Concluzie : o nada nu foarte bogata in proteina, dar bogata in extract de pancreas (substanta pe care o contine atractul de la SBS, de exemplu


Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Vladut: daca poti "da din casa", ce componente folosesti care asigura o purgatie eficace, iar efectul laxativ sa nu aiba efecte negative asupra apetitului in general? Eu stiu ca daca fac diaree, imi piere si pofta de mancarevladut mateianu scrie: Iar pe mine in concurs m-a preocupat mai mult aspectul numit PURGATIE !
in cazul acesta, comparatia intre crap si om nu este deloc oportuna.teacher64 scrie:Vladut: daca poti "da din casa", ce componente folosesti care asigura o purgatie eficace, iar efectul laxativ sa nu aiba efecte negative asupra apetitului in general? Eu stiu ca daca fac diaree, imi piere si pofta de mancarevladut mateianu scrie: Iar pe mine in concurs m-a preocupat mai mult aspectul numit PURGATIE !Este o intrebare cat se poate de serioasa!
@Cezar:PANAIT CEZAR scrie:Nu este un secret ca purgatia la crap se obtine astfel:
1.Folosirea unui amestec de lactoza,tripsina,caseina,glicerofosfat de sodiu,acid citric si bromelaina:
a)Lactoza se intilneste in caseina acida,in unele produse folosite de culturisti(proteina totala din lapte,zer-produse ce pot fi folosite fara nici o retinere ca ingrediente in pescuitul la crap)
b)Caseina este un produs care n-ar trebui sa lipseasca din nici un mix de boilies;"daca vorbesti cu un creator de mixuri este exact primul lucru pe care ti-l spune ca nu trebuie sa lipseasca din mixuri"
c)Acidul citric se gaseste usor:sare de lamiie.
d)Tripsina si bromelaina se gasesc in medicamente.Exemplu:WOBENZYM-contine pancreatina,tripsina,chimotripsina,amilaza,lipaza,papaina,bromelaina,rutozida(o
compozitie excelenta )
e)glicerofosfatul de sodiu are formula C3H5(OH)2PO4Na-este un tonic dar se gaseste mai greu.
2.Folosirea in compozitia nadei a acidului L-Glutamic liber,BETAINA HCL,extract de malt,pectina si pepsina.Betaina HCL creeaza mediul adecvat pentru descompunerea proteinelor.Includerea de malt si pectina stimuleaza proprietatile nutritionale,antiinflamatoare,emulsifiante si emoliente a complexului de enzime introdus in nada.
3.Folosirea condimentelor in mixuri.Sint produse naturale si eficiente.
4.Folosirea busuiocului.Busuiocul are o aroma mai slaba decit alti aromatizanti si se poate folosi fara riscuri in orice reteta de nada,maxim 5%/kg.
5.Folosirea prafului de Aloe Vera amestecata cu pulbere de marar uscat.Se poate folosi si sub forma de solutie din farmacii.Se foloseste maxim una ,doua linguri pe kg.Are proprietati laxative si purgative.
Exista pe piata si produse gata facute ,dar puteti sa le faceti si voi.Atentie la cantitati(foarte mici)
O sa ma intrebati daca am incercat astfel de produse.Da ,am incercat ;atit combinatii cit si produse gata facute.Mai bine spus:am folosit astfel de produse. Despre eficienta lor (chiar daca erau gata facute)nu pot spune nimic concludent din experienta mea.