dupa ce faceti coca ....
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Aceeasi problema cu coca rece am intampinat-o si eu dar s-a remediat rapid.Am inlocuit pistolul cu o masina de tocat carne electrica la care am adaptat varfuri de pistol.acum carnaciorii au devenit floare la ureche.
Dan Petre aka Sharky
www.drcrap.ro
www.drcrap.ro
In metro gasesti o asemenea masina de la 1.5milioane in sus.
Am vazut si eu la un moment dat intr-un magazin de pescuit un robot de bucatarie care era sugerat pt carnatit dar pretul te baga in sperieti intradevar(parca vreo 18 mil daca mi-amintesc bine)
Am vazut si eu la un moment dat intr-un magazin de pescuit un robot de bucatarie care era sugerat pt carnatit dar pretul te baga in sperieti intradevar(parca vreo 18 mil daca mi-amintesc bine)
Dan Petre aka Sharky
www.drcrap.ro
www.drcrap.ro
De ce nu incercati o masina de bagat carnea de carnat in mate, acelea de se folosesc la taiatul porcului la tara. Sunt si in comert la preturi accesibile ( acu' o luna am vazut in vitrina unui mag. de metalo-chimice una la vreo 300.000, nu mai stiu exact). Au mai multe stuturi de dimensiuni diferite (in diametru). Un caston de 1kg de coca il dai gata din 2 masini umplute (cateva minute).
Patabum imi cer scuze: ma gandeam la oua batute, arome, atractanti si asa mi-a iesit! Cred ca de fapt vroiam sa ma refer la pusul apei la fiert, de adus masa de rulat, psitolul si tot restul (farfurii, castroane, spatula.etc
)
Iliuta pai nu ma deranjeaza prea tare, dar chestia e ca dupa ce coca se mai incalzeste uleiul incepe sa iasa la suprafata! Nu stiu daca ma intelegi ce vreu sa spun. Cat e rece coca, uleiul e mai vascos, si coca e tocmai buna de rulat. Cand mai creste temp, coca se inmoaie. Daca nu mai adaug ulei cand o scot de la frigider, nu se ruleaza bine, se rupe.
O sa incerc data viitoare sa o mai la frigider, cateva ore. Poate de data asta e mai bine, ca am mai schimbat si cate ceva pe la reteta. www.xxx.ro/crap


Iliuta pai nu ma deranjeaza prea tare, dar chestia e ca dupa ce coca se mai incalzeste uleiul incepe sa iasa la suprafata! Nu stiu daca ma intelegi ce vreu sa spun. Cat e rece coca, uleiul e mai vascos, si coca e tocmai buna de rulat. Cand mai creste temp, coca se inmoaie. Daca nu mai adaug ulei cand o scot de la frigider, nu se ruleaza bine, se rupe.
O sa incerc data viitoare sa o mai la frigider, cateva ore. Poate de data asta e mai bine, ca am mai schimbat si cate ceva pe la reteta. www.xxx.ro/crap
Ultima oară modificat 25 Sep 2012 13:14 de către caaron, modificat 1 dată în total.
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
Re: dupa ce faceti coca ....
[quote="Iliuta Goean"]dupa ce faceti coca pentru boilies va apucati imediat de rulat?
adriano spune sa o pui la frigider o ora, mie mi se pare putin, am observat ca daca o las de seara pana dimineata in frigider devine mult mai usor de prelucrat, mi se pare ca se inmoaie mult mai bine toate fainurile si particulele din compozitie si coca sta mult mai legata atunci cand o rulez, si parca si gusturile si mirosurile se amesteca mult mai bine dar...
... poate dauna cu ceva acest lucru?
DA, ti se rupe carnatul pentru ca este prea uscat cand faci carnat cu pistol!
ps. daca folosesti ulei in mix pot sa il ti in frigider si o septmana ca nu se intempla nimic pentru ca cum stii ulei indepartasa timpuri de fermentare si incetinasa procesul de mucegaire. eu il tin in frigider o ora pentru ca retete pe care le am dat au timpul si procent de absorbirea care dupa o ora este suficient si cum stii diferite feluri de mixuri au diferite comportmente la contact cu parte lichida datorita grasimilor si ingredientelor in continutul lor.
numai bine
adriano spune sa o pui la frigider o ora, mie mi se pare putin, am observat ca daca o las de seara pana dimineata in frigider devine mult mai usor de prelucrat, mi se pare ca se inmoaie mult mai bine toate fainurile si particulele din compozitie si coca sta mult mai legata atunci cand o rulez, si parca si gusturile si mirosurile se amesteca mult mai bine dar...
... poate dauna cu ceva acest lucru?
DA, ti se rupe carnatul pentru ca este prea uscat cand faci carnat cu pistol!



ps. daca folosesti ulei in mix pot sa il ti in frigider si o septmana ca nu se intempla nimic pentru ca cum stii ulei indepartasa timpuri de fermentare si incetinasa procesul de mucegaire. eu il tin in frigider o ora pentru ca retete pe care le am dat au timpul si procent de absorbirea care dupa o ora este suficient si cum stii diferite feluri de mixuri au diferite comportmente la contact cu parte lichida datorita grasimilor si ingredientelor in continutul lor.
numai bine