Ca sa terminam odata cu "laptele de porumb" iote ce zice Florentin Iuga....si bine zice
Ca principiu, toate asa-zisele retete de lapte de porumb pe care le folositi, sunt bune. Stiti de ce? Principiul de baza este zaharoza, fructoza, glucidele in general, care joaca un dublu rol : de conservant si atractant.
Prin rolul de conservant mentine bilele solubile proaspete pe termen indelungat si le da acel aspect de fraged mult timp, daca sunt tinute in recipiente inchise.
Oricare ar fi metoda prin care incercati sa-l preparati, rezultatul este probabil un sirop mai gros, care are ca punct de plecare porumbul. Tocmai aceasta componenta, acest extract sau esenta, compost, distilat, cum vreti sa-l numiti in functie de modul cum il preparati, combinat cu zaharoza, glucoza, fructoza sau miere, joaca si rolul de atractant. Asa ca vedeti? Nu aveti cum sa gresiti. Incercati ce metoda vreti, doar sa nu adaugati prostii chimice, glicerina, sau alcool. Totul natural. Daca folositi zahar, incercati intr-adevar cu cel brun. Zaharul tos alb se obtine prin prelucrare cu soda caustica. Nu conteaza aroma. Produsul original este incolor si inodor. Aroma si culoarea se pot adauga ulterior si folosesc la... impresia artistica, atata vreme cat in reteta boiliesurilor este prevazuta oricum si partea de arome.
In final, nu uitati sa comparati, atat ca aspect cat si ca rezultate, bilele obtinute prin preparare cu produsul propriu, cu bilele obtinute prin prepararea cu lapte de porumb de la .....
Daca doriti, puteti sa postati retetele voastre originale de... hai sa-i zicem sirop de porumb si poate ideile unora sau altora va vor fi de ajutor in imbunatatirea preparatului. Considerati-l un schimb de experienta util asupra unui produs esential in pescuitul modern al crapului. Succes!
copy-paste de pe Infopescar.