Crap ranit sau mort
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Crap ranit sau mort
Ati patit sa raniti grav in timpul drillului sau sa va moara un crap mare in sacul de pastrare? Se intampla, oricata grija ai avea, mai ales la cten, si orice i-ai face, nu-l mai poti salva. Ce faceti cu el? Eliberat, va muri aproape sigur in chinuri. Eu il omor si-l duc acasa, cu toate ca foarte rar mananc peste. Dar ce faci pe baltile exclusiv C&R? Ce faci la un concurs unde daca-l prezinti la cantar, risti eliminarea? 

Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
Re: Crap ranit sau mort
Marian:teacher64 scrie:Ati patit sa raniti grav in timpul drillului sau sa va moara un crap mare in sacul de pastrare? Se intampla, oricata grija ai avea, mai ales la cten, si orice i-ai face, nu-l mai poti salva. Ce faceti cu el? Eliberat, va muri aproape sigur in chinuri. Eu il omor si-l duc acasa, cu toate ca foarte rar mananc peste. Dar ce faci pe baltile exclusiv C&R? Ce faci la un concurs unde daca-l prezinti la cantar, risti eliminarea?
1. Daca citesti cu atentie regulamentul unui concurs, o vezi ca este interzis sa prezinti un peste ranit sau mort la cantar....
2. La concurs te supui regulamentului : ori primesti sanctiune ori esti eliminat pentru un peste mort.
Cristi: stiu asta!!! Intrebarea era ce faci daca ti se intampla sa moara un peste? Il ascunzi in boscheti?CristianSurdu scrie:[
Marian:
1. Daca citesti cu atentie regulamentul unui concurs, o vezi ca este interzis sa prezinti un peste ranit sau mort la cantar....
2. La concurs te supui regulamentului : ori primesti sanctiune ori esti eliminat pentru un peste mort.

Cristi: stiu asta!!! Intrebarea era ce faci daca ti se intampla sa moara un peste? Il ascunzi in boscheti?
Nu e mai cinstit sa-l arati organizatorilor, il predai eventual lor, si nu se puncteaza? Barem sa-l manance cineva.[/quote]
Marian, cred ca iti este dor sa pape' si gura ta un baboi

Marian, cred ca iti este dor sa pape' si gura ta un baboi

Daca iti moare un peste in sac, esti tu singurul vinovat. Mai ales un Cten nu se pastreaza in sac.
Sa moara un peste in dril, nu am auzit, de ranit...da se intimpla, dar atunci il eliberezi imediat si nu il mai bagi in sac. Daca tot da-ti o gramada de bani pe scule de pescuit, luativa si un aparat foto mai bunicel, si nu mai aveti nevoie de sac.
Eu mi-am cumparat un Canon PowerShot S5 IS unde pot intoarce Displayul, asa ca-mi pot face si singur pozele

Sa moara un peste in dril, nu am auzit, de ranit...da se intimpla, dar atunci il eliberezi imediat si nu il mai bagi in sac. Daca tot da-ti o gramada de bani pe scule de pescuit, luativa si un aparat foto mai bunicel, si nu mai aveti nevoie de sac.
Eu mi-am cumparat un Canon PowerShot S5 IS unde pot intoarce Displayul, asa ca-mi pot face si singur pozele

Si eu sunt de acord cu carprom. In afara de concursuri pestii nu ar trebui tinuti in saci, il tii in minciog in apa pana iti aranjezi aparatul, ii faci poza si cu el inapoi in apa. Iar la concursuri cred ca onestitatea ar trebui sa primeze si pestele ar trebui predat arbitrilor si sa suporti consecintele pt ca pestele s-a ranit sau a murit doar din cauza ta.
Carpfishing... A way of life!
Riscam sa transformam topicul in caterinca, dar fie!
Cristi: nu mananc peste decat o data pe an, cred. In rest, numai daca da aviara in toti porcii!
Am patit-o de vreo 2-3 ori in viata: pun chinezu' pe iarba ( ma rog, saltea mai nou) si-l apuca spontan zbantuitul, nu poti sta numai cu mana pe el. Se invarte pe bot, mai cade in cap, sangereaza de zor, si adio
Altul, de vreo 7 kile, pe Timis, pe rau, nu balta, dupa un drill de vreo 20-25min si vreo 20 puscaturi ( n-am vazut in viata mea atata vioiciune), cand l-am luat in minciog...murise!! De epuizare, cred, acumularea de acid lactic in exces in muschi duce la paralizie si asfixie.
Bruno: ce faci in conditii de concurs, cantaresti poza?
Undeva trebuie sa pastrezi si ctenii, daca se puncteaza.

Cristi: nu mananc peste decat o data pe an, cred. In rest, numai daca da aviara in toti porcii!

