Cupa Uzlina - cer sfaturi !!
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cupa Uzlina - cer sfaturi !!
Ma voi duce la Cupa Uzlina - pescuit la crap pe Dunare - 72 ore . Mentionez dintr-un inceput ca ucenicia mea s-a facut la pescuit pe bratul Chilia - zona Periprava - loc de mare valoare emotionala pentru mine . Aici stiu sa-mi fac treaba - dar din pacate - foarte departe de cerintele unui concurs de pescuit la crap . Am nevoie de un pic de lumina sa-mi cristalizez un pic din ideile pe care le am , pentru acest CONCURS . De aceea va cer ajutorul - sa vad ce se poate realiza si ce nu ! Nimeni nu s-a nascut invatat si un pic de ajutor - e oricind bine venit !!
1. am facut deja 5 kg de boilies - cit se poate de naturale - malai , gris , pesmet , caseina , cinepa prajita si risnita , srot risnit + ulei de peste ( putin ) + indulcitor + arome vegetale ( usturoi , bergamota , coriandru , crayfish , etc )
2. mamaliga - 3-2-1 - ma gindesc sa o combin cu un pic de RR si cu ulei de peste
3. rimele negre serpesti ma gindesc sa le injectez cu un atract SBS ( malay spice ) cu putere mare de acoperire si miros pregnanat .
4. porumbul va fi combinat - am vreo 20 kg pregatit de mine in melasa si cu atract Carp Trend - am mai pregatit ceva Meleg
Astept si de la voi pareri despre o strategie de urmat - pentru ca pescuitul in Dunare nu are nici o legatura cu cel de pe balta !!
Hai sa dezvoltam subiectul ca poate se naste ceva bun - si de ce nu ? - poate reusim sa elaboram o reteta de nadire si pescuit pe Dunare - universal valabila ! Ar fii ceva extraordinar - mai ales ca avem dreptul sa pescuim cu 8 lansete - deci loc de experimente ar fii !!!
1. am facut deja 5 kg de boilies - cit se poate de naturale - malai , gris , pesmet , caseina , cinepa prajita si risnita , srot risnit + ulei de peste ( putin ) + indulcitor + arome vegetale ( usturoi , bergamota , coriandru , crayfish , etc )
2. mamaliga - 3-2-1 - ma gindesc sa o combin cu un pic de RR si cu ulei de peste
3. rimele negre serpesti ma gindesc sa le injectez cu un atract SBS ( malay spice ) cu putere mare de acoperire si miros pregnanat .
4. porumbul va fi combinat - am vreo 20 kg pregatit de mine in melasa si cu atract Carp Trend - am mai pregatit ceva Meleg
Astept si de la voi pareri despre o strategie de urmat - pentru ca pescuitul in Dunare nu are nici o legatura cu cel de pe balta !!
Hai sa dezvoltam subiectul ca poate se naste ceva bun - si de ce nu ? - poate reusim sa elaboram o reteta de nadire si pescuit pe Dunare - universal valabila ! Ar fii ceva extraordinar - mai ales ca avem dreptul sa pescuim cu 8 lansete - deci loc de experimente ar fii !!!
-
- new member
Val, singurele sfaturi pe care ti le dau si in care cred sunt urmatoarele:
- lasa ramele asa cum sunt, nu le mai injecta cu nimic
- fa mamaliga tare
- pune in mamaliga praf de usturoi sau fa un mujdei mai gros si tine mamaliga in el (fa cateva probe inainte, mie nu-mi iese intotdeauna mamaliga beton)
- daca vezi ca nu merge la boilies, renunta repede
- lasa ramele asa cum sunt, nu le mai injecta cu nimic
- fa mamaliga tare
- pune in mamaliga praf de usturoi sau fa un mujdei mai gros si tine mamaliga in el (fa cateva probe inainte, mie nu-mi iese intotdeauna mamaliga beton)
- daca vezi ca nu merge la boilies, renunta repede
-
- member
Cezare dragul meu - e mult spus universal - vroiam sa spun un minim de bagaj de nada si momeli - cu care ai putea avea succes in Delta . Sigur ca este important si locul si cu ce s-a mai pescuit pe acolo - etc dar sunt niste momeli ( de exemplu , mamaliga ) care vor face furori intotdeauna in Delta . Eu ma gindeam sa ducem discutia la cum facem mamaliga , ce carlige folosim la rime , le punem pe rig sau mergem pe carlig , mixuri de boilies ,etc . Inainte sa plec am sa postez aici cu ce m-am inzestrat eu pentru concursul asta - si discutam dupa ce ma intorc ce a mers si ce nu a mers . Nu am vrut sa ma trezesc ca nu merge niciuna
. Eu am reteta aia universal valabila la Dunare - se cheama bomba cu titze din mamaliga tare cu ulei de peste - dar din pacate ( sau din fericire ) nu o mai pot folosi .

-
- veteran
Mersi Cornele - ma duc cu inima larg deschisa si la mine conteaza asta in moralul de concurs . Stii bine ce vreau sa zic - daca o tin pe a mea ca trebuie sa cistig - poate reusesc !!! Astazi am avut probleme ca nu puteam incarca jeepul cu atita bagaje - dar am reusit ! Nu stiu arma de vinatoare unde sa o pun - dar chit ca o tin la volan intre picioare si tot o iau . Am ( pe linga crap ) si niste rate sau giste de pus pe tabel
. Poate bagam simbata si o stiuca - si vin cu putere de munca pentru 2-3 luni !! Ma umplu de liniste si miros de Delta si asta imi ajunge pina la anul in ianuarie - cind am niste mistreti la Babadag care ma asteapta

-
- veteran