati pregatit? :P
Eu am mai vorbit de vetrica pe acest forum. Si o folosesc atunci cind alte momeli nu mai sunt eficiente. (De fapt nici nu se poate folosi pina ce apa nu s-a racit suficient pentru ca pestii mici ar "curata" acele imediat).

De ieri vad ca au mai scazut debitul care iese din barajul de la Stinca (si sper ca ploaia recenta sa nu modifice situatia). Cind Prutul scade foarte mult apar acele repezisuri bune de cautat mreana mare (adica apar "insule" sau "peninsule" care micsoreaza mult - uneori a jumatate - latimea Prutului).

Insa vetrica nu o pregatesti dinainte, mergi si o scoti (de sub apa din albia Prutului) si o folosesti atunci (cit inca mai este vie). Nu se poate pastra mai mult de 3-4 zile. Si nu prea gasesti localnici dispusi sa o scoata si sa ti-o vinda. E o munca ingrata si riscanta (pericol de a cadea in apa) ... dar nici macar vetrica nu "garanteaza" ca vei prinde pestele mult dorit.
Totusi, la felul meu de a pescui, la cit de tulbure este Prutul si la conditiile atmosferice este singura momeala in care am incredere incepind din noiembrie si pina la prohibitie. (Desi iarna trecuta, in decembrie, m-am convins ca se poate si altfel ... , dar despre asta am postat pe site-ul www.rapitori.ro)

Altfel spus, cu cit e mai frig cu atit mai mult scurtez timpul cit stau pe malul Prutului. Alternativa ar fi ... sa stau acasa. :oops:

carpriver
senior member

Mesaj de carpriver » 20 Oct 2005 15:18

Daca debitul scade ...poate se aseaza apa pe PRUT...si iesim si noi la un pescuit ! Pescuim de multi ani la PRUT dar pe aici nu prea stiu multi de larva aceasta...eu am citit despre ea...dar n-am folosit-o niciodata :lol: stiu cum se scoate....este chiar asa de eficace?

Scrie răspuns