baitrunner pe deschis sau inchis
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Vlasin Florin
- maniac
baitrunner pe deschis sau inchis
pe un lac de 15 ha,unde am localizat crapii cam pe la 200 m linga niste structuri,nu are rost mai multe detali cum ar fi nadirea sau cum ajung monturile acolo,ce ma intereseaza e cum ati aborda partida-cu baitrunnerul pe pozitie deschis sau inchis.
eu merg pe varianta cu el deschis si las pestele sa i-a fir.
argumentati pro sau contra cu exemple.
eu merg pe varianta cu el deschis si las pestele sa i-a fir.
argumentati pro sau contra cu exemple.
Florin
este greu de spus! depinde de situatie!dar daca totul e normal,atunci cu el deschis,daca ai un prag in spate si pesti tind sa duca montura dupa el,riscand sa iti tai firul in scoici pietre etc. sau sa ai agataturi unde pierzi pestele mai mult ca sigur, atunci ar fi bine sa nu folosesti baitrunnerul deloc! sau in cel mai rau caz cu el strans la maxim. si un plumb de 140-200 gr.
este greu de spus! depinde de situatie!dar daca totul e normal,atunci cu el deschis,daca ai un prag in spate si pesti tind sa duca montura dupa el,riscand sa iti tai firul in scoici pietre etc. sau sa ai agataturi unde pierzi pestele mai mult ca sigur, atunci ar fi bine sa nu folosesti baitrunnerul deloc! sau in cel mai rau caz cu el strans la maxim. si un plumb de 140-200 gr.
la ultima partida de pescuit am dat la o distanta de cca 150-180 m , am folosit plumb de doar 120 gr si cand am avut trasatura nici chip ca,crapul sa-mi ia din fir
a facut doar un bip scurt si atat dupa care ma uitam la varful lansetei sa vad ce are de gand , ba sus ba jos facea varful
dar foarte foarte lent dupa care a inceput sa-mi lase swingerul in jos ffff usor iar cand a inceput sa-l ridice iar si asta iar foarte leeeeeeeent m-am hotart sa-l scot ,misto sa vezi din cand in cand din astea
, in fine sa revin la topic , dupa parerea mea e bine sa lasi baitrunnerul deschis la orice distanta pescuiesti ca vorba lui jenel nu se stie nici odata ce surprize vei putea avea asta pe timp de noapte , oricum la o asemenea distanta de cca 200 m cum spui ar fi o solutie sa lasi inchis si baitrunnerul deoarece e o distanta destul de mare iar pestele cand pleaca totusi ( parerea mea ) are ceva de intins la fir daca firul tau nu este perfect intins in apa iar tu te afli linga lansete , e un subiect interesant de discutie oricum 

- mihai pompiliu
- member
- Vlasin Florin
- maniac
poate m-am exprimat gresit cind am spus structuri-e un prag de 50 cm care coboara pe un canal de latime 3-4 metri,fara agataturi sau altceva,balta e foarte curata si nu are ragalii sau cioate.
ma intereseaza mai special la asa o distanta cum sesizez si cum citesc o muscatura mai timida pt ca nu toti crapii i-au fir si sint ff precauti,de aceea las runnerul deschis.
deci-locul e curat, cum procedam corect
ma intereseaza mai special la asa o distanta cum sesizez si cum citesc o muscatura mai timida pt ca nu toti crapii i-au fir si sint ff precauti,de aceea las runnerul deschis.
deci-locul e curat, cum procedam corect

- Vlasin Florin
- maniac
- mihai pompiliu
- member