Despre forum si moderatori

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

patabum
senior member

Despre forum si moderatori

Mesaj de patabum » 17 Iun 2004 15:22

danr scrie:Imi pare rau pentru dvs. dar exista un regulament care este foarte clar, se vorbeste pe subiect...
In al doilea rand, aceste reguli sunt creeate tocmai din respect pentru vizitatorii forumului.
Vorbim de mii de vizitatori lunar...
Bineinteles ca asta nu exclude respectul reciproc... Si unde este acest respect reciproc, atunci cand si eu si Iliuta trambitam de atata timp niste principii care sunt formalizate intr-un set de reguli de bun simt, si in permanenta sunt persoane care le ignora cu desavarsire ?
...Vreau sa va spun ca aceasta discutie imi face si mie la fel de putina placere cat va face si dumneavoastra.
Mi-am permis sa editez mesajul moderatorului si sa deschid un topic nou la sectiune Discutii generale pentru ca am cateva comentarii:

:arrow: 1. Toata stima si tot respectul pentru vizitatorii acestui forum, nu am citit insa nicaieri, dar absolut nicaieri vreun comentariu care sa le lezeze in vreun fel personalitatea sau care sa-i indeparteze de forum.

Acesti vizitatori insa, stimate Domnule Moderator, acceseaza acest forum pentru continutul lui, si nu pentru existenta lui. Exista suficient de multe alte forumuri de pescuit care au si sectiuni de crap, si care sunt departe de acest forum. Traficul acestor forumuri este pe masura.

:arrow: 2. Faptul ca vizitatorii acestui forum pot fi nemultumiti de devierile de la subiect este o consecinta naturala (in sensul de evolutie fireasca) a anonimatului pe care il prefera. Daca ar avea ceva de spus, ar fi activi, adica ar posta.

Faptul ca noi (cei ce scriem pe acest forum) impartasim (majoritatea covirsitoare) din experienta si cunostiintele noastre, teoretice sau practice, constienti fiind ca unii doar iau de gata ce-i pe aici, ar trebui sa-i bucure.

Ce-ar fi daca am adopta si noi aceeasi atitudine? Ce-ar fi daca am creea grupuri inchise de utilizatori (optiune valabila pe forum, dupa cum vad in meniu) si dansii nu ar mai avea ce citi?

:arrow: 3. Pe cale de consecinta, cred ca numarul vizitatorilor este direct proportional cu calitatea continutului acestui forum. Umorul, in diversele sale forme de exprimare manifestate in postarile noastre, este, daca vreti, amprenta noastra, a celor ce scriem in acest minunat spatiu virtual al realitatii pescaresti (sofism :shock: ).

Nenea Anonimu, care vrea sa stie si el o balta unde "rupe" crapul, cu ce montura, la ce momeala, nada, loc, etc. plateste parcurgand (uneori cu lacrimi in ochi sau tinandu-se de burta de atata ras, dupa marturiile multor prieteni ai mei) tot ceea ce scriem, asta e biletul lui de intrare si mie mi se pare corect!

:idea:
Il deranjeaza, renunta la statutul de anonim, devine un acronim virtual, si spune ce are de spus!

deedee
junior member

Mesaj de deedee » 17 Iun 2004 15:37

Sint perfect de acord cu patabum si as mai avea o rugaminte de adaugat: "Domnilor moderatori, nu va lasati imbatati de aroma puterii pt ca s-ar putea sa o pierdeti"

Eu personal activez la forumul cu sute de mii de utilizatori inregistrati si unde nu am intinit asa ceva. Pur si simplu oamenii discuta, chiar daca deviaza de la subiect. Atita timp cit discutiile sint pertinente, presarate pe alocuri cu un zimbet sau o gluma sau o "intepatura" prieteneasca nu vad de ce ar trebui sa faceti atit tam tam.

Aici eu nu vad o scoala de prinderea crapului si un forum de discutii. In consecinta lasati-ne sa discutam ;) (mai ales ca fiind toti pescari ne place sa vorbim cite in luna si in stele, obicei deprins din lungile nopti de asteptare)
--
Pescar scamator.

danr
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Iun 2004 15:50

Domnule Patabum,

Haideti sa facem o usoara analogie cu o emisiune televizata despre pescuit, sau cu talkshow sa zicem.
Sa presupunem de exemplu ca dumneavoatra sunteti moderatorul unei emisiuni de pescuit, si in timpul unei discutii pe o anumita tema doi invitati incep si vorbesc in paralel despre ALTCEVA, cum credeti ca ar arata emisiunea respectiva in ochii a mii de telespectatori ?
Ce o sa zica lumea ? Ia uite ba si pe aia, unu explica cum a fost la pescuit la Tancabesti si ailalti doi vorbesc pe fundal....

Argumentul cu utilizatorul care trebuie sa citeasca discutii personale ca "plata" pentru intelpciunile impartasite nu tine.

