Legea pescuitului...

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Cum caracterizati modificarile aduse Legii pescuitului?

Negativ
32
91%
Pozitiv
3
9%

Voturi totale: 35

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 04 Aug 2004 20:16

Daca faceti partid sper sa ma primiti ca simplu membru. Oricum, votul meu il aveti asigurat. Gluma, gluma, dar daca se intimpla ca acum citiva ani in Polonia ca Partidul bautorilor de bere... :lol:

Las gluma deoparte, si recunosc din start ca nu ma pricep in domeniu (juridic). Totusi modificarile aduse legii au citeva aspecte care trebuie discutate.

1. Paza fondului piscicol revine unor organe specializate (care, este drept nu sunt functionale). Daca comparam cu situatia de pina acum, cind atitea "organe" aveau atributii in paza amenajarilor piscicole, este un pas inainte. Dau exemplul riul Bahlui, pe portiunea care strabate Iasul. Sunt zeci de crisnicari, zeci de pescari cu undita. Nici un control. Trec masinile cu inscriptia GARDA DE MEDIU sau POLITIA DE FRONTIERA sau POLITIA si nici unul din acestia (crisnicari) nu schiteaza nici un gest. Nu e clar ca nu a venit niciodata nimeni sa-i intrebe ceva.
Pentru ca ei au intre atributii si constatarea incalcarii legii pescuitului, dar nu raspund direct de asta.
Are AGVPS-ul peste 1500 de paznici in toata tara. Asta insemna in medie 38 pe judet. Daca lucreaza in ture, asta inseamna ca permanent ar fi in serviciu 8. Este putin, chiar foarte putin, dar chiar in ultimii 8 ani sa nu ma fi intrebat nici unul, niciodata, de permis ? :?:
S-au vi se pare normal ca un angajat al unei asociatii private (membra la rindul ei a unei alte asociatii, este drept de interes public) sa aiba dreptul de a constata contraventii si de a aplica amenzi.

Starea in care au ajuns apele se datoreaza celor ce le-au pastorit pina acum. Cred ca se cuvine sa le multumim pentru cum le-au pazit si sa speram ca cei care o vor face de acum incolo o vor face mai bine, aceasta fiind ratiunea de a exista a acestei noi entitati.

2. Daca vreti plingeti-i pe sarmanii administratori de balti private. Saracii, si paznicii lor si-au pierdut din drepturi. Credeti ca apelind la serviciile unei firme specializate nu se poate disciplina un sat intreg cazut in patima braconajului ? Cred ca aveti si exemple in acest sens !

3. Se deschide calea exploatarii industriale a pestelui din riuri. De asta nu ma bucur, dar culmea, a mai existat asa ceva in Romania. Si trebuie sa fi existat vreun motiv serios daca regimul comunist a renuntat.

4. Ce-ar mai fi:
- inchisoarea pentru braconieri (aici as fi de acord in cazurile foarte grave - curent, explozibili, substante otravioare - numai ca si aici ar fi o problema, primeste braconierul un an inchisoare, cu suspendare sau pina se judeca procesul a trecut mai mult decit durata detentiei la care este condamnat).
- protejarea unor specii de pesti, lostrita, de ce nu si sturionii, iarasi sunt de acord.

Concluzie: Am suficiente motive sa fiu de acord cu schimbarea legii, dar tare mi-e teme ca vom face jocurile celor de la AGVPS. Care nu este strain de situatia actuala. Ba mai mult, ne mai arunca cite o pastila (aici pescuitul pe timp de nopte). Imi aduce aminte de IMPU cu ai lui 50 de lei.
Desi s-ar putea sa gresesc, eu as arunca in foc o caciula care are pureci.

SF
senior member

Mesaj de SF » 04 Aug 2004 20:19

Pai aia am zis si eu Ioane. Hai ma fratilor, sa fie cu inchisoare. Hai sa bagam mii de braconieri dupa gratii. Cine si de unde le da de mincare? Mai fratilor, sa fim sinceri, DACA s-ar respecta legea si de cite ori iesi la braconat te-ar amenda iar bani aia ar ajunge unde ar trebui situatia ar fi alta.Atita vreme cit braconierul i-ti ride in fata poti sa votezi legea lui peste ca nu ai facut nimic.Putem vota care lege vreti voi atita vreme cit nu se respecta ii in zadar. La noi nu legile is problema ci neaplicarea lor.

Fir Intins!!!

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 04 Aug 2004 20:33

SF
Pina acum legea prevedea inchisoare. Citi or fi dupa gratii?
Nu cumva cu cheltuieli de judecata + onorariul avocatului scapa mai ieftin decit o amenda. Oare nu au fost cazuri cind primaria nu-l mai gasea si nici cheltuieli de judecata nu mai platea ?

Nu legea a provocat toate acestea. Pe legea veche, poate nu s-au bagat prea multi oameni la puscarie pentru braconaj, dar macar amenzi s-or fi incasat ? (asa, macar cite una pentru fiecare paznic al AGVPS) Habar n-am, dar ma tem de raspuns.
Si as vrea sa ma contrazica cineva, cu cifre, m-as bucura, mi-ar creste optimismul ca Romania poate fi civilizata (sau cel putin este in curs de civilizare).

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 05 Aug 2004 15:25

Eu cunosc cazuri in care braconierii sunt prinsi, li se confica pestele, plasele ( monofilamente din piata, ieftine) si le da drumul sa sunt saraci si nu au cu ce achita amenda. Peste un timp din nou aceiasi poveste cu aceiasi braconieri. Astia au un tupeu fantastic, revin pe balta cu plase noi si la doua zile dupa ce au fost prinsi. Actiunea se petrece pe raza asociatie din Sibiu, unde am fost si eu de cateva ori verificat.
Cand ma gandesc ca la noi in judet (Bv) nici macar nu s-au mai facut controle de ani de zile. Asociatia din Brasov este formata din cei mai mari hoti :x .

Scrie răspuns