Hobaia - tehnica si tactica

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Mihai Vasilescu
member

Hobaia - tehnica si tactica

Mesaj de Mihai Vasilescu » 13 Iul 2004 12:37

Acum, daca ati terminat cu dezbaterile pe marginea regulamentului si sanctiunilor, lamuriti-ne nitel si in privinta unor detalii de interes pentru cei ce n-au putut fi prezenti la Hobaia:
- cu ce nade ati avut succes;
- ce dimensiune de boilies ati folosit;
- ati modificat dimensiunea boilies-urilor pe parcursul competitiei;
- cate boilies-uri ati folosit pe o montura;
- la ce distanta de mal ati pescuit;
- ce adancme avea apa in zona respectiva;
- cate locuri ati nadit;
- ce procent din pestii capturati au fost sub dimensiune (2000 grame);
- ce grosimi de fire ati folosit;
- ce cantitate de nada ati folosit si cum a fost ea repartizata pe zile;
- ce metoda de nadire ati folosit (cobra, racheta, etc);
- ce perioada a zilei a fost cea mai productiva?
Si o intrebare suplimentara: veti mai pescui pe Hobaia anul acesta?

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 13 Iul 2004 16:11

vad ca participantii inca nu au terminat cu cearta sau nu vor sa dezvaluie secretul succesului

din ce am vazut va voi raspunde eu.

pestele a inceput sa raspunda foarte repede la boilies, inca din prima zi au fost capturi pe aceasta momeala. evident ca in mansele 2 si 3 s-a pescuit cel mai mult pe bile.

s-a pescuit intre 30 - 100 (sau chiar peste) metri de mal, unii aveau la 30 m capatul cociocului si acolo au avut trasaturi altii au dat pe firul apei si iar au avut trasaturi, oricum balta e plina de peste :-)

au fost destule capturi sub dimensiune (nu pot sa apreciez in procente), stiu numai ca nitu a avut in prima mansa foarte multi pesti nepunctabili.

interesant este ca s-a prins si peste f mic la boilies, ciortan cat palma, vedeti pe site pozele facute in mansa a 3-a si cele trimise de echipa dr crap (multumesc!) din mansa a 2-a.

la echipa rudeanu am vazut crap de 2,5-3 kg luat la 2 boiliesuri, prezentare snowman (vezi pozele din mansa a 3-a).

la restul intrebarilor doar participantii iti pot raspunde.
Nu face ce nu-ti place!

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 13 Iul 2004 16:19

Cezar Bibu si Dan Cotelici

cu ce nade ati avut succes;
porumb(inmuiat 24 ore, fiert 3 ore, + melasa si arome) si boiles facut de noi ( mix propriu cu arome Solar si Hutchinson), diferite dipuri

ce dimensiune de boilies ati folosit;
in general 18 dar am incercat si pe 16
ati modificat dimensiunea boilies-urilor pe parcursul competitiei;
Nu
cate boilies-uri ati folosit pe o montura; 1 , am incercat si la 2 dar fara succese notabile.As putea spune chiar ca a venit mai mic
la ce distanta de mal ati pescuit;
intre 20 -100 m in functie de sector
ce adancme avea apa in zona respectiva;
am identificat adancimi intre 3 m si 4.5 m
cate locuri ati nadit;
2 in mansele 2 si 3 , 4 in prima mansa
ce procent din pestii capturati au fost sub dimensiune (2000 grame);
in primele 2 manse as putea spune ca numarul capturilor sub 2 Kg a fost nesemnificativ.In ultima insa aprox 15%
ce grosimi de fire ati folosit;
30-31.In ultima mansa ne-am dus pregatiti cu 40 in speranta ca vom pica pe A7.Am picat insa pe A1 unde nu aveam agatatura si solul era chiar nisipos.Am avut cativa care au intrat in stuf dar nu am avut probleme cu scoaterea lor.
ce cantitate de nada ati folosit si cum a fost ea repartizata pe zile;
Media pe mansa a fost 5-6 kg porumb, 2 kg pelete si 8 de boiles
In functie de cum tragea pestele am facut si nadire.Nu-ti pot spune exact.
ce metoda de nadire ati folosit (cobra, racheta, etc);
- racheta, cobra si prastie

- ce perioada a zilei a fost cea mai productiva?
as spune ca intervalul 20.00-09.00
Si o intrebare suplimentara: veti mai pescui pe Hobaia anul acesta?
cu 3 milioane pana la apus ...............nu cred.
Second BEST is FIRST loser

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 13 Iul 2004 16:30

felicitari danko&bibu

restul echipelor?
Nu face ce nu-ti place!

