Boilie-suri
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
daca stii de unde si ce fel de aroma sa cumperi ai sa vezi ca miroase inca foarte tare a frankfurter. Aroma Frankfurter care se gaseste acum la noi nu are nici o legatura cu aroma de francfurt care a facut un pic de istorie p baltile de pe langa bucuresti. In bucuresti se gasea aroma frankfurter sousages de buna calitate la gipo (avea giusca o combinatie si aducea din anglia), dar cum giusca nu mai are treaba cu gipo...
-
- senior member
da ceva detalii, de unde si ce fel, daca nu se poate aici baga un PMcipica scrie:daca stii de unde si ce fel de aroma sa cumperi ai sa vezi ca miroase inca foarte tare a frankfurter. Aroma Frankfurter care se gaseste acum la noi nu are nici o legatura cu aroma de francfurt care a facut un pic de istorie p baltile de pe langa bucuresti. In bucuresti se gasea aroma frankfurter sousages de buna calitate la gipo (avea giusca o combinatie si aducea din anglia), dar cum giusca nu mai are treaba cu gipo...
Acelasi lucru incercam sa-i spun si eu mai sus...Dan Pop-Coman scrie:Eu zic sa incepeti cu inceputurile.Mixuri simple facute de voi si treptat puteti trece la mixuri mai complexe.Satisfactia prinderii unui crap cu o nada gandita si facuta de voi e nemarginita.
uite maestre o reteta sa prinzi curaj:
mix
1. malai cernut fin sau gris (doar unul dintre ele la alegere)
2. 2 lingurite praf de usturoi
3. sare si piper dupa gust
Bate 2 oua intr-un castron, un varf de cutit de sofran, o lingura mare de miere. Amesteci aluatul pana la consistenta plastilinei , chiar ceva mai moale in cazul in care pui coca la frigider (fainurile absorb partea lichida si te trezesti ca ai o coca prea tare!)
faci bilele cu mana (in caz ca nu ai pistol si masa de rulat), dureaza vreo 40 minute

Intindele la uscat pe un ziar, din cand in cand le intorci dand cu mana peste ele pentru o uscare uniforma .....
Eu exact asa am inceput si chiar am avut surprize pe balta

ca sa nu omit chiar nici un secret, urmatoarele componente inglobate au fost:
boia iute si dulce
condimente
canepa (ca am gasit in piata la pasarari ..)
in general ce gaseam prin bucatarie asta a fost inceputul

- radumatica
- veteran
Dar ai si asa ceva???(ma refer la catel)???nch scrie:De atunci factura la supermarket se imparte in doua :
gris pentru acasa, gris pentru peste,soia pentru acasa, soia pentru peste, condimente pentru acasa, condimente pentru peste, mancare pentru catel, mancare de catel pentru peste

Practica , pe balta se face!!!
Am si catel....de ce intrebi?radumatica scrie:Dar ai si asa ceva???(ma refer la catel)???nch scrie:De atunci factura la supermarket se imparte in doua :
gris pentru acasa, gris pentru peste,soia pentru acasa, soia pentru peste, condimente pentru acasa, condimente pentru peste, mancare pentru catel, mancare de catel pentru peste![]()