Detalii

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Dani Hentiu
maniac

Detalii

Mesaj de Dani Hentiu » 24 Sep 2004 17:24

Iliuta nu uita sa ne povestesti cum a fost la concurs din punctul de vedere al participantilor,caci din reviste citim saptamina viitoare.

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 25 Sep 2004 14:03

cupa a inceput cu bine pentru romani, in primii 10 care au ales locuri au fost 5 romani:

1 oslobeanu - a ales postul 14 (in stanga cantarului, locul pe care data trecuta zaderer a luat locul 2)
3 victor oana - postul 13 - la cantar
? nae badulescu - postul 1 - chiar pe baraj, langa dale, langa calugar, loc clasic pentru ten
6 sipos - postul 18 - locul pe care am stat noi la cupa romaniei
10 noi - postul 59 - sub pilon, sub sarmele de inalta tensiune, habar nu aveti cat de tare te doare capul din cauza campului electrostatic degajat de firele de inalta tensiune.

asa cum am mai spus locul nostru a fost foarte greu (nu am fost singurii cu loc greu) dar am avut si peste si asta a compensat orice pierdere.
am dat practic intr-o livada, partea buna era ca se vedeau o parte dintre copaci iesind din apa (la distanta) iar partea proasta era ca la mal apa era mai adanca si nu se vedeau copacii.

radu a dat in stanga standului exact pe sub sarmele de ianlta tensiune, loc defrisat cu ocazia montarii instalatiei de inalta tensiune si foarte curat pe fund dar cu o livada foarte deasa in stanga, nu a avut multe trasaturi dar nu a pierdut decat un singur peste care a reusit sa intre in copaci si a taiat.
a pescuit de duminica pana miercuri cu mainline activ8 (ready made), fara nici un dip, tinute doar la hidratat. nui-a intrat decat ten, intre 5,7 si 13 kg. de miercuri dimineata a nadit cu boiliesuri facute de noi (spice) dar nu a mai avut decat 2 trasaturi ratate. am sa va spun mai tarziu de ce nu amai avut trasaturi.

eu am dat in dreapta standului inspre alta livada aflata la 35-40m dar am pescuit peste alti copaci scufundati si printre trunchiuri taiate la un metru deasupra fundului. cred ca este inutil sa va mai spun ca toti acesti copaci purtau adevarate colonii de scoici pe ei.
am nadit in prima zi chiar in copaci, unde am vazut pestii sarind sa-i invat cu gustul si aroma boiliesurilor, am facut 2 paturi: unul de fructe (mix bird food facut de mine + aroma de afine si scopex + atract si amino carp trend) vizand tenul si unul spice (un mix combinat, facut tot de mine, bird food + xxx meal + spice, fara aroma, atract si amino carp trend) vizand crapul.
prima muscatura am avut-o luni dimineata, un romanesc la fructe pe care l-am scapat in mal agatat de o buturuga, practic vedeam pestele dar nu aveam ce-i face, era agatat la 4-5 metri de mal dar in afara standului, cand incercam sa-l dezgat s-a decrosat.
cel mai mare peste, in mod sigur tot un romanesc l-am agatatt la spice dar a fugit in pomi cu mine cu tot si un alt romanesc pe care am reusit sa-l scot (11,9 kg) in rest (de marti incolo) am avut muscaturi egale pe ambele modele, parca sa spun ca mai mult ten la spice si mai mult romanesc la fructe.
tenii pe care reuseam sa-i scot in suprafata uneori reuseam sa-i si scot iar romanestii erau imposibil de scos pentru ca tineau in permanenta fundul apei si se gatau in mod sigur.

de luni pana miercuri am avut vant din fata-dreapta, atunci am avut aproape toate trasaturile, de joi vantul s-a intors (tot atunci a plouat) si nu am mai avut decat 3 trasaturi joi si 2 vineri, toti 5 pestii fiind scapati.

de luni dimineata am inceput sa nadesc mai departe de copaci, inspre mal sa incerc sa-i aduc la loc mai sigur de scos, a fost imposibil, daca montura cadea intre 2 copaci aveam trasatura, daca am dat la 2-3 metri mai departe de copaci am stat 2 zile cu o lanseta fara sa am o singura trasatura in timp ce la celelate 2 date in copaci am vaut trasaturi.

peste este in balta si este foarte mult si foarte mare, cel mai mic peste al nostru a avut 5,7 kg iar majoritatea pestilor prinsi au fost peste 10 kg, lucru destul de rar in balti foarte renumite de crap.

povestea despre crapii morti (am auzit chiar varinta ca ar fi murit absolut toti crapii din sarulesti) este intretinuta si de forte multi oameni care au interesul sa promoveze alte balti (uneori in alte tari) si de cei carora li se refuza accesul pe aceasta balta.

adevarul este ca in primavara au murit oficial in jur de 1000 de crapi care in realitate au fost vreo 2000.
acesti pesti provin din popularile de anul trecut cand au fost adusi prin august cateva mii de crapi din delta. acesti crapi nu au avut timp sa se aclimatizeze, sa inceapa sa se hraneasca intens pentru a acumula grasimi pentru iarna, in primavara au fost atacati de o bacterie care ataca organismele slabite, o boala destul de comuna in anii cu ierni lungi si foarte cunoscuta de piscicultori. acum crapii au fost tratati, nu s-au mai introdus pesti inca din luna iunie pentru a se putea acomoda cu bine pana in toamna si nu cred ca fenomenul se va mai repeta.
rezulatele slabe de la aceasta cupa cred ca se datoreaza schimbarii bruste de vreme si de presine, presiunea a oscilat in permanenta fiind predominant scazuta iar temperatura apei a scazut de duminica (20 grade) pana vineri (16 grade) cu 4 grade, un lucru nu tocmai favorabil hranii crapului, numai in noaptea cu ploaia, in care a batut si vantul cu putere temperatura apei a scazut cu 2 grade.
Nu face ce nu-ti place!

