Navomodele folosite pt plantat !?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Rahan
senior member

Mesaj de Rahan » 05 Mar 2008 23:55

Eu sunt pt pescitul de pe malul lacului dar sunt unele cazuri cand lacul este foarte mare si pestii stau la distante mari. :roll:

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 06 Mar 2008 09:23

Evident ca in concursuri e normal sa fie interzise, doar toata lumea trebuie sa aiba sanse egale. Dar la o partdida de placere, si unde oricum se practica C&R sau se cumpara pestele ca sa-l duci acasa, mi se pare normal sa faci TOT ce depinde de tine sa prinzi. Personal, nu am o tehnica deosebita la aruncari si nici bete Century NCS ca sa tind spre aruncari de 150-170m. Iar la distante medii, niciodata nu pot garanta ca arunc la fix 80 sau 90 sau 110m, si asta constant. Sa nu zic de plasarea nadei tot acolo. Deci, apelez la plantat de cate ori am ocazia. Asa am garantia plasarii nadei si momelii EXACT unde vreau, si mi-s si cu sufletul impacat ca nu mi s-a incurcat montura in zbor.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

marius.tim
veteran

Mesaj de marius.tim » 06 Mar 2008 13:24

teacher64 scrie:Evident ca in concursuri e normal sa fie interzise, doar toata lumea trebuie sa aiba sanse egale. Dar la o partdida de placere, si unde oricum se practica C&R sau se cumpara pestele ca sa-l duci acasa, mi se pare normal sa faci TOT ce depinde de tine sa prinzi. Personal, nu am o tehnica deosebita la aruncari si nici bete Century NCS ca sa tind spre aruncari de 150-170m. Iar la distante medii, niciodata nu pot garanta ca arunc la fix 80 sau 90 sau 110m, si asta constant. Sa nu zic de plasarea nadei tot acolo. Deci, apelez la plantat de cate ori am ocazia. Asa am garantia plasarii nadei si momelii EXACT unde vreau, si mi-s si cu sufletul impacat ca nu mi s-a incurcat montura in zbor.
Ok Teach' e clar si normal ca la concursuri sa fie interzise.Tu stii ca la noi in Timis mai ales la Ianova si Pischia sint interzise din cauza faptului ca proprietarii baltilor hranesc pestii in zonele din mijloc(Pischia) fapt declarat de paznic anul trecut ,cind am observat parii de ancorare in larg si l-am intrebat ce e cu ei a zis(sefu' asa a dat ordin patronu').Dar nu mi sa pare ok sa folosesti navomodelul, acolo unde pestele umbla si aproape de mal pentru ca pe urma restul pescarilor care dau de pe mal ,vor mai prinde Kanci pentru ca crapii se vor obisnui sa stea numai in larg(vezi lacul 1 de la Sacos care s-a dus dracului asa).Cred ca folosirea navomodelului este necesara, doar acolo unde nu ai vre-o sansa sa prinzi peste de pe mal folosind orice alta metoda sportiva.Nimanui nu cred ca-i face placere sa-si rupa mina ,aruncind 130-140mt cu spodul sau lanseta de pescuit chiar daca poate sa faca acest lucru.

Dan Cristian
veteran

Mesaj de Dan Cristian » 07 Mar 2008 10:52

Nimanui nu cred ca-i face placere sa-si rupa mina ,aruncind 130-140mt cu spodul sau lanseta de pescuit chiar daca poate sa faca acest lucru.
Marile capturi, pescuitul in ansamblu, cere sacrificii. 8)

alexalba
junior member

Mesaj de alexalba » 07 Mar 2008 16:05

domnilor,dar credeti ca cumparind echipamente de mii de euro avem rezultate mai bune?
anul trecut am fost cam o luna pe aceeasi balta si am scule destul de bune,numai ca nu aveam nici o sansa in fata citorva mosii care aveau bete de doi lei la propriu si au avut tot timpul cele mai impresionante capturi folosinduse de o camera de tractor asa ca am cumparat un navomodel ieftin,dupa o partida l-am schimbat cu unul mai scump apoi cu altul si mai scump ca ulterior sa ajung la Timisoara cu care am avut cele mai bune rezultate. Nu fac reclama la nimeni mai ales ca platesc ca toti ceilalti. Concluzia? Tine pasul cu progresul daca vrei rezultate. Depine de ambitii.......
cu stima

jenel
senior member

Mesaj de jenel » 07 Mar 2008 16:42

Ianova e balta privata ?? nu am stiut.

gusti
senior member

Mesaj de gusti » 07 Mar 2008 18:21

marius frate dar cine te trimite pe baltile unde se poate planta cu navomodelul? de ce nu mergi numai pe baltile unde se arunca de pe mal?

spatar ovidiu
member

Mesaj de spatar ovidiu » 20 Mar 2008 16:16

M-am apucat destul de tarziu sa pescuiesc la crap in prima faza cu echipament imprumutat.Ca incepator am achiszitionat 2 lansete Baracuda Mustang de care incepator fiind am fost foarte multumit(cu plumb de 100g nu am reusit sa le rup si sunt prof de sport am ceva forta :-) )Am incercat diferite tipuri de monturi si de nade si am avut ceva rezultate minore pana in 15 capturi pana in 4 kg dar dupa ce am achizitionat un navomodel de la Marcel Zgardea (puteti sa o luati si ca reclama dar nu am avut cu ele probleme sunt super cailtate numa daca vrei sa o distrugi se poate intampla asta) am prins cu acelasi echipament si cu aceeasi nada in 4 partide de pescuit impreuna cu partenerul meu aproximativ 500 de kg intre 3 si 11,5kg.Luati-o cum vreti etic sau nu dar eu m-am simti super bine :-) Si nu navomodelul face tot am stat dupa aceea la ultima partida din anul trecut si nu am prins decat 1 cten de 6 kg intr-o saptamana.Navaomodelul nu face totul dar cand crapul e acolo unde nu poti lansa sau nu ai 3000 de euro pt un echipament care sa iti permita sa lansezi acolo ce te faci???Stai aiurea pe mal!Navomodelul nu face montura,nada,nu scoate pestele el doar o duce acolo unde vrei.Imi cer scuze daca am exagerat cu textul.Fire intinse!!!

spatar ovidiu
member

Mesaj de spatar ovidiu » 20 Mar 2008 16:16

Am trimis de 2 ori mesajul

gusti
senior member

Mesaj de gusti » 20 Mar 2008 18:53

corect cam la fel am patit si eu cu colegul meu Janel. :P si sintem mindri de aceasta barcuta,fara ea nu se stie ce capturi am fi avut,dar cu ea stim.inca o data stima Marcel Zgirdea si companiei lui. :D :D :D

Scrie răspuns