MIX
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Musaro Adriano
- veteran
De ce nu incerca-ti Microwave ? Se tin pina la un an fara nici un fel de conservan-ti si ..... dar ptr. ce noi veniti cititi AICI
- Tilea Gabriel
- Moderator
Am luat la cunostinta...... , eu pana acum imbracam boilie-ul in mamaliga (daca ii mai puteam spune asa la cate erau in ea..
) dar m-am cam saturat de ea si cautam o solutie mai simpla si eficienta.
@Valos ....nu fac niciodata pescuituri de o zi pt. ca numai instalatul taberei imi ia cateva ore bune
, plus de asta intr-o zi nici nu ma dezmeticesc bine ca trebuie sa plec... cat despre prins peste .......
Va multumesc

@Valos ....nu fac niciodata pescuituri de o zi pt. ca numai instalatul taberei imi ia cateva ore bune

Va multumesc
Powered by two rods
-
- senior member
RASPUNS
Am inteles,mi-am sters din memorie BENZOATUL DE SODIU.Totusi va intreb ce stiti despre CICLAMAT DE SODIU-ca indulcitor?(completez de obicei cu acest indulcitor)
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!
Re: RASPUNS
Nu cunosc, asa ca nu-ti pot spune nimica. Eu oricum folosesc numai sarePANAIT CEZAR scrie: CICLAMAT DE SODIU-ca indulcitor?(completez de obicei cu acest indulcitor)
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Daniel Costache
- veteran
Salutare la toti...imi dau din nou cu "presupusul".Sorbatul folosit ca atare protejeaza doar impotriva anumitor culturi de spori si bacterii.In ordinea eficacitatii se folosesc fie doar sorbat,sorbat+acid citric,sorbat+benzoat+acid citric.Ultima combinatie ofera cea mai mare protectie pentru boilles in cazul nostru, si se foloseste la ready made pentru ca le pastreaza proprietatile fizice mult timp.Deci , benzoatul ajuta ff mult doar daca ambalam produsul in pungi.El protejeaza si in scelasi timp distruge culturile de bacterii anaerobe care se pot dezvolta in punga de boilles sau pe suprafata acestuia.Nu are rost sa-l folositi pentru cantitati mici de boilles decat daca le impachetati si le pastrati la temp camerei.Eu cel putin, nu am vazut vreo deosebire intre boillesul cu si boilles fara conservant, dimpotriva prin iunie- iulie nu mai tin minte, pe o caldura groaznica am prins doar la o lanseta pe care in disperare, am pus un boilles dintre cele la care le testam(capsuni+ananas)perioada de valabilitate ,pescuit pe o "autostrada" de fishmeal.Concluzia mea dupa teste: sorbatul singur ,folosit la gramajele teoretice acceptate de forurile pentru controlul aditivilor nu va putea conserva boillesul noastru ,pe termen lung ,nici pe departe.Pentru situatia de fata se poate alege fie o cantitate mai mare de sorbat singur... fie o doza mai mica de amestec.Problema cu a fi repulsiv pentru crap este foarte discutabila din punctul meu de vedere . In 80% din mancarea pentru animale de companie se foloseste combinatia celor 3 conservanti iar produsele lor se vand si se mananca "pe rupte".