Continutul forumului care atrage vizitatorii este pescuitul, si nu discutii care sa faca utilizatorii sa se " tina de burta " de atata ras.
Pentru utilizatorii care acceseaza forumul pentru glume si mistouri le recomand site-urile cu profil umoristic.
Tocmai datorita faptului ca se doreste un continut de calitate au aparut aceste discutii. Exista vizitatori care au scris, si experti si incepatori, si care au fost luati in bascalie, si pe cale de consecinta nu mai scriu. Vorbim despre bascalia care pe altii ii distreaza nespus.
Exista foarte multi utilizatori care s-au plans de starea de fapt de pe acest forum, si de modul in care el a degenerat la un moment dat.
Si ca atare au aparut aceste reguli. Ca ele vor leza o serie de persoane, imi pare nespus de rau. Fiecare are opiniile lui, modul sau de a se comporta, discuta, si asa mai departe. Este greu sa creezi un cadru in care sa fie toti multumiti.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 17 Iun 2004 15:51

Q.E.D

danr
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Iun 2004 15:57

Donul deedee,

care este aroma puterii despre care vorbiti, ca nu pricep ?
si care este forumul ala cu sute de mii de utilizatori, unde fiecare vorbeste ce vrea, pe ce topic vrea, unde alti utilizatori sunt luati la misto cand intreaba ceva ? spune-ti-ne si noua, sa studiem si noi si sa aprofundam sistemul, sau poate vorbiti cumva de un site care cauta cu orice pret numar mare de vizitatori, ca sa genereze afisarile despre care vorbeati in alt post ?
acest forum nu isi propune numar mare de vizitatori cu orice pret, isi propune continut de calitate, care nu poate fi obtinut fara discutii la subiect
asta este

deedee
junior member

Mesaj de deedee » 17 Iun 2004 16:15

Vorbesc de forumuri internationale de genul webmastersworld, regnow, broadband, security forums, wilders security...si lista este foarte lunga.

Personal nu am fost lezat in nici un fel pt ca de felul meu sint foarte linistit si in momentul cind X aduce injurii lui Y nu pot decit sa am o desconsiderare totala fata de Y.

Eu am vociferat visavis de aceasta regula putin exagerata bazindu-ma, dupa cum am spus, pe ani multi de experienta Internet (10-12 ore pe zi numai Internet fac...asta mi-e meseria). Si Calinescu avea un super show si nu imi aduc aminte sa fi avut un subiect anume de discutie si avea super audienta si eu zic ca nu de nivelul celei a a-lui Dan Negru.

Uitati ce este domnilor. Personal nu imi plac aceste polemici nesfirsite si as dori sa inchid aici acest subiect din punctul meu de vedere.

As dori pe aceasta cale sa imi exprim totala admiratie si respectul total fata de toti participantii/moderatorii la discutii (na ca sint off topic iar fir-ar sa fie...) .

Fire intinse si comportament cit mai sportiv pentru ca asta diferentiaza craparii de "pantofarii cu bombe" (cum imi place sa le zic)
--
Pescar scamator.

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 17 Iun 2004 16:19

Domnule DanR,

Cu regret va informez ca exemplu ales de dumneavoastra nu are relevanta in raport cu realitatea ci cu modul in care percepeti dumneavoastra realitatea. Pentru a fi mai bine inteles, evidentiez faptul ca in cazul la care facem referire (forumul) ne referim la presa scrisa, pe cand, in exemplul dumneavoastra, ne referim la audiovizual.

Pentru a raspunde totusi intrebarii pe care mi-ati pus-o, va raspund ca, in televiziune exista montaj pentru sincroanele (adica video+audio sincronizat) emisiunilor inregistrate. Daca vorbim de o trasmisie live (adica in direct), chiar daca este cu priza directa (adica microfoanele preiau atat ambientul cat si invitatii) sau doar cu lavaliere (acele microfoane delicate care se monteaza invitatilor aprope de gurita), fie regia de emisie taie calea (adica nu se mai aude ce vorbeste nea' cutare), fie intra cu publicitate si in pauza astfel creata se gestioneaza situatia.

In ceea ce priveste "intelepciunile citite", umorul dumneavoastra este atat de fin incat nu il inteleg. Daca ma ajuta memoria, asa cum s-a subliniat de cateva ori, acesta este un forum al pescarilor de crap. Daca este forumul inteleptilor in pescuitul crapului, fac oficial mea culpa si ma retrag, deoarece, oricat de mult mi-ar placea, nu consider ca ma inscriu, nici macar la nivel aspirational, in aceasta categorie.

Spre bucuria producatorilor de emisiuni de televiziune (raman in acest segment deoarece am impresia ca va place), axioma enuntata de dumneavoastra nu este valabila la nivelul audientei, atat internationale cat si nationale, dovada fiind emisiunile format reality show, in care este vorba tocmai despre relatii interpersonale.

In ceea ce priveste crearea unui cadru in care toti sa fie multumiti, imi permit sa va reamintesc ca, in istoria omenirii, incepand cu aztecii si terminand cu eroarea comunista, multi au incercat atingerea acestei utopii si, spre fericirea noastra, nu au reusit.

