pescari si pescari.....

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 13 Oct 2003 11:12

gigi,nada cu temperaturile aceaste fermentasa forte incet si apa este destul de oxigenat,trebuie orcum momit cat mai putin si aspetat pentru a vedea daca zona este productiva sau nu.este perioda de a schimba des locuri unde arunci monturi(zis mai bine trebuie bagat momeala in botul crapului)noroc drino,mai vorbim.

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 13 Oct 2003 12:01

in aceasta perioada un rol important o are si prenadirea locului de pescuit .ideal ar fi 4-5 zile l-a rand sa naditi vadul insa cu cantiti moderate,in nici un caz sa nu desertati zeci de kile de porumb si alte chestii.in aceasta perioada trebuie sa excelati prin calitate si nu cantitate.propun: porumb fiert ,grau fiert,cuburi de pogace,pelete din canepa prajita si macinata,jumatati de boiles (merge bine ceva pe baza de faina de peste ).
naditi mai multe locuri urmand a arunca cate o lanseta pe fiecare loc pentru a vedea care sunt cele productive.
in ziua pescuitului as recomanda sa naditi doar cu saculetul solubil,eventual un pumn de pelete si cateva boiles.
esential ar fi sa cam stiti pe unde circula mustaciosii,in acest sens am eu hartile baltilor unde pescuiesc si incerc sa gandesc cam pe unde ar sta crapii.
un sonar va va fi de mare ajutor.acum trebuie sa-l gasesti tu pe crap nu el pe tine.
in rest fir intins si lasati polemicile baieti,ca prea multa cearta strica.

p.s.adriano sper ca nu m-ai uitat ?!?

lacipesca
new member

Mesaj de lacipesca » 19 Aug 2005 22:35

radu_cj scrie:Mda, intr-adevar cred ca asta e de fapt problema...nivelul Somesului e extrem de scazut, si probabil din cauza asta nu vor sa manance pestii (nu numai crapul). Alaltaieri am pescuit pe un segment de somes, unde apa are in mod normal o adancime de aprox 5 m...iar acum nu cred sa aiba mai mult de 2,5 m. Seceta prelungita de anul asta, cred ca a dus si la o colmatare a albiei, curentul aproape ca lipseste in locul respectiv...mai mult semana cu o balta decat cu un rau!!! Rezultatul...intr-o zi intreaga de pescuit...2 morunasi si o mreana care au avut impreuna 1,5 kile. Ieri, am schimbat macazu si m-am postat intr-un loc in care apa nu avea decat 1,5 m adancime dar curentul era destul de puternic. Am dat la bomba (nu e etic, recunosc...da' in vremuri d-astea de restriste cred ca e scuzabil) si la finalul partidei aveam 8 mrene in jur de 1 kil fiecare si un caras la 500 gr!(m-am mirat si io de el cum de l-am gasit in curent!) Care'vazica...din cauza lipsei de oxigen din apa, ca sa ai cat de cat sanse, trebuie incercat musai intr-un asemenea loc...in fatza unui repezis bunoara. Insa necazul e ca crapii nu servesc asemenea locuri :( si iarasi nu e bine! Ca o concluzie...tre sa asteptam in continuare cu sperantza ca vor veni ploile...nivelul apelor va creste, iar crapul va incepe sa manance?!
SALUT STI CUMVA DACA ESTE TULBURE SOMESUL MARE :?:

dima gigi
junior member

pescari si pescari

Mesaj de dima gigi » 07 Sep 2005 01:56

tizulei,scuzama (tot gigi ma numesc) si eu pescuiesc de-o viata insa intrind pe acest forum ,ma simt furnica, in primul rind din toate formulele
pentru boilis nu reusesc sa obtin ingredientele necesare(a-m cautat atit
la centrele specializate cit si la plafar ...nexam...).iti dai seama ca daca
lasi cirligul liber ,in curent(Dunare,Prut)se agata de prima protubeanta,
tot este mixaj ,va rog recomandatine o firma ,un mixter care sa toace
de toate(rime,scoici ,cinepa,soia-caut peste tot faina ;a-m gasit doar suc)
Sunt din Galati, aici chiar nu ajunge ultima tehnica ?.sau nu stiu unde sa caut.Help my.....aprope tot , din experenta acumulata in timp despre pesuitul sportiv nu are valoare !.Si nu ma mir, a-m pescuit 3 ani pe o balta fara suces (o baltoaca ramasa din revarsarea Dunarii).Apoi prindeam ori ce
soi de peste (biban,salau ,platica,caras,ciortan,stiuca )cunosteam momeala ,orele, locurile ,si tehnica necesara.....insa aceasta formula
era valabila doar local ......-de ce ?.

tudorgabriel
veteran

Mesaj de tudorgabriel » 07 Sep 2005 18:41

Salut Gigi si eu sunt din Galati,de fapt vezi in avatar lucrul acesta,daca ai sa cauti pe la magazinele de pescuit si pe la magazinele naturiste din Galati vei gasi ingrediente ptr. boilis.
Fainurile le fac cu rasnita de cafea,restul(rame,scoica :shock: ) nu stiu cu ce (poate cu cutitul :?: :oops: )
Daca vrei ceva din ultima tehnica du-te la magazin "La Sorin" ,faci comanda ptr. orice produs nou si-l vei primi.
Fir intins :wink:

carpriver
senior member

Raspuns

Mesaj de carpriver » 17 Sep 2005 12:31

Salut ! Si eu tot din Galati ..! Mai discutam aici daca vrei...fir intins FOR ALL :lol: :lol: :lol:

tudorgabriel
veteran

Mesaj de tudorgabriel » 17 Sep 2005 21:27

Esti bandit Sorinel :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns