Salutari.
Stiu ca topicul e vechi dar sper sa-mi citeasca cineva postul. Am o nedumerire. Am incercat de mai multe ori sa fementez boabele.. sa miorasa a tuica.. dar de fiecare data se imputzeau si miroseau a k k t. Le-am pus si in apa plata.. si in apa din balta.. si fierte si nefierte cu/fara arome cu/fara zahar.. le-am lasat si la soare .. si in boxa (racoare) dar niciodata n`au fermentat sa miroasa a alcool.
Pentru firul de par am pus niste boabe uscate intr-un borcan peste care am turnat tuica.. si in 24h s-au umflat si miros puternic a tuica. Dar pentru nada... nu stiu cum sa le prepar.. help ?
Fire intinse !
Nada Fermentata
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
SorinB, iti dau un exemplu;
pescarii de-ai "casei" de la balta Lazar din Alexandria, folosesc exclusiv la carlig / nadit porumb fermentat ( tinut 1-2 luni in apa cu drojdie de bere ) si prind de rup, mai ales ten. Il puneau un cuva vaporasului de plantat folosind manusi chirurgicale, asa de nasol putea
uite aici cativa teni prins la saracia aia de porumb :
http://mincinosii.ro/index.php?option=c ... alta-lazar
pescarii de-ai "casei" de la balta Lazar din Alexandria, folosesc exclusiv la carlig / nadit porumb fermentat ( tinut 1-2 luni in apa cu drojdie de bere ) si prind de rup, mai ales ten. Il puneau un cuva vaporasului de plantat folosind manusi chirurgicale, asa de nasol putea

uite aici cativa teni prins la saracia aia de porumb :
http://mincinosii.ro/index.php?option=c ... alta-lazar
-
- member
tuica
Lasa-le o zi in apa dupa care pune-le sa-ncolteasca putin (strat subtire si acoperite sau la intuneric) si fierbe-le.Prin incoltire boabele produc alcool si alte chestii pe gustul crapilor.Normal ca mirosul va fi de tuica de ....porumb(ardelenii cred ca-l cunosc)deci daca vrei pruna da-i aroma sau du-te la butoiul cu...borhot ca tot e sezonulthunder scrie:Salutari.
Stiu ca topicul e vechi dar sper sa-mi citeasca cineva postul. Am o nedumerire.
Dar pentru nada... nu stiu cum sa le prepar.. help ?
Fire intinse !