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 13 Iul 2004 18:09

1. Cu ce nade ati avut succes;
porumb inmuiat 24 ore si oparit cu apa fiarta - plus atract Carp Trend si melasa ; pellete CSL de la SBS; nada praf Ultrabait si Sensas; boiles self made - in prima mansa mix propriu + Green Crab ; in mansa secunda - mix propriu + Franckfurter Sausage ; in ultima mansa mix Red Hering de la Solar - cu Squid & Octopus si Cranbbery
2. Ce dimensiune de boilies ati folosit;
numai 16
3. Ati modificat dimensiunea boilies-urilor pe parcursul competitiei;
Nu
4. Cate boilies-uri ati folosit pe o montura;
1 -2 si chiar 3 . La 3 boilesuri in mansa a 3-a am pescuit un ciortan de max 1 kg
5. La ce distanta de mal ati pescuit;
intre 40 -100 m . mai aproape de mal in sectorul A si la departare in sectoarele C si B
6. Ce adancime avea apa in zona respectiva;
a zis Dan inaintea mea - nici noi nu am gasit alte adincimi
7. Cate locuri ati nadit;
in prima mansa 2 locuri - in celelalte cite una pe intreaga suprafata a standului si pe o latime de cca 10 metri
8. Ce procent din pestii capturati au fost sub dimensiune (2000 grame);
in prima manse ( A ) - cam 30 % ; in mansa secunda ( C ) sub 5 % - in ultima mansa ( B ) cca 20 %
9. Ce grosimi de fire ati folosit;
Ande Tournament de 0.36 in primele 2 manse ; Red Cajun de 0.40 in ultima mansa
10.Ce cantitate de nada ati folosit si cum a fost ea repartizata pe zile;
in fiecare mansa cam 8-10 kg de boiles ; 2-3 kg de pellete ; 5-10 kg de proumb
11.Ce metoda de nadire ati folosit (cobra, racheta, etc);
racheta, cobra si prastie
12.Ce perioada a zilei a fost cea mai productiva?
categoric noaptea
13.Si o intrebare suplimentara: veti mai pescui pe Hobaia anul acesta?
posibil dar mai vorbim !

Sharky
member

Mesaj de Sharky » 13 Iul 2004 18:54

Echipa DR Crap(Radu Sima & Dan Petre)
1.Porumb si canepa inmuiate si fierte pentru etapele 1 si 2, a mers mai bine in etapa 1, boilii home made cu arome si aditivi rod hutchinson, SBS si Nutrabaits
2.18
3.Nu
4.1 sau 2, fara mari diferentieri la capturi, foarte bine mers snowman cu serie 5 fox cu 2 popupuri, mai ales in mansa 3
5.30-110m(aprox), rezultate notabile mai ales in larg
6.Functie de sector intre 2,5 si 5,5m
7.2 paturi separate in mansele 1 si 2, un singur pat dar pe zona in mansa 3
8.ca % e greu de spus, f multi in prima mansa si a doua, mai putini in a treia.exista o poza cu un ten cat palma care a venit la boilie ce nu ii incapea in gura si nu suntem singurii care au patit asa ceva(mare fomist pestele de Hobaia)
9.cormoran cortest carp si berkley big game de 0.36
10.prastie, racheta, cobra, lopata si mana
11.2.00-7.00 am dar cu mici variatiuni functie de mansa
12.cel putin o data daca ramane valabila sedinta gratuita primita pentru cel mai mare crap din concurs, dar si mai mult.daca nu neaparat anul acesta, pe viitor se anunta o f serioasa balta de crap(sa mai creasca un pic ciortanul asta gladiator)
Dan Petre aka Sharky
www.drcrap.ro
Carping Club

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 13 Iul 2004 22:33

Tot veteranii nostrii... Multumiri ! www.xxx.ro/rapitor
Ultima oară modificat 24 Sep 2012 13:44 de către caaron, modificat 1 dată în total.

andrei vladeanu
member

Mesaj de andrei vladeanu » 14 Iul 2004 12:38

multe salutari misule!

