Porumb conservat cu palinca
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dani Hentiu
- maniac
Pune peste porumb tuica de casa ,daca ai de unde procura,inchide borcanul ermetic si punel in frigider. Nu am incercat sa-l tin mai mult de 10 zile ca sa-ti pot spune daca o perioada mai lunga il afecteaza cumva.La asa o reteta am avut doar niste ciortanei,dar cine stie poate nu am avut eu noroc sau ar trebui inbunatatita reteta.
-
- veteran
Palinca care o folosesc este de la mama ei si stiu foarte bine cum se produce (este de fapt o tuica dublu rafinata). Mie nu imi plac bauturile "tari" asa ca le dau pestilor
. Stiti ca unei pasari mai batrane (in special curcanului) i se da inainte de taiere un pahar de rom pentru fragezirea carnii? Daca pastram un peste pentru masa nu cred ca strica sa-i imbatam putin
. Mai rau este daca devin dependenti (alcoolici).
Rolul alcoolului este de a conserva boabele (impiedica fermentarea) si de asemenea ajuta la imprastierea aromelor in apa.
De fapt un foarte bun conservant este si mierea.

Rolul alcoolului este de a conserva boabele (impiedica fermentarea) si de asemenea ajuta la imprastierea aromelor in apa.
De fapt un foarte bun conservant este si mierea.
Si sa nu uitam ca microbii nu traiesc in alcool
.
In felul acesta un crap care a ingitit carligul nostru are mai putine sanse sa isi infecteze rana, a.i.v. ca alcoolul isi va face meseria inainte de a scoate pestele din apa, fiind un pic ametit va fi un dril mai putin spectalulos si nu in ultimul rand cand se va trezi nu isi va mai aminti nimic, deci nu va fi traumatizat si vom avea mai multe sanse sa il prindem si a doua oara
. Iar daca incepe sa ii si placa va cauta cu precadere boabele cu alcool. 

In felul acesta un crap care a ingitit carligul nostru are mai putine sanse sa isi infecteze rana, a.i.v. ca alcoolul isi va face meseria inainte de a scoate pestele din apa, fiind un pic ametit va fi un dril mai putin spectalulos si nu in ultimul rand cand se va trezi nu isi va mai aminti nimic, deci nu va fi traumatizat si vom avea mai multe sanse sa il prindem si a doua oara

Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
Sun Tzu
- Iliuta Goean
- maniac