hai sa incercam si alta reteta, nu numai prajit. Este mai dietetica dar mai laborioasa. Eu il prepar cam asa:
1. Pestele curatat, spalat si filetat (in sensul ca scot fileurile

) il las la marinat circa 1/2 ora in zeama de lamaie, patrunjel tocat (se poate pune si/sau salvie, rozmarin, busuioc sau cimbru, dar sfatul meu este nu amestecati aromele ci sa la incercati separat, altfel in loc sa obtinem o simfonie a gustului obtinem altceva din care nu mai intelegem nimic) piper proaspat macinat si putin sos de soia.
2. In timpul acesta curat radacina de telina si o tai rondele de 2-3 mm, morcov (taiat felii pe lungime de1-2 mm-cu dispozitivul de curatat cartofi), ardei gras, usturoi si ce mai am la indemana sau imi mai trece prin minte.
3. In tava pun folie de aluminiu (cu partea lucioasa in sus pentru ca se lipeste mai greu) pe care o ung cu ulei de masline (nu neaparat extra virgin, merge si de pogace) peste care asez in straturi legumele incepand cu telina (chiar daca se lipeste nu imi pare rau foarte tare) acoperind uniform toata suprafata. Peste legume macin piper, sarez si asez fileurile de peste(cu partea "inpielitata" deasupra). Storc lamaie peste toata chestia asta, stropesc cu un pic de vin alb si sec (un dry muscat de Judvei - preferatul meu la peste

), mai pun un pic de sare (daca este cazul), ornez cu cateva felii de rosii si patrunjel tocat (asta mai mult pentru "ochii soacrei") si mai ung pestele cu ulei sau pun cateva de feliute de unt, care la caldura cuptorului se topesc si ung uniform tot pestele.
Il pun in cuptorul incins bine, dar las focul potrivit spre tare pentru ca pestele nu necesita coacere indelungata, dar imi place ca partea de deasupra sa fie mai crocanta.
Se serveste cu legumele garnirura, merge si cu mamaliga dar ma ales sa nu uitam vinul. (taria o consumam in timp ce pregatim)
Pofta buna
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu