comunicat important pentru foum
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Iliuta Goean
- maniac
comunicat important pentru foum
oameni buni asa nu se mai poate.
forumul asta a luat-o razna. din ceea ce ar trebui sa fie, adica o baza de date de informatii utile a ajuns un fel de taifas de obor, cand cineva pune o intrebare (foarte pertinenta) imediat este luat la misto de cativa membrii de pe forum sau incep discutii strict personale.
va anunt ca acesta este un forum public, de interes general, pentru discutiile private aveti la dispozitie mesajele private.
uitati-va putin pe ultimele 20 de topicuri. sunt maxim 5 mesaje la subiect, cu continut de informatie iar restul sunt impunsaturi fara rost.
ganditi-va ca pe acest forum nu sunt numai 10 oameni, cu simpatiile si antipatiile lor ci sunt si cateva mii de vizitatori care cauta informatie nu mistouri de coltul strazii.
drept urmare, incapand de astazi orice postare trebuie sa:
1. respecte subiectul topicului.
2. nu atace in nici un fel persoana/persoanele care au postat anterior
3. mentina un limbaj civilizat (inclusiv in forumul de discutii generale)
pentru orice alte comentarii in afara subiectului in discutie deschideti un topic nou.
orice mesaj care nu se inscrie in regulile de mai sus va fi sters.
forumul asta a luat-o razna. din ceea ce ar trebui sa fie, adica o baza de date de informatii utile a ajuns un fel de taifas de obor, cand cineva pune o intrebare (foarte pertinenta) imediat este luat la misto de cativa membrii de pe forum sau incep discutii strict personale.
va anunt ca acesta este un forum public, de interes general, pentru discutiile private aveti la dispozitie mesajele private.
uitati-va putin pe ultimele 20 de topicuri. sunt maxim 5 mesaje la subiect, cu continut de informatie iar restul sunt impunsaturi fara rost.
ganditi-va ca pe acest forum nu sunt numai 10 oameni, cu simpatiile si antipatiile lor ci sunt si cateva mii de vizitatori care cauta informatie nu mistouri de coltul strazii.
drept urmare, incapand de astazi orice postare trebuie sa:
1. respecte subiectul topicului.
2. nu atace in nici un fel persoana/persoanele care au postat anterior
3. mentina un limbaj civilizat (inclusiv in forumul de discutii generale)
pentru orice alte comentarii in afara subiectului in discutie deschideti un topic nou.
orice mesaj care nu se inscrie in regulile de mai sus va fi sters.
Ultima oară modificat 12 Iul 2004 22:35 de către Iliuta Goean, modificat 1 dată în total.
Nu face ce nu-ti place!
Iliuta,
Sunt de acord cu tine in totalitate, desi ma numar si eu (recunosc rusinat) printre cei ce "deviaza" de la subiect (dar numai cateodata
).
Ca sa ma spal de pacate, iti fac o propunere, daca ti se pare ok go for it!
Haide sa restructuram un pic forumul, pe 2 grupe majore:
1. sectiuni deschise (un fel de no man's land, unde poate posta tot romanul cu mancarimi in degete, despre oricine si depspre orice)
2. sectiuni inchise (in care accesul se face pe baza unor reguli/criterii clare si bine definite - ca intr-un club, sa zicem - de ex. volumul cunostiintelor impartasite celorlalti, implicare in dezvoltarea forumului, etc.) care sa se refere strict la pescuitul crapului: tehnici, echipamente, strategii, locuri, etc.
In felul acesta, un "inamic public" poate primi interdictie o vreme daca sare calul in privinta seriozitatii postarilor in grupa 2, dar ramane cu accesul in sectiunea 1 (sa nu uitam ca si <<scandalurile>> au savoarea lor, iar cand vine astenia de primavara o cam luam razna cu totii - oare de ce?
)
Recunosc, va fi un pic mai greu pentru moderatori pe de o parte si pentru noi pe de alta parte (pana ne adaptam regulilor), dar cred ca ar util.
Astept parerile/sugestiile voastre.
Sunt de acord cu tine in totalitate, desi ma numar si eu (recunosc rusinat) printre cei ce "deviaza" de la subiect (dar numai cateodata

Ca sa ma spal de pacate, iti fac o propunere, daca ti se pare ok go for it!