Fara a nega sau diminua, sub nici o forma, importanta limbajului civilizat si decent, imi permit sa va atrag atentia ca, plecand de la premisa enuntata de dumneavoastra, cum ca vizitatorii sunt atrasi de pescuit si doar atat, va rog sa aveti amabilitatea sa analizati la adresa www.trafic.ro traficul acestui forum si sa-l comparati cu audienta masurata a unei publicatii de profil (ALP, sa zicem). De asemenea, va recomand sa urmariti si istoricul traficului pe acest forum si sa comparati perioadele minim/maxim cu ceea ce s-a postat si cu cine a postat in acea perioada.
Daca rezultatul la care ajungeti vi se pare multumitor si imbucurator, va rog sa procedeati pe cale de consecinta si sa faceti ceea ce drepturile dumneavoastra de moderator va permit.

In speranta ca veti accepta scuzele mele pentru timpul pe care vi l-am rapit, va doresc

Spor la treaba!

DD
member

Mesaj de DD » 17 Iun 2004 16:26

Doamne in ce lume traim!
Este clar ca daca este joi trebuie sa inceapa o discutie pe tema postarilor. Sunt un tip curios din fire si tare mult as vrea sa stiu care dintre utilizatori este atat de carcotas si nu suporta o glumita pe ici pe colo. Daca este vorba despre vizitatori devine alta discutie.
Propun o alta abordare a subiectului:
Eu privesc acest forum ca pe o scoala pentru cei dornici sa invete (sau mai bine zis un fel de masterat sau doctorat si nu pot sa nu imi aduc aminte de anii de scoala, de profesori si ore. Si din acest punct de vedere cele mai placute ore erau cele in care profesorii mai si glumeau, mai povesteau din copilaria lor, s.a.m.d. La aceste ore chiar invatam mai usor si imi era drag sa merg. La orele cu profesori nascuti jigniti, cu soarele in ochi tot timpul preferam sa merg in sala de sport sau mai tarziu in facultate sa merg la teatru. Cam asa vad eu treaba si pe acest forum. Si pentru a exemplifica, imi aduc aminte si acum remarca unui profesor care vorbind despre Balcic a spus "si mai sunt si acum oameni ce incearca sa demonstreze primatul zarzavaturilor asupra vertebratelor". Asta era un super tip (Dumnezeul sa-l odihneasca). De la profii din a doua categorie nu imi amintesc mare lucru.
Domnul academician Moisil glumea de foarte multe ori, iar glumele lui nu erau foarte ortodoxe. Nu pot sa uit intrebarea pusa studentilor "Care este deosebirea dintre a crede si a fi sigur".( Raspunsul pentru cine nu il stie il pot transmite pe "privat" )
In plus la aceste "cursuri" vin oameni ocupati, care de cele mai multe ori acceseaza forumul pentru a se destinde si a scapa pentru 5-6 minute de probleme, sau a se "pregatii" pentru al meci, dar care au si alt grad de discernamant si prefera forumul in locul unui site XXX sau de bancuri.

Parerea mea :-) care este :lol:
Ultima oară modificat 17 Iun 2004 16:33 de către DD, modificat 1 dată în total.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

deedee
junior member

Mesaj de deedee » 17 Iun 2004 16:30

Ultimele 2 posturi m-au facut sincer mindru ca stau de vorba cu astfel de oameni si cred ca dau o greutate deosebita acestui forum...greutate care este cautat si de moderatori.

Astea fiind spuse, cred ca problema s-a rezolvat si propun sa ciocnim un pahar virtual si sa ne apucam de ... nadire ;)
--
Pescar scamator.

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 17 Iun 2004 16:33

Stimate Domnule DanR,

Revin, de data aceasta cu un minim de argumente, pentru a va dovedi ca reactiile dumneavoastra sunt in marea majoritate partinitoare, rezultat al unui temperament sangvin/coleric si nu consecinta fireasca a deontologiei moderatorilor de discutii, indiferent de vectorul comunicarii:

:arrow: In sectiunea Raportari, balti, locuri de pescuit, pe care o moderati se stipuleaza clar:
Discutii despre balti, rauri, locuri de pescuit. Daca deschideti un topic despre o balta numiti topicul dupa numele baltii, nu deschideti 2 topicuri cu acelasi nume.
Va rog sa aveti amabilitatea de a accesa aceasta sectiune si de a numara posturile care respecta aceasta regula, unele apartinand onorabilului si simpaticului Iliuta

:arrow: In sectiunea Carp fishing in Romania se stipuleaza:
...the most intereseting place were you can find the best Romanian carp fishermen to talk to...
Cu toata stima si respectul pentru Adriano, care este un om deosebit, singurul topic deschis in aceasta sectiune se refera la 2 pescari straini (daca Adriano a obtinut cetatenia romana, fac mea culpa, altfel el este incadrat la the best Carp Fisherman's from Romania)

In final, inchei rugandu-va ca, in cazul in care doriti sa continuam aceasta polemica, sa o facem PM, pentru a nu plictisi inutil vizitatorii si/sau utilizatorii neinteresati de acest topic.

Cu multumiri!

Scrie răspuns