Retete de nada si momeli

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
HackBv
member

ok

Mesaj de HackBv » 07 Sep 2004 16:37

Nu am luato personal deci eu chiar nu am vrut sa fac chesti dinastea deci vroiam sa aflu ce sa intamplat de nu am putut sa scot decat o singura bucata mai mare iar ce am avut mare in carlig mi-a scapat nu am putut sa il scot cu nailon bun cu fir textil nu a vrut :) inca o data imi pare rau ca am facut aceasta greseala cu prinderea crapilor mici si nu de mult am aflat limita legala nu ca acum sincer vorbind eu nu mananc peste nu imi place foarte rar deci daca ar fi dupa mine intr-un an de zile nu cred ca apuc sa consum 5 Kg de peste nu sunt adeptul mancatului peste singurul peste care imi place sa il mananc si intr-un singur fel este somnul mai exact piftelele de somn in rest nimik :)) daca mai vrea careva sa imi raspunda la intrebari ok daca nu asta este .

a si daca se poate stie cineva un lac bun in jurul Brasovului?

Daniel Costache
veteran

Mesaj de Daniel Costache » 07 Sep 2004 16:53

Din pacate, dupa cum vezi, sunt din Constanta deci nu iti pot spune unde sa pescuiesti langa Bv.
In legatura cu nelamuririle tale iti pot spune ca ai gresi alegand:
1 montura-pentru ca nu iti ofera siguranta in dril
2 modalitate de nadire - explica Val cateva metode intr-un topic
3 nada - nu ti-a oferit selectivitatea de care aveai nevoi - care a fost procentul de crap sau ciortan din totalul pestelui prins te-ai gandit?
Mai citeste si mai vorbim dupa aceea. Detalii pe privat.
Salutari din Miami

Cezar Bibu
member

Mesaj de Cezar Bibu » 07 Sep 2004 20:28

HackBv,
ai primit deja niste sfaturi,cauta sa le urmezi.Vine iarna,ai destul timp sa citesti postarile de pe acest forum,exista Aventuri la Pescuit,citeste toata colectia,si de abia dupa aia iti vei schimba probabil,si modul de abordare al pescuitului.Intrebarile tale au raspunsuri mai mult sau mai putin relative,cel mai bine iti vei raspunde tu insati,dupa ce vei experimenta..
Iti doresc succes la cautari,nu la pescuit!

HackBv
member

:)

Mesaj de HackBv » 08 Sep 2004 07:52

Ok ce sa zic mersi ori cum pt urare deci nu vreau sa fiu intzeles gresit eu vroiam sa experimentez ceva nou adica vroiam sa invat sa fac boilies ca sa incep sa incerc si la asa ceva dar daca cumperi boilies ca sa si nadesti cred ca o partida de pescuit te costa cam mult eu nu sunt impotriva pescuitului C&R chiar imi creste inima in mine cand vad o captura de-a mea cum pleaca usor de la mal din mana mea problema a fost alta eu am invatat sa pescuiesc de la o pers care nu are tot atata respect pt peste cat aveti si voi adica ce sa zic tipu nici macar nu se chinuia sa tina pestele prea mult timp viu el il baga intr-un sac.
Chiar daca iam oferit un juvelnic de 5 metri lungine si destul de larg cat sa intre doua pers una langa alta in el.cel putin eu in acel juvelnic am tinut mult timp pesti vi poate ca ar fi fost mai bine sa le dau si drumu dupa ce ii prindeam dar daca nu am invatat de la unu din voi sa pescuiesc nu am avut asa ceva in sange voi incerca sa ma abtzin sa mai pastrez pesti care nu isi au locul in juvelnic. Ori cum in cazul in care vom mai tzine legatura cu totzi poate ca vom face un pescuit pe acea balta anul viitor. Pentru cei care cunosc cat de cat zona aceea langa acea comuna sunt 3 lacuri este Plopul unde este peste calitatea intai dar nu prea se lasa acolo la pescuit .este Lutul Alb dar momentan nu este deschis abea acuma populeaza si mai este lacul pe care mers eu Movila Miresii (seaca) care a fost populata intensiv de doi in coace chiar si anul acesta a fost populat atat cu puiet cat si cu peste mai mare poate vom avea timp si vom face o partida buna in acel loc :))

