Reteta boiliesuri proprii
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Reteta boiliesuri proprii
Salutatare tuturor
Pana acuma am facut boiliesuri din mixuri cumparate si retete consacrate.anul asta vreau sa incerc sa fac bile cu din ingrediente cumparate.am o singura nelamurire,si anume dozajul.inainte sa irosesc prea multe lucruri si sa experimentez degeaba,m-am gandit sa cer cateva sfaturi
O sa listez cam de ce ingrediente dispun,si va rog sa-mi spune-ti sincer ce pareri aveti,cam ce mai lipseste din reteta
Mentionez ca vreau sa fac si solubile,si fierte si cateva bile de carlig,(high atract)
Fainuri
1.Faina de soia -1 kg
2.Faina de canepa -250gr
3.Faina CSL -1 kg
4.Faina de porumb -1 kg(a nu se gandi la malai,e macinat foarte fin,pentru boiliesuri)
5.Faina de peste -1kg
6.Mix fin capsuni -1kg
7.Micro pelete betaina -1 kg
8.Caseina -500gr
9.Betaina -150 gr
10.GLM -50 gr
11.Seminte niger -250 gr
12.Robin red -100gr
13.Sofran(colorant) -10 gr
14.seminte pasarele -3 kg +seminte anason,canepa macinate foarte fin
15.Lapte praf -500gr
Lichide
1.Lapte de porumb -1200 ml
2.Maximino multimix -250ml
3.Ulei canepa -250ml
4.Aroma S&O -200ml
5.CSL -150ml
6.Aditiv miere -250 ml
7.Aroma Green Crab -50ml
8.Aroma Shellfish Plum -20 ml
9.Red Salmon Oil -30 ml
Cam astea ar fin general,mai doresc sa adaug la reteta gris,faina de grau si un pic de sare.Producatorul nu am trecut,dar in general sunt de la acelasi producator,cu cateva exceptii.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Pana acuma am facut boiliesuri din mixuri cumparate si retete consacrate.anul asta vreau sa incerc sa fac bile cu din ingrediente cumparate.am o singura nelamurire,si anume dozajul.inainte sa irosesc prea multe lucruri si sa experimentez degeaba,m-am gandit sa cer cateva sfaturi
O sa listez cam de ce ingrediente dispun,si va rog sa-mi spune-ti sincer ce pareri aveti,cam ce mai lipseste din reteta
Mentionez ca vreau sa fac si solubile,si fierte si cateva bile de carlig,(high atract)
Fainuri
1.Faina de soia -1 kg
2.Faina de canepa -250gr
3.Faina CSL -1 kg
4.Faina de porumb -1 kg(a nu se gandi la malai,e macinat foarte fin,pentru boiliesuri)
5.Faina de peste -1kg
6.Mix fin capsuni -1kg
7.Micro pelete betaina -1 kg
8.Caseina -500gr
9.Betaina -150 gr
10.GLM -50 gr
11.Seminte niger -250 gr
12.Robin red -100gr
13.Sofran(colorant) -10 gr
14.seminte pasarele -3 kg +seminte anason,canepa macinate foarte fin
15.Lapte praf -500gr
Lichide
1.Lapte de porumb -1200 ml
2.Maximino multimix -250ml
3.Ulei canepa -250ml
4.Aroma S&O -200ml
5.CSL -150ml
6.Aditiv miere -250 ml
7.Aroma Green Crab -50ml
8.Aroma Shellfish Plum -20 ml
9.Red Salmon Oil -30 ml
Cam astea ar fin general,mai doresc sa adaug la reteta gris,faina de grau si un pic de sare.Producatorul nu am trecut,dar in general sunt de la acelasi producator,cu cateva exceptii.
Va multumesc anticipat pentru ajutor
Re: Reteta boiliesuri proprii
Oti, mai bine stai cuminte, te complici aiurea....parerea mea.attila_cj scrie: Fainuri
1.Faina de soia -1 kg de care???
2.Faina de canepa -250gr
3.Faina CSL -1 kg
4.Faina de porumb -1 kg(a nu se gandi la malai,e macinat foarte fin,pentru boiliesuri)
5.Faina de peste -1kg - de care???
6.Mix fin capsuni -1kg - mai bine baga doar aroma.
7.Micro pelete betaina -1 kg
8.Caseina -500gr - de CARE? sunt "zeci" de feluri...
9.Betaina -150 gr
10.GLM -50 gr
11.Seminte niger -250 gr
12.Robin red -100gr
13.Sofran(colorant) -10 gr - "sigur" merge in combinatie cu RR![]()
14.seminte pasarele -3 kg +seminte anason,canepa macinate foarte fin - te comlici aiurea
15.Lapte praf -500gr - incearca o proteina lactica mai bine...
Lichide
1.Lapte de porumb -1200 ml
2.Maximino multimix -250ml
3.Ulei canepa -250ml - + red salmon....![]()
4.Aroma S&O -200ml
5.CSL -150ml
6.Aditiv miere -250 ml - ce rost are???
7.Aroma Green Crab -50ml
8.Aroma Shellfish Plum -20 ml
9.Red Salmon Oil -30 ml
Cam astea ar fin general,mai doresc sa adaug la reteta gris,faina de grau si un pic de sare.Producatorul nu am trecut,dar in general sunt de la acelasi producator,cu cateva exceptii.
Va multumesc anticipat pentru ajutor

-
- member
- Mesaje: 206
- Membru din: 26 Ian 2009 21:35
- Localitate: Cluj-Napoca
Bile
Ti-ar mai trebui si o masa, eventual un pistol
Citeste articolele scrise de V. Pavlovici,V. Bonto sau I. Goean (exceptionale) si ai sa-ti dai seama cam cum sta treaba:cred ca o sa-ti treaca cheful de rulat
.Daca totusi vrei sa insisti suna-ma.


- marius.tim
- veteran
- Mesaje: 816
- Membru din: 18 Oct 2007 12:01
- Localitate: Timisoara
asta i-am zis si eu.....marius.tim scrie:Oti lasa-le dracu',ca o sa iesi la pret,dublu fata de mixurile de cumparat.Si la lichide si la prafuri,ati lipsesc o gramada de ingrediente cheie.Cumpara-ti mixuri facute gata si o sa vezi ca iesi mult mai bine.
poate sa incerce sa-si faca un mix baza home-made dar mult mai simplu si prinzator ca cele scrise de el.
exista undeva pe forum un calculator de mixuri....mai intai vezi ce fel de bile vrei sa faci dupa care calculeaza raportul de proteina , carbohidrati si grasimi din mix ....trebuie sa tii cont si de calitatile mecanice (capacitatea de a se rula) ..unele fainuri leaga ..altele din contra.....dar eu zic sa incerci sa-ti faci propiile tale bile pentru ca in timp o sa capeti experienta si o sa ai si satisfactii
.....pentru solubile poti sa faci un mix mai simplu ...gandestete la o varianta ieftina: groundbait macinat + faina de peste + lichide..eventual liant ....o sa vezi ca merge daca nadesti cu asa ceva

xxx doesn't think.... because xxx knows everything