Reteta mix
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
..................
Si eu pescui cu numai cu home -madesi stiu bine ce bag in ele,si deaia tot folosesc amino dip.
Eu nu intzeleg de ce bagatzi faina de grau. Banuiesc ca mergi la partide scurte de max. 48h, iar faina de grau nu face altceva decat sa-tzi inchda inauntru aromele atractantzii,etc. Ptr. partide scurte baga granulatie mare shi mergi cu aroma cat de sus potzi fara a stria nada." In partidele scurte amestecul de baza conteza mai putzin in schimb aroma trebuisa fie puternica, ex. GLM. 

Carpfishing... A way of life!
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
Re: Reteta mix
Ciao gabi, cum bine te a zis deja cineva eu as elimina din prima faina de grau (nu de altceva dar nu lucreaza de la gluten..) in rest nu inteleg dece atat procent de proteine lactate in un xxx meal (pentru ca de acest vorbim..) eu as reformula reteta ta in fel acest:GabiSandu scrie:Ce parere aveti de acest mix, as vrea sa-l folosesc peste 1 saptamana:
1. Faina de orez - 15%
2. Faina de grau - 15%
3. Faina de soia - 10%
4. Faina de peste - 20%
5. Gris - 15%
6. Caseina - 10%
7. Lactalbumina - 10%
8. Robin Red - 5%
Astept multe sfaturi...
faina de orez 8% (15 % este un procent pentru boilesuri extrem de tarii..)
faina de soia 15% (daca este din cea buna contine procente foarte mari de lecitina care este un optim emulsificant)
20% faina de peste
20% gris
12% caseina (daca este de sodiu este mai bine daca nu rennet este suficienta pentru ca boilesuri sa lucraza cum trebuie in apa)
10%robin red (dosaj clasic.)
5% seminte de niger (daca nu gasesti aceste poate sa fie inlocuit cu canepa macinata foarte gros)
10% birdfood granulat (il gasesti la magazine alimentare pentru animale)sau nectarblend, redfactor etc..
In reteta respectiva boilesuri o sa lucreaza, o sa ai gustul mai marcat al faine de peste si un nivel proteinic satisfacator pe cursa lunga.
Pentru dip aveam scris niste retete de procente standard adaptabile pe ultimul meu articol in alp. Cautale si ai resolvat.
Boilesuri in questiune o sa absoarba destul de repede dipul (pentru procent de caseina ridicat..) asa ca 1 zi sau 2 sunt suficient.
?Totusi in perioda aceasta a anului un pic de aroma cu dolcificant diluat in apa de balta este suficient.
PS. ce am scris mai deasupra este numai o parere personal. Numai bine si fir intins.