SENZOR CARP TEAM

1. prima mansa: porumb Meleg, pelete SBS, bile facute cu groundbait SBS si boilie de 10. TACTICA FALIMENTARA!!! am prins 70 de kg in primele 24 de ore, ne-am distantat aproape 50 kg, insa pana la final era sa pierdem si locul 3! asta pentra ca lui Zvonko ( Svoncu) a inceput sa-i intre la boilie in noaptea a 2-a. Zvonko era cap de stand in dreapta noastra. am incheiat cu 107 kg.
in mansa secunda am venit pregatiti. 15 kg boilie de 18 si niste porumb cu pelete. am defilat - 285 kg
mansa a treia , evident, am mers la fel. din pacate l-am avut pe d-nul solomon cap de stand ( cel mai bun loc de pe balta B 7). ne-a batut cu 4 kilograme, insa am castigat clar locul 2, loc suficient pentru noi indiferent de ce se intampla pe balta.
concluzie: la o balta puternic furajata si cu peste mult, crapul incepe f. repede sa intre la boilie. din acel moment, nici cu generatorul de curent nu poti sa prinzi mai mult!
am folosit SBS, SOLAR si DT octo-squid, capsuni, green crab si xxx frenzy, o aroma noua de la DT.
2. 18
3. in ultima mansa, stiam ca daca bagam boilie mai mare, 20, 22, chiar 24!!! vom prinde crap mare. nu am riscat si am mers pe 18, pentru ca aveam nevoie de cantitate, si de locul 2.
4. o bila pe ac
5. in prima mansa la 35 de metri, in mansa secunda la 50, in a treia la 70 m.
6. 1,5 m, 3 m, 4m ( a fost din ce in ce mai cald)
7. in prima mansa un singur loc. in ultima dimineata am mai incercat doua locuri de unde am mai scos patru bucati. din pacate era prea tarziu... pe urma am facut doua locuri, unul la 20 de metri, imediat dupa stuf, unde am dat pelete si porumb. astfel am tinut ciortanii acolo, iar noi am pescuit peste acest pat, la boilie. am prins aproape numai punctabili.
8. in mansa 1 am prins ENORM de multi nepunctabili. asa cum am mai spus din cauza abordarii gresite. in celelalte doua procentul celor mici as putea spune ca afost nesemnificativ.
9.
10. 15 kg / mansa de boilie
11. metoda de nadire am zis-o
12. cea mai productiva perioada a zilei a fost... noaptea
13. vom mai merge la hobaia. apropo, exista varianta cu 2.000.000 lei / 24 ore si se retin doar 10 kg de peste. asta pentru oamenii de incredere. si inca ceva. in perioada 25 - 29 august se va desfasura la hobaia CUPA CAMPIONILOR DE PESCUIT LA CRAP. taxa 1000 euro de echipa. premii cash: locul I 10 000 EURO, locul 2, 4000, locul 3, 2000, cel mai mare peste, 2000

andrei vladeanu
member

Mesaj de andrei vladeanu » 14 Iul 2004 12:44

am omis doua puncte:
am dat cu racheta, cobra si lopata.
firele: in prima mansa 0,34, iar apoi, pe malul opus unde au fost probleme cu parcatul crapilor in stuf, 0,45. numai fluorocarbon fara inaintas. am tinut lansetele cu varfurile in sus, firele intrau in apa dupa zona cu probleme, iar de peste am tras tare de tot. am si scapat cativa din cauza asta, dar alta solutie n-aveam. de exemplu pe A 7, cei care au fost acolo inaintea noastra au agatat in stuf peste 50 de bucati!!!!
cred ca am raspund la toate intrebarile...

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 14 Iul 2004 17:15

Fac o corectura la cele zise de Andrei - boilesurile nu le-au pus pe ac ci pe rig :lol: :lol: :lol: :lol: Asta va garantez !!

Scrie răspuns