Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Marius_bn
- veteran
- Mesaje: 548
- Membru din: 02 Dec 2005 07:01
- Localitate: Baia Mare
-
Contact:
Mesaj
de Marius_bn » 02 Dec 2005 10:25
Asta ar trebui sa fie smecheria dar spunea cineva sa avem mare atentie la oxidarea mediului in care pescuim. Prin oxidare intelegand o cantitate prea mare de aditivi/atractanti care vin in contrast cu mediul natural.
Ma gandesc ca, daca la o apa avem un PH de 7.5, putem cobora PH nadei noastre pana la pragul in care aceasta nada sa nu devina oxidanta pentru mediul in care o plasam.
Bine zic?

-
Marius_bn
- veteran
- Mesaje: 548
- Membru din: 02 Dec 2005 07:01
- Localitate: Baia Mare
-
Contact:
Mesaj
de Marius_bn » 02 Dec 2005 10:34
RazvanV scrie:Masor PH apei cu regularitate, notez rezultatul testului intr-un carnet impreuna cu alte inf. gen: data, temperatura apei, temperatura aerului,
presiunea, alte caracteristici ale vremii gen: vant, precipitatii... Mai
notez reteta folosita si la sfarsit de an trag concluziile. Anul asta am
pierdut carnetul in septembrie, deci adio statistica.
Ph apei il notez dar nu sunt sigur daca ma ajuta la ceva.
De ce spun asta:
In vara pescuiam pe un lac malos si invadat de vegetatie.
Prindeam crapi pana in 5kg constant de vreo 12 ore. La pranz au dat drumul la stavilar,nivelul apei a scazut cu 30-40 cm dupa care au bagat apa proaspata din paraul din apropiere. Valoarea PH s-a schimbat foarte mult, poate si pentru ca eram aprope de locul in care intra apa proaspata in balta. Am prins in acelasi ritm.
Ciudata treaba ...
Era bine daca se verifica PH-ul apei dupa amestecul cu apa proaspata.
Poate nu a crescut/scazut suficient pentru a anula efectul nadei.
De regula, crapul, simte foarte repede modificarile bruste de nivel ale apei si asta era una din tehnicile folosite de
unii administratori de lacuri pentru a stopa ritmul de prindere a "mofturosilor".
-
Marius_bn
- veteran
- Mesaje: 548
- Membru din: 02 Dec 2005 07:01
- Localitate: Baia Mare
-
Contact:
Mesaj
de Marius_bn » 02 Dec 2005 10:51
Razvan,
Cred ca ai ajutat si tu la amestecul lor (cu vreo lingura gigant)
Poate fi asta explicatia dar cred ca difera de la balta la balta.
Era un lac cu mai multe subtraturi de temperatura?
-
Marius_bn
- veteran
- Mesaje: 548
- Membru din: 02 Dec 2005 07:01
- Localitate: Baia Mare
-
Contact:
Mesaj
de Marius_bn » 02 Dec 2005 10:53
Tocmai de la discutia acea am plecat.
"Substraturi" vroiam sa zic

-
RazvanV
- veteran
- Mesaje: 507
- Membru din: 07 Iul 2004 09:33
- Localitate: Brasov
Mesaj
de RazvanV » 02 Dec 2005 10:59
Nu, temperatura era uniforma in toata masa apei, putin mai rece sub plauri si plante. Adancimea medie a baltii e de 1-1,5m si o suprafata de 12h.
-
Marius_bn
- veteran
- Mesaje: 548
- Membru din: 02 Dec 2005 07:01
- Localitate: Baia Mare
-
Contact:
Mesaj
de Marius_bn » 02 Dec 2005 11:04
RazvanV scrie:Nu, temperatura era uniforma in toata masa apei, putin mai rece sub plauri si plante. Adancimea medie a baltii e de 1-1,5m si o suprafata de 12h.
Momeala?
Ai nadit constant pe toata durata partidei?
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 02 Dec 2005 11:05
Chiar sunt curios cine isi mai noteaza toate datele cund merge la pescuit ? Temp. afara, temp apei, PH-ul, Solunaru, Presiunea admosferica, etc.
Eu nu mai notez nimica, ci fac doar o poza de la termometru cu temp apei (out) si temperatura admosferica (in)
M-am lamurit de unele lucruri asa ca nu mai imi bat capul cu asa ceva. Am tras linia si a rezumat 0.

-
Marius_bn
- veteran
- Mesaje: 548
- Membru din: 02 Dec 2005 07:01
- Localitate: Baia Mare
-
Contact:
Mesaj
de Marius_bn » 02 Dec 2005 11:19
[quote="carprom"]Chiar sunt curios cine isi mai noteaza toate datele cund merge la pescuit ? Temp. afara, temp apei, PH-ul, Solunaru, Presiunea admosferica, etc.
Eu nu mai notez nimica, ci fac doar o poza de la termometru cu temp apei (out) si temperatura admosferica (in)
M-am lamurit de unele lucruri asa ca nu mai imi bat capul cu asa ceva. Am tras linia si a rezumat 0.
Cat e o scula de asta?
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 02 Dec 2005 11:28
Marius_bn scrie:carprom scrie:
Cat e o scula de asta?
5
