Filozofie de mamaliga

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 03 Aug 2004 13:59

Pentru ca dl snake mi-a dat filozofic, nu? dreptate intr-un topic filozofic, pot acum sa-i raspund lui Roger.

In ultimul timp nu merg la pescuit decat "zi lumina". Consum trei mamaligi una pentru nadit, una pentru bomba, una mai mica pentru patrate, doua cocoloase maricele, o pungulita cu boiles facut de mine -cam o juma de kil intotdeauna, o pungulita cu pufuleti si expandat, cam de 15 000 (3 ling) viermi plus rame, (pe astea le scot singur). Asta intr-o balta unde sper sa prind peste. Toate chestiile de mai sus le car dupa mine mereu. In cazul in care merg pentru doua zile, mai fac o mamaliga mai mare si iau si 2 kile de porumb plus barca (nu mereu).

Este mai simplu sa te perfectionezi in boiles, draga Roger, vei folosi monturi mai simple, mai fara risc, stai linistit pe balta si prinzi si ceva peste, mai ales ca vin mai mari. Si nici nu prinzi caras sau platica sa te ineci cu oasele.

roger
member

Mesaj de roger » 04 Aug 2004 10:26

nu intentionez decat sa incerc.vreau sa vad ce iese.si mai vreau sa fac chestia asta ,asa cum m-a sfatuit cineva,numai cu chestii de calitate.o sa platesc 600.000 pe o punga de faina de peste de la nutrabaits si o sa-mi iau si robin red.si altele.apoi voi decide ce e de facut.daca merita-ma apuc serios.daca nu investesc in....mamaliga

multumesc pentru raspuns.

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 04 Aug 2004 12:56

Recitind acest topic, mi-am amintit de o povestire (gasita nu mai stiu unde, dar fara sfirsit si apoi gasita cu tot cu final pe unul din manuscrisele de la Marea Moarta). Se zice ca la calif vin doi oameni la judecata, in urmatoarea pricina:
Unul, proprietar de camile, se plinge califului ca i-a inchiriat celuilalt, negustor, camila pentru a transporta marfa, iar acesta, in desert, s-a asezat la umbra camilei, motiv pentru care cere chirie si pentru umbra.
Califul ii da dreptate.
Negustorul ii spune ca daca si umbra camilei era de inchiriat, de vreme ce nu a platit-o, proprietarul nu trebuia sa-i de umbra camilei.
Califul ii da dreptate.
Atunci intervine vizirul care-i atrage atentia califului ca intr-o judecata, partile implicate in contradictie nu pot avea simultan dreptate. La care califul ii raspunde:
- Si tu ai dreptate!

Nu va mai spun finalul, cert este ca cei care au postat aici, pro sau contra mamaligii, si-au expus punctul de vedere, corect si argumentat. Sper sa nu se supere Vlad, vizirul a vorbit de aceasta data la inceput. Dar cine o fi califul ? Cine altul decit Maria-Sa CRAPUL.

Sunt adeptul pescuitului cu mamaliga, dar n-am incercat niciodata (in mod serios) cu boiles. Asa incit nu fac elogiul mamaligii. Topicul nu se vrea o invitatie la pareri subiective.
Probabil si mamaliga este perfectibila. Nu va face nimeni cercetari sau experimente (ample) pentru a-i scoate la iveala maximul de posibilitati. (Nu si-ar putea recupera cheltuielile, profitul comercial ar fi nesemnificativ).
Asa incit ramine intelepciunea populara si indeminarea individuala contra stiintei (colective), metodelor organizatorice moderne, analizelor de laborator si experimentelor de amploare. Este ceva comparabil cu pocnitura de bici, petarde si salvele de tun.

Si ar mai fi ceva. Nu pescuieste nimeni cu mamaliga cu intentia de a practica C&R. (N-am zis ca dintre cei care pescuiesc cu mamaliga nu sunt si pescari care elibereaza din pestele prins. Eu, unul, nu retin decit acel peste pe care-mi face placere sa-l duc acasa, de regula cu dimensiuni mult peste limita legala de retinere). Este aceasta in avantajul mamaligii ca momeala, pastrindu-i sansa de a prinde crap.

Concluzionez, spinind ca uratorii vor folosi biciul (cei care respecta traditia) sau petarde, iar in ocazii oficiale se trag salve de tun. Invers ar fi ridicol si recunoasteti ca desi in ambele ocazii se produc pocnituri, nu a pus nimeni la concurenta biciul cu tunul.

Scrie răspuns