baitrunner pe deschis sau inchis

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Vlasin Florin
maniac

baitrunner pe deschis sau inchis

Mesaj de Vlasin Florin » 01 Noi 2006 13:59

pe un lac de 15 ha,unde am localizat crapii cam pe la 200 m linga niste structuri,nu are rost mai multe detali cum ar fi nadirea sau cum ajung monturile acolo,ce ma intereseaza e cum ati aborda partida-cu baitrunnerul pe pozitie deschis sau inchis.
eu merg pe varianta cu el deschis si las pestele sa i-a fir.
argumentati pro sau contra cu exemple.

jenel
senior member

Mesaj de jenel » 01 Noi 2006 14:35

cu el deschis .
de ce ? tu de obicei dormi mult si RAMAI FARA BETE DACA VINE UN PESTE 5KG

gabi poate sa confirme. :P

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 01 Noi 2006 15:23

Florin
este greu de spus! depinde de situatie!dar daca totul e normal,atunci cu el deschis,daca ai un prag in spate si pesti tind sa duca montura dupa el,riscand sa iti tai firul in scoici pietre etc. sau sa ai agataturi unde pierzi pestele mai mult ca sigur, atunci ar fi bine sa nu folosesti baitrunnerul deloc! sau in cel mai rau caz cu el strans la maxim. si un plumb de 140-200 gr.

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 01 Noi 2006 16:12

la ultima partida de pescuit am dat la o distanta de cca 150-180 m , am folosit plumb de doar 120 gr si cand am avut trasatura nici chip ca,crapul sa-mi ia din fir :mrgreen: a facut doar un bip scurt si atat dupa care ma uitam la varful lansetei sa vad ce are de gand , ba sus ba jos facea varful 8) dar foarte foarte lent dupa care a inceput sa-mi lase swingerul in jos ffff usor iar cand a inceput sa-l ridice iar si asta iar foarte leeeeeeeent m-am hotart sa-l scot ,misto sa vezi din cand in cand din astea :mrgreen: , in fine sa revin la topic , dupa parerea mea e bine sa lasi baitrunnerul deschis la orice distanta pescuiesti ca vorba lui jenel nu se stie nici odata ce surprize vei putea avea asta pe timp de noapte , oricum la o asemenea distanta de cca 200 m cum spui ar fi o solutie sa lasi inchis si baitrunnerul deoarece e o distanta destul de mare iar pestele cand pleaca totusi ( parerea mea ) are ceva de intins la fir daca firul tau nu este perfect intins in apa iar tu te afli linga lansete , e un subiect interesant de discutie oricum ;-)

mihai pompiliu
member

Mesaj de mihai pompiliu » 01 Noi 2006 17:02

daca pescuiesti la 200m si mai ai si structuri( ce fel ?)copaci si dai cu baitrunner-ul deschis nu cred ca-l mai scoti de acolo ,deci baitrunner off,

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 01 Noi 2006 17:47

poate m-am exprimat gresit cind am spus structuri-e un prag de 50 cm care coboara pe un canal de latime 3-4 metri,fara agataturi sau altceva,balta e foarte curata si nu are ragalii sau cioate.
ma intereseaza mai special la asa o distanta cum sesizez si cum citesc o muscatura mai timida pt ca nu toti crapii i-au fir si sint ff precauti,de aceea las runnerul deschis.
deci-locul e curat, cum procedam corect :?:

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 01 Noi 2006 17:51

jenel scrie:cu el deschis .
de ce ? tu de obicei dormi mult si RAMAI FARA BETE DACA VINE UN PESTE 5KG

gabi poate sa confirme. :P
esti in pericol :shoot: :mrgreen:

mihai pompiliu
member

Mesaj de mihai pompiliu » 01 Noi 2006 18:16

imparti jumatate din bete cu plumbi grei inline si jumatate running rig si vezi daca ai mai multe trasaturi la acelasi sistem si mai pui diferite lungimi a-le forfacului la fiecare lanseta.

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 01 Noi 2006 19:05

Baitrunnerul deschis ca doar
se poate regla nu ,parerea mea si nu stati la citeva sute de metri de bete,nu puteti sa tineti frina strinsa ,o sa va trezit cu betele pe post de submarine.
Ce fac le tin inchise si amortesc linga bete?

jenel
senior member

Mesaj de jenel » 01 Noi 2006 19:05

gata vb serios

deschis parerea mea daca balta nu e cu ragalii si e curata nu are unde sa-ti faca firul colac dupa buturugi

Scrie răspuns