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 08 Sep 2004 08:35

Vrei sa sti balti bune de crap langa Brasov? Pai cea mai apropiata cred ca este in judetul Mures sau Sibiu, iar daca vrei si mai aproape incearca Delta Dunarii.
In ceea ce priveste prima ta doleanta (nade, momeli),eu cred ca avantul cu care ai venit pe forum o sa te ajute sa treci ca rapidul prin halta din triaj (sti tu cum, ca doar esti din Bv).
Daca pescuiesti de doua luni la crap inseamna ca esti intr-o faza incipienta si pana la a cere retete de nada si momeli ar trebui sa mai aloci ceva timp si cititului(studiului). Pescuitul la crap si nu numai, este in mare parte o goana dupa informatie sau o serie de experimente (in functie de timpul pe care il ai la dispozitie).
Surse de informatii sunt destule: site-uri de profil, reviste, carti...
Acum zece ani eram nevoit sa umblu dupa reviste citite si sifonate de prin Ungaria sau Germania. Le citeam si incercam sa pun in practica cele scrise in ele. Ca urmare umblam ca nebunul dupa cazeina lactica, dupa banala de acum faina de soia sau munceam la fabricat propriile arome.
Acum ai tot ce vrei, informatii ,o groaza de produse, nu ramane decat sa vrei sa le folosesti.
Daca stai si citesti numai inf. utila de pe forum nu mai trebuie sa pui vreo intrebare timp de cel putin un an de zile ( o sa ai destul de munca si experimentat).
Mai am o rugaminte: nu mai hrani tot cartierul cu crapisorii prinsi de tine, nu o sa-ti foloseasca la nimic (mai ales pe forum) si nu o sa obtii de la nimeni localizarea unei balti "bune" de crap :lol: . Zici ca vrei sa treci de la pescuitul pentru mancare la cel sportiv, este un drum lung de la vorbe la fapte.
Nu stii ce sentiment placut este atunci cand eliberezi un peste, mai ales cand te gandesti ca la alt pescar nu ar mai fi avut nici o sansa (fa abstractie de zecile de pescari care se uita la tine ca la urs). Eliberatul pestilor nu este o moda occidentala importata de unii pescari de la noi, este o necesitate, mai ales intr-o comunitate inapoiata si rautacioasa cum este cea a pescarilor de la noi. Asta este unul din motivele pentru care la noi in judet nu avem nici o balta care sa-ti ofere capturi serioase, si nu ma refer numai la crapi.

Ceea ce ti-am spus eu si ceilalti pescari de pe forum nu sunt reprosuri, sunt primele sfaturi, de care ar trebui sa tii cont.

fbolocan
member

Mesaj de fbolocan » 08 Sep 2004 10:30

Mie mi se pare important ca HackBv incepe sa constientizeze ce inseamna pescuitul sportiv, as sugera poate sa nu-l mai ironizam si sa incercam sa-l aducem pe calea ce buna.

Este mult mai bine sa aplice spiritul pescuitului sportiv si nu sa paraseasca forumul zicand" ia mai da-i incolo p'astia, am incercat si eu sa aflu cate ceva si am fost luat la 11 m"

HackBv
member

ha bla ha

Mesaj de HackBv » 08 Sep 2004 10:35

deci nu am intzeles faza cu sa treci prin halta triaj ca acceleratul in fine si ori cum locuri in bv mai bune ca vadul rosu sau dumbravitza nu cred ca sunt iar in privintza pestelui de mancat am spus si mai sus ca eu nu sunt consumator de peste eu anul acesta am pus gura pe peste de doua ori tot anul :)) din care o data a fost la nunta lu fratemeu ceea ce nu era prins de mine :) oricum eu am intrebat pt ca am o saptamana libera in care nu aveam ce face si ma gandeam sa dau un tur si prin bv pe la pescuit ca in rest eu pescuiesc in Braila Dunare, Siret si inca cateva Baltzi ori cum cred ca daca astept sa ma ajute cineva de pe aicea va trebui sa ma apuc iarasi de rapitor ca nu scoate omul nimik de la voi :)))
ori cum pe anul viitor suntetzi invitatzii mei la balta mea preferata din Braila :) si poate atuncea o sa mai aflu si eu cate ceva de la voi :))

Si apropo deci eu acuma vreau sa incerc o montura simpla cu un singur carlig sub plumb cu opritor la o distanta de 10-15 cm pentru o combinatie de porumb porumb expandat si iarasi porumb ce ziceti este bine asa ? sau trebuie sa incerc altceva?

fbolocan
member

Mesaj de fbolocan » 08 Sep 2004 10:56

Gasesti informatii la www.crap.ro, accesezi in partea stanga "pescuitul crapului" dupa care din meniul de sus alegi "Monturi" - "Monturi complete"

HackBv
member

:)

Mesaj de HackBv » 08 Sep 2004 11:04

thx mult pentru ajutor si cu ce pot ajuta si eu voi ajuta :) mai astept sa ma mai invatati cate ceva si pe mine

DD
member

Mesaj de DD » 08 Sep 2004 12:45

Ok.
:lol: Daca nu mai pescuiesti la "bomba" si te apuci de pescuit la crap incerc sa iti dau cateva sugestii pentru studiu:
1. citeste ce scrie pe www.crap.ro. Aici vei afla cateva raspunsuri legate de pescuitul crapului, mod de hranire, nade, momeli, retete.
2. pentru monturi poti accesa http://www.beepworld.de/members7/romanw/montagen.htm
http://www.cipro.de/montagen/index.htm
3. pentru noduri
http://www.swatman.demon.co.uk/knotinx.htm
4. Pentru nade si momeli citeste postarile lui Adriano (eu cred ca este un fel de vrajitor ce sta toata ziua printre eprubete si retorte si face cele mai complicate analize si experiente :-) ) si nu numai
5. Citeste postarile de pe acest forum si vei afla raspunsurile pe care le cauti. Nu are nimeni timp sa rescrie miile de randuri ce au fost postate aici referitoare la toate problemele posibile. Dar citeste toate topicurile (de exemplu la Tehnica, nade, momeli exista 8 pagini de topicuri- pe fiecare pagina fiind cam 20- im medie de 2 pagini de postari => circa 160 pagini cu informatie)

Fir intins
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

Scrie răspuns