Boilie-suri

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
cipica
member

Mesaj de cipica » 25 Feb 2007 23:51

daca stii de unde si ce fel de aroma sa cumperi ai sa vezi ca miroase inca foarte tare a frankfurter. Aroma Frankfurter care se gaseste acum la noi nu are nici o legatura cu aroma de francfurt care a facut un pic de istorie p baltile de pe langa bucuresti. In bucuresti se gasea aroma frankfurter sousages de buna calitate la gipo (avea giusca o combinatie si aducea din anglia), dar cum giusca nu mai are treaba cu gipo...

mihai florescu
senior member

Mesaj de mihai florescu » 26 Feb 2007 12:33

cipica scrie:daca stii de unde si ce fel de aroma sa cumperi ai sa vezi ca miroase inca foarte tare a frankfurter. Aroma Frankfurter care se gaseste acum la noi nu are nici o legatura cu aroma de francfurt care a facut un pic de istorie p baltile de pe langa bucuresti. In bucuresti se gasea aroma frankfurter sousages de buna calitate la gipo (avea giusca o combinatie si aducea din anglia), dar cum giusca nu mai are treaba cu gipo...
da ceva detalii, de unde si ce fel, daca nu se poate aici baga un PM

nch
junior member

Mesaj de nch » 27 Feb 2007 16:13

Dan Pop-Coman scrie:Eu zic sa incepeti cu inceputurile.Mixuri simple facute de voi si treptat puteti trece la mixuri mai complexe.Satisfactia prinderii unui crap cu o nada gandita si facuta de voi e nemarginita.
Acelasi lucru incercam sa-i spun si eu mai sus...

uite maestre o reteta sa prinzi curaj:

mix

1. malai cernut fin sau gris (doar unul dintre ele la alegere)
2. 2 lingurite praf de usturoi
3. sare si piper dupa gust

Bate 2 oua intr-un castron, un varf de cutit de sofran, o lingura mare de miere. Amesteci aluatul pana la consistenta plastilinei , chiar ceva mai moale in cazul in care pui coca la frigider (fainurile absorb partea lichida si te trezesti ca ai o coca prea tare!)
faci bilele cu mana (in caz ca nu ai pistol si masa de rulat), dureaza vreo 40 minute :D , pui un ibric la foc. Cand a dat in clocot arunci in el cate vreo 10-15 bile. Intr-o mana tii un ceas cu secundar in cealalta o spumiera. Ca idee generala cand bilele se ridica la suprafata trebuiesc scoase, si tot ca idee generala se fierb intre 60-180 secunde maxim ( cu cat mai putin cu atat mai bine! timpul de fierbere variaza in functie de mix , granulatie , dimensiune..etc)
Intindele la uscat pe un ziar, din cand in cand le intorci dand cu mana peste ele pentru o uscare uniforma .....

Eu exact asa am inceput si chiar am avut surprize pe balta :D

ca sa nu omit chiar nici un secret, urmatoarele componente inglobate au fost:

boia iute si dulce
condimente
canepa (ca am gasit in piata la pasarari ..)

in general ce gaseam prin bucatarie asta a fost inceputul :oops:

nch
junior member

Mesaj de nch » 27 Feb 2007 16:17

De atunci factura la supermarket se imparte in doua :
gris pentru acasa, gris pentru peste,soia pentru acasa, soia pentru peste, condimente pentru acasa, condimente pentru peste, mancare pentru catel, mancare de catel pentru peste :oops:

ioanb
member

Mesaj de ioanb » 27 Feb 2007 20:16

Ai prins crap cu asa ceva ? Constant , adica ?

radumatica
veteran

Mesaj de radumatica » 27 Feb 2007 22:19

nch scrie:De atunci factura la supermarket se imparte in doua :
gris pentru acasa, gris pentru peste,soia pentru acasa, soia pentru peste, condimente pentru acasa, condimente pentru peste, mancare pentru catel, mancare de catel pentru peste :oops:
Dar ai si asa ceva???(ma refer la catel)??? :lol: :lol:
Practica , pe balta se face!!!

raducu
senior member

Mesaj de raducu » 27 Feb 2007 23:18

ioanb scrie:Ai prins crap cu asa ceva ? Constant , adica ?
Nu a prins cu mancare de catei,dupa cate stiu eu mancarea pentru catei este un ingredient care se poate folosi in compozitie, la fabricarea bilelor.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA

nch
junior member

Mesaj de nch » 28 Feb 2007 03:44

raducu scrie:
Nu a prins cu mancare de catei,dupa cate stiu eu mancarea pentru catei este un ingredient care se poate folosi in compozitie, la fabricarea bilelor.
Cine stie cunoaste.... :P

nch
junior member

Mesaj de nch » 28 Feb 2007 03:46

radumatica scrie:
nch scrie:De atunci factura la supermarket se imparte in doua :
Dar ai si asa ceva???(ma refer la catel)??? :lol: :lol:
Am si catel....de ce intrebi?

ioanb
member

Mesaj de ioanb » 28 Feb 2007 09:00

raducu scrie:
Voiam sa-l intreb de boilesuri , daca a prins cu mixul de malai cu usturoi .

Scrie răspuns