Haide sa restructuram un pic forumul, pe 2 grupe majore:
1. sectiuni deschise (un fel de no man's land, unde poate posta tot romanul cu mancarimi in degete, despre oricine si depspre orice)
2. sectiuni inchise (in care accesul se face pe baza unor reguli/criterii clare si bine definite - ca intr-un club, sa zicem - de ex. volumul cunostiintelor impartasite celorlalti, implicare in dezvoltarea forumului, etc.) care sa se refere strict la pescuitul crapului: tehnici, echipamente, strategii, locuri, etc.
In felul acesta, un "inamic public" poate primi interdictie o vreme daca sare calul in privinta seriozitatii postarilor in grupa 2, dar ramane cu accesul in sectiunea 1 (sa nu uitam ca si <<scandalurile>> au savoarea lor, iar cand vine astenia de primavara o cam luam razna cu totii - oare de ce?

Recunosc, va fi un pic mai greu pentru moderatori pe de o parte si pentru noi pe de alta parte (pana ne adaptam regulilor), dar cred ca ar util.
Astept parerile/sugestiile voastre.
-
- member
-
- senior member
qui prodest?
Eu cred Iliuta ca aceste mesaje, cele asa zis ironice si chiar mai mult, topicurile in care se intrece masura, atrag vizitatori si participanti. Cred chiar ca ar trebui sa incurajezi aceste dispute, bineinteles pedepsind de cate ori este cazul. Cred ca procedand asa vei putea chiar sa atragi ceva investitori pe aici, chestii publicitare, poate ceva bani, etc.
Sigur ca s-ar putea sa existe si participanti care sa nu se simta bine intr-o astfel de discutie, mai superficiala sa zicem, dar nu cred ca sunt asa multi si oricum ei sunt respectati si-si pot spune punctul de vedere in discutiile tematice, fara a participa la celelalte.
Oricum, cum eu particip cu placere la www.crap.ro /forum, o voi face in continuare asa cum veti dori.
Eu cred Iliuta ca aceste mesaje, cele asa zis ironice si chiar mai mult, topicurile in care se intrece masura, atrag vizitatori si participanti. Cred chiar ca ar trebui sa incurajezi aceste dispute, bineinteles pedepsind de cate ori este cazul. Cred ca procedand asa vei putea chiar sa atragi ceva investitori pe aici, chestii publicitare, poate ceva bani, etc.
Sigur ca s-ar putea sa existe si participanti care sa nu se simta bine intr-o astfel de discutie, mai superficiala sa zicem, dar nu cred ca sunt asa multi si oricum ei sunt respectati si-si pot spune punctul de vedere in discutiile tematice, fara a participa la celelalte.
Oricum, cum eu particip cu placere la www.crap.ro /forum, o voi face in continuare asa cum veti dori.
Pai asta e ideea! Probabil ca exista doritori, insa reproseaza tocmai formatul sa-i spunem gen tabloid sau superficialitatea. Nu oricine este dispus sa-si asocieze imaginea cu chestii de genul asta. Poate tinta celor ce vor sa bage ceva bani, indiferent de forma, e un pic diferita si atunci Iliuta incearca sa le vina in intampinare. De aici si propunerea mea, sa-l ajutam sa miste lucrurile in directia doritaGica Chioru scrie:qui prodest?
... procedand asa vei putea chiar sa atragi ceva investitori pe aici, chestii publicitare, poate ceva bani, etc.
-
- senior member
Patabum probabil ca ai dreptate dar eu cred ca un potential investitor este interesat in primul rand de numarul de vizitatori, mult mai putin de calitatea participantilor. Insa ai dreptate total in ceea ce priveste un spatiu al seriozitatii, problema este ca el poate deveni prea serios.Pai asta e ideea! Probabil ca exista doritori, insa reproseaza tocmai formatul sa-i spunem gen tabloid sau superficialitatea. Nu oricine este dispus sa-si asocieze imaginea cu chestii de genul asta. Poate tinta celor ce vor sa bage ceva bani, indiferent de forma, e un pic diferita si atunci Iliuta incearca sa le vina in intampinare
Cred ca cel mai important lucru in momentul asta, ar fi ca Iliuta sa imbogateasca informatia de pe site. Si sa incurajeze disputele dintre noi, chiar daca ele escaladeaza un pic.