Altul, de vreo 7 kile, pe Timis, pe rau, nu balta, dupa un drill de vreo 20-25min si vreo 20 puscaturi ( n-am vazut in viata mea atata vioiciune), cand l-am luat in minciog...murise!! De epuizare, cred, acumularea de acid lactic in exces in muschi duce la paralizie si asfixie.
Bruno: ce faci in conditii de concurs, cantaresti poza?

@Teacher
Ca sa linistesti un peste cand este pe mal incearca sa-i acoperi ochii si o sa vezi ce repede se calmeaza.
Poti pune mana pe crap/cten ca nu este rapitor sa muste
Ctenul daca nu este ranit rezista suficient de mult si in sac cu conditia sa fie bagat in apa mai adanca, nu in namolul din mal.
Ca sa linistesti un peste cand este pe mal incearca sa-i acoperi ochii si o sa vezi ce repede se calmeaza.
Poti pune mana pe crap/cten ca nu este rapitor sa muste

Ctenul daca nu este ranit rezista suficient de mult si in sac cu conditia sa fie bagat in apa mai adanca, nu in namolul din mal.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro
www.crap.com.ro
- apetrea adrian
- senior member
am patit si eu o faza de asta.am scos un crapcean cam de trei care avea o rana urita pe burta nu stiu de la ce era,l-am tinut la sac pina a venit admin. care si el a zis ca pot sa-l iau daca vreau sau sa-l dau paznicilor daca nu il vreau pentru ca o eventuala eliberare poate sa infecteze apa cu cine stie ce microbi.la asta te refereai profesore?la faze de genul asta?mentionez ca nu eram in concurs
-
- member
Citeva sfaturi despre cum sa manipulam un crap , astfel incit pericolul de ranire sa fie minim
- udati obligaoriu salteaua
- udati obligatoriu sacii de pastrare inainte de a pune pestii in el
- cind crapul se zbate este suficient sa-i acoperiti ochii cu palma si se va linisiti
- nu incercati sa-l presati de saltea cu mainile - acoperiti-l cu pieptul si nu il presati
- atentie la manipularea in zona branhiilor -se poate ca foarte usor mina sa alunece in interiorul urechilor si sa-i raniti ireversibil branhiile
- grija la cteno - care are prostul obicei sa se ridice pe coada si sa sara de pe saltea
- nu faceti pozele in picioare - daca va scapa cade de la 1 metru si e posibil sa fie compromis
- legati sacii la apa de macar 1 metru , pe cit posibil cite 2-3 saci / pichet
- nu depozitati crapii in saci mici , adaptati dimensiunea sacului folosit la dimensiunea pestelui
- pe vreme de furtuna , evitati ca sacii sa fie legati prea aproape de mal si valurile sa bata sacii de mal
- duceti crapii la apa adinca pe vreme rea cu valuri - la mal se tulbura apa si se maresc sansele de a murii pestii
- folositi sprayul dezinfectant atit la locul de intzepare cit si pentru rani mai vechi ( gen solzi raniti , urme de plasa , etc )
- la concursuri verificati-va sacii inainte de cantarire ( sa fiti siguri ca sunt pestii in viata )
- mai verificati sacii din 1 ora in ora - sa fiti siguri ca totul este in regula . Daca observati vreunul mai moale , duceti-l la apa mai adinca si verificati sacul pina il vedeti ca se duce singur la fund si e vioi cind miscati de sac .
Cam atit
- udati obligaoriu salteaua
- udati obligatoriu sacii de pastrare inainte de a pune pestii in el
- cind crapul se zbate este suficient sa-i acoperiti ochii cu palma si se va linisiti
- nu incercati sa-l presati de saltea cu mainile - acoperiti-l cu pieptul si nu il presati
- atentie la manipularea in zona branhiilor -se poate ca foarte usor mina sa alunece in interiorul urechilor si sa-i raniti ireversibil branhiile
- grija la cteno - care are prostul obicei sa se ridice pe coada si sa sara de pe saltea
- nu faceti pozele in picioare - daca va scapa cade de la 1 metru si e posibil sa fie compromis
- legati sacii la apa de macar 1 metru , pe cit posibil cite 2-3 saci / pichet
- nu depozitati crapii in saci mici , adaptati dimensiunea sacului folosit la dimensiunea pestelui
- pe vreme de furtuna , evitati ca sacii sa fie legati prea aproape de mal si valurile sa bata sacii de mal
- duceti crapii la apa adinca pe vreme rea cu valuri - la mal se tulbura apa si se maresc sansele de a murii pestii
- folositi sprayul dezinfectant atit la locul de intzepare cit si pentru rani mai vechi ( gen solzi raniti , urme de plasa , etc )
- la concursuri verificati-va sacii inainte de cantarire ( sa fiti siguri ca sunt pestii in viata )
- mai verificati sacii din 1 ora in ora - sa fiti siguri ca totul este in regula . Daca observati vreunul mai moale , duceti-l la apa mai adinca si verificati sacul pina il vedeti ca se duce singur la fund si e vioi cind miscati de sac .
Cam atit