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 26 Sep 2004 10:55

Draga Iliuta,
Nu stiu cine ar avea interes sa vorbrasca Sarulestiul de rau.Ce alta balta sa promoveze? Sarulestiul e unic sau a fost. Sarulestiul si-a facut renume prin capturi si cantitatea de peste prins in concursuri. Anul acesta la cele 2 concursuri majore s-a cistibat cu aproximativ 70kg. ?????? Unde e pestele de altadata? cind un concurs se cistiga cu 300-400Kg in conditiile in care participau peste100 de echipe mari? Cind s-a mai cistigat captura cu 16kg ?
Eu pun aceste intrebari din punctul de vedere al unuia care cunoaste bine Sarulestiul, care are acces, care a participat la multe concursuri si sufera pt. situatia in care a ajuns. In toate interventiile mele referitoare la un clasament al baltilor am spus ca exista Surulestiul, dupa care incepe clasarea celelalte balti.
Tu spui ca in realitate au murit 2000 de pesti. Eu spun ca in realitate au murit 4000 de pesti. La o medie de 15 kg inseamna 60 tone. Cine spune ca nu mai e peste de loc e rautacios. A mai ramas amurul si ceva crap romanesc. Asta e realitatea. Am stat de vorba cu Grabmaier cind a venit pe Tincabesti si Hobaia, am vorbit cu Meleg si Mantovani, toti cauta si incearca alte balti in Romania. De ce? NU au acces pe Sarulesti?
Asta e situatia, nu spun ca Sarulestiul nu-si va reveni, dar pt. asta e nevoie de ceva ani. Pina atunci
FIR INTINS.
Ultima oară modificat 26 Sep 2004 18:46 de către cornel rosioru, modificat 1 dată în total.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 26 Sep 2004 13:48

Eu nu sunt un cunoscut al Sarulestiului - si nici nu am cautat sa fiu . Tu Iliuta stii bine ca puteam si pot obtine acces acolo fara mari probleme - cunoscindu-l pe Robert - dar nu am dorit sa fortez mina cuiva . Vad si eu de afara - fara sa fiu implicat in fenomen - si observ citeva lucruri :

1. Sarulestiul ramine principala atractie "turistica" pentru strainii celebri - locatia are o infrastructura deosebita ( locuri de cazare , masini de teren , etc ) si are inca peste relativ mare . Nu stiu daca ne vom putea apropia in viitorul apropiat de vechile capturi de record mondial - dar speranta moare ultima . Din acest punct de vedere Sarulestiul va constituii si in viitor o Meca a pescarilor de crap din Europa si din Romania .
2. Iata ca se ridica alte balti - din care poate cea mai reprezentativa este Tincabestiul - urmata de Peris , Hobaia , etc - care ofera capturi constante din 2 cifre - cu potential mare - si cu o infrastructura in crestere . Nu trebuiesc subapreciate aceste balti - pentru ca la asa cum stau lucrurile acum - ele reprezinta viitorul .
3. Cea mai buna pista de concurs din Romania - pentru competitii - este Hobaia - si nu fac nici un fel de reclama - pentru ca nici pe Hobaia nu am pescuit in afara selectiei decit 1 data . Peste mult si foarte mult la 5-6 kg -Exista si exemplare mai mari - 11-15 kg - crapii trag tare - si drillul este exceptional - iar conditiile pe balta sunt ABSOLUT EGALE ( exceptind capetele de stand - dar asta e situatia pe orice balta ) .
4. Concluzia este ca cel putin pentru unii din noi - mirajul Sarlulestiului a apus - citeva noi aparitii ne plac foarte tare . Asta nu inseamna ca cel care va dorii sa traga de un peste mare si foarte mare - nu se va duce direct la Sarulesti . Am fost la pescuit cu Vlad Pavlovici la Hobaia - si concluzia a fost - o balta excelenta pentru concurs dar nesemnificativa pentru circuitul mondial al pescuitului la crap ( din cauza dotarilor sarace si a marimii crapilor ) In timp situatia poate fluctua si de aceea eu cred ca nu trebuiesc trase concluzii dramatice din acest concurs . Oricum cifrele de captura de pe podium de la Cupa Mondiala , precum si prezenta saracacioasa a vedetelor mondiale , indica clar un regres al Sarulestiului , mai ales in planul imaginii . Dar asta poate fii o chestie subiectiva - de conjunctura si sunt sigur ca Robert va avea capacitatea manageriala de a iesi din acest mic impas .

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 27 Sep 2004 15:57

Iliuta de ce nu te-au aratat pe antena 1 la fir intins i-ai suparat cu ceva(as fi vrut sa te vad)?

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 30 Sep 2004 22:00

sa spunem ca nu sunt preferatul lor :lol:
Nu face ce nu-ti place!

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 01 Oct 2004 09:59

OK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 01 Oct 2004 10:52

Iliuta, totusi parca au fost ceva imagini din standul vostru. S-au ma insel?

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 01 Oct 2004 11:29

Au fost dar daca nu ai fost atent le-ai si scapat, atit de scurte au fost.Eu mi-am dat seama deabea duminica dimineata in reluare.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 01 Oct 2004 15:00

Parca standul vostru a fost la firele de inalta tensiune ? In cazul asta confirma si eu ca au fost imagini din standul vostru Iliuta !

Scrie răspuns