Hai sa vedem o chestie. Sunt cativa forumisti aici, n-am sa le dau numele, care au de spus multe lucruri, unii sunt profesionisti, altii doar pasionati, unii dintre ei se feresc de discutii in contradictoriu, altii le prefera, dar cei 20 (poate) de forumisti de care vorbesc aici, au ce spune si chiar spun. Mai sunt inca probabil 20, care participa cu placere. Eu cred ca ar trebui incurajati cu totii sa participe cu tot ce stiu, cu tot ce au facut si au dres, pentru ca daca pentru unii dintre noi forumul asta este destindere, pentru altii informatie, pentru altii poate fi o confruntare pe teme pescaresti. Nu vad ce e rau in asta.
Inca ceva, cred ca invariabil o tema va involua sau evolua catre altceva. Acest aspect este axiomatic si nu poate fi oprit. Mai ales ca exista teme generale, care de-alungul timpului au fost dezbatute si reluate, ele nu mai prezinta acelasi interes pentru cei care ar trebui sa le reia.
regulamentul mentioneaza foarte clar faptul ca in sectiunea " discutii generale " se pot descide topicuri pe orice tema, iar in sectiunile " tehnice " ( tehnica, echipamente ) se discuta doar pe subiectul deschis, pentrub a schimba informatii si pentru a acumula informatii pe acest site
deci, daca vreti o impartire, e aexista deja:
sectiunea discutii generale - sectiune deschisa
celelalte sectiuni - sectiuni inchise
regula cu urmaritul topicului se datoreaza nevoii de a se purta discutii coerente pe o anumita tema , o discutie coerenta pe care un utilizator sa o poata gsi peste n luni si sa o poata urmari
deci, daca vreti o impartire, e aexista deja:
sectiunea discutii generale - sectiune deschisa
celelalte sectiuni - sectiuni inchise
regula cu urmaritul topicului se datoreaza nevoii de a se purta discutii coerente pe o anumita tema , o discutie coerenta pe care un utilizator sa o poata gsi peste n luni si sa o poata urmari
Ultima oară modificat 08 Iun 2004 15:49 de către danr, modificat 1 dată în total.
-
- new member
Imi cer scuze ca ma bag si eu ca musca-n lapte in aceasta discutie, dar as avea de pus o singura intrebare: daca in sectiunea a doua a forumului s-ar permite accesul doar celor cu "cunostinte solide" privind tehnicile de peescuit, momeli, etc, va spun cinstit ca nu as avea acces sub nici o forma...si mai ganditi-va ca exista si incepatori care vor doar sa invete de aici....nu vreau sa fiu luat peste picior de catre distinsii participanti la discutie, stiu ca pescuitul la crap se invata pe balta, dar, credeti-ma pe cuvant ca multe din lucrurile citite aici m-au ajutat realmente. Restrictionand accesul neinitiatilor pe sectiunea a doua a forumului ati infiinta, practic, un club privat si EXCLUSIVIST, ceea ce cred ca nu este ideea fondatorilor acestui forum. Cred ca ar trebui luate niste masuri, dar in acelasi timp cred ca a trecut vremea secretelor bine pastrate si ascunse ale maestrilor pescuitului.
Cu stima
Andrei Muresan
Fir intins tuturor, buni si rai, cum or fii :))
Cu stima
Andrei Muresan
Fir intins tuturor, buni si rai, cum or fii :))
-
- new member
Si sa pun si intrebarea, pentru a nu fii acuzat de incoerenta si pentru a imi termina mesajul: domnilor, ce ne dorim de la acest forum? sa ramana 20 de utilizatori care sa isi impartasasca opiniile sau sa avem 100 de utilizatori, din partea carora, din 100 de postari sa iasa si (macar) un lucru bun si interesant?
Inca o data va asigur de tot respectul meu si sper ca nu am lezat pe nimeni cu aceste doua interventii
Inca o data va asigur de tot respectul meu si sper ca nu am lezat pe nimeni cu aceste doua interventii