stiati ca?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

dinu profesoru
senior member

stiati ca?

Mesaj de dinu profesoru » 13 Oct 2006 09:10

In iulie 2006 a intrat in vigoare noul cod penal!!!!
si are un aliniat nou care zice ca:
art.22 aliniat 3 citez"se prezuma ca este in legitima aparare si acela care savirseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta,viclenie,efractie sau prin alte asemenea mijloace,intr-o locuinta,incapere,dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea" adica mai pe limba romanului ne-am aliniat la standardele internationale in ceea ce priveste apararea proprietatii private.
Cei pe care va priveste luati si studiati toate cele 4 aliniate ale art. 22 si o sa vedeti ca de acum e vai de hoti si infractori,regula e clara prima data dai si dupa aia il intrebi ce cauti la mine in casa,altfel nu merge.

Cristian Stancu
member

Mesaj de Cristian Stancu » 13 Oct 2006 15:08

Noroc cu tine profesore ca ne mai tii la curent ;-) , acum sa ne mai dea liber si la arme si sa vezi Wild West, mai ceva ca la americani
Da-i romanului un deget si ....ti-l bea.

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 13 Oct 2006 15:12

Arme ! poate sa detina orcine dupa apsolvirea unui curs care costa 400 RON.
ESTE SIMPLU :lol:

DANEZU
member

Mesaj de DANEZU » 13 Oct 2006 15:19

si carligul nr.2 poate fi o arma periculoasa, sa spuna cine poate ca victima ............a supravietuit!!!
DUMNEZEU ESTE PESCAR !!!
www.clubul-pescarilor.ro

Cristian Stancu
member

Mesaj de Cristian Stancu » 13 Oct 2006 16:52

ticule, daca stii ceva despre cursul asta ( atentie, eu ma refeream la arme cu glont) da-ne si noua de veste.
Da-i romanului un deget si ....ti-l bea.

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 13 Oct 2006 18:22

cristiane arme cu glont sunt multe,eu am o carabina .3006 si o arma de antrenament pentru poligon un UMC,dar daca te referi la pistoale cu glont atunci e altceva,omu de rand nu are inca acces la ele.La pistoale cu glont au acces militienii,magistratii,procurorii,personalul de paza si inca vreo cativa,da sigur vine vremea cand ne vom "alinia" si cu treaba asta.

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 14 Oct 2006 13:47

Tia raspuns profesoru .

jenel
senior member

Mesaj de jenel » 15 Oct 2006 16:59

vreau vesta anti glont kevlar ceramice din alea toti nebuni o sa aiba pistoale
traiasca sangele latin acum e nasol ca au furci si topare dupa ce isi iau pistoale si pusti sa vezi

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 15 Oct 2006 17:29

Ceai putea sa vezi?Pustii au fost intodeauna cel putin dupa revolutie si eu am ,nu mai este o mare minune la ora actuala .

danio
junior member

Mesaj de danio » 18 Oct 2006 11:22

Pt. Dinu Profesoru

In iulie 2006 nu a intrat in vigoare nici un cod , de oricare vrei tu !

In iulie 2006 a fost modificat actualul cod penal in vigoare prin legea 278/4.05.2006.

Articolul la care te referi tu - cel cu legitima aprare- este de fapt art 44 si nu 22.

Acum , fiecare poate sa aiba o interpretare proprie asupra continutului acestui articol .

Dar , din pacate aceste interpretari nu au nici cea mai mica valoare ; cu atat mai putin cea mai proasta dintre ele -aceea ca mai intai dai in cap si pe urma intrebi..., din cauza ca ai fi aparat de lege. Nici vorba de asa ceva !
Aceasta interpretare o cunoastem cu totii din filmele americane unde proprietarul il impusca pe X pt. ca a intrat pe proprietatea lui. Din fericire omul este capabil sa faca diferenta intre film si realitate. Bineinteles ca exista si exceptii -unii care nu pot - o parte vorbesc singuri pe strada , altii sunt internati in centre speciale ,altii in inchisori ( pt ca au dat in cap si apoi au intrebat ...) , iar o parte ...( nu stie nimeni exact, aveti si voi grija!!!)

Totusi , inainte sa va apucati" sa sparge-ti capete pt. va permite legea" eu va recomand sa luati un tratat de drept penal si sa incercati sa intelege-ti ce se intampla cu legitima aparare , pt. ca nu e asa de simplu cum pare , sunt anumite conditii care trebuiesc indeplinite.

Scrie răspuns