Boilie-suri

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 05 Mar 2007 13:18

toni scrie:dane aici nu te inteleg ....

iti inteleg principiu general, dar mi se pare ca te duci cu el prea in extrema .....

sunt absolut de acord cu satisfactia mai mare , plus ca asta e parerea ta si ai tot dreptul .... dar faptul ca prinzi un peste prin metode sportive e o bucurie in sine, nu ? cat de important e sa nu fie la mix de firma sau ready made astfel incat sa-ti rapeasca bucuria drilului ?? :shock: :shock: :shock:

eu nu am nici pe departe timpul necesar sa-mi fac bile pt fiecare pescuiala (bune ,rele, cum ies ele, cu mix de firma , de nefirma etc ) ... si atunci sunt realmente obligat ca de multe ori sa pescuiesc cu ready madeuri .... asta nu imi strica placerea de a pescui si sincer ma bucur de fiecare peste pe care l-am pus in mincioc .....

asta nu inseamna ca nu iti respect opinia ... sunt doar putin contrariat ....

Si eu sunt de acord cu Toni; pana la urma cred ca tot mai important este drillul decat cu ce fel de mix dai (ready made sau home made).Nu zic ca nu este o placere sa-ti concepi mixul tau,dar asta doar cand timpul iti permite. Daca ai un servici ca al lui Toni, cand abea iti faci timp ptr pescuit, cred ca te intereseaza finalitatea si nu cum ajungi la ea. Daca crezi ca ai mai multe sanse sa prinzi peste cu niste ready-made-uri si asta iti asigura un drill pe cinste,pai atunci consumarea timpului pe niste bile home made nu-si are rostul.
Raducu, bala a spus doar ca se foloseste soia in mixuri nu ca mixurile ready made ar fi doar din soia si gris,(intre noi fie vorba Nutrabaits face un mix Jumate soia, jumate gris- 50-50 ii zice). Sa stii ca nu exista mix fara soia si fara gris.
Totusi firmele de nada au investit o gramada de bani pana sa arunce pe piata un mix sau niste boiliesuri, de aceea mi se pare putin hazardata parerea lui Dan, dar fiecare are opiniile lui si nu poate fi condamnat pentru asta.Cred ca acasa foarte putini reusesc sa faca niste mixuri bune si asta doar dupa ani de teste si incercari si esecuri samd.
Carpfishing... A way of life!

raducu
senior member

Mesaj de raducu » 05 Mar 2007 15:35

Mikecarp,de acord cu tine si tinand cont de anii de care spuneai si de faptul ca acel coleg acumdorea sainceapa sa foloseasca bile,m-am gandit ca era indicat sa inceapa cu ceva mai usor. A fost parerea mea si am pronuntat-o cu ce-a mai buna intentie.
In legatura cu soia si gris poate am inteles eu gresit ca @Bala a incercat sa generalizeze ca toate ready mix-urile....... si la un moment dat a avut chiar sustinatori :D
PESCUITUL INSEAMNA ARTA

raducu
senior member

Mesaj de raducu » 05 Mar 2007 15:42

toni scrie:dane aici nu te inteleg ....

iti inteleg principiu general, dar mi se pare ca te duci cu el prea in extrema .....

sunt absolut de acord cu satisfactia mai mare , plus ca asta e parerea ta si ai tot dreptul .... dar faptul ca prinzi un peste prin metode sportive e o bucurie in sine, nu ? cat de important e sa nu fie la mix de firma sau ready made astfel incat sa-ti rapeasca bucuria drilului ?? :shock: :shock: :shock:

eu nu am nici pe departe timpul necesar sa-mi fac bile pt fiecare pescuiala (bune ,rele, cum ies ele, cu mix de firma , de nefirma etc ) ... si atunci sunt realmente obligat ca de multe ori sa pescuiesc cu ready madeuri .... asta nu imi strica placerea de a pescui si sincer ma bucur de fiecare peste pe care l-am pus in mincioc .....

asta nu inseamna ca nu iti respect opinia ... sunt doar putin contrariat ....

De acord cu Toni . Sincer sa fiu poate m-asi simti mai pescar adevarat daca le produceam eu dar e si mai comod asa cu ready made-uri :oops: ......am incercat,am facut dar e prea mare tevatura pe langa lipsa de timp. La un moment dat am invatat pe cineva si-l plateam sa le faca dar am renuntat si la asta. :D
PESCUITUL INSEAMNA ARTA

Dan Pop-Coman
veteran

Mesaj de Dan Pop-Coman » 05 Mar 2007 17:19

Eu am vorbit din punctul meu de vedere.Probabil ca daca a-s fi foarte,foarte, ocupat si timpul nu mi-ar permite sa-mi fac propriul mix a-s pescui si eu cu ready made.Dar deocamdata timpul imi permite :D

ioanb
member

Mesaj de ioanb » 05 Mar 2007 17:46

Bilele home made , au multe avantaje , chiar dacă la faci din mixuri de firmă s-au proprii , dar cel mai important mi se pare prospeţimea , plus posibilitatea de a regla nivelul atracţiei aromatice sau nutritive şi a raportului proteine/grăsimi/glucide .

bala
member

Mesaj de bala » 05 Mar 2007 18:30

bala scrie:
raducu scrie:Trebuie sa ai mai multa incredere in tine si la pescuit nu se stie niciodata ce surprize poti avea . Cred ca nu poti sti sigur pana nu incerci si te convingi la fata locului.
in primul rand ,trebuie sa ai incredere in nada cu care pescuiesti,iar din acest pdv,orice mix din cele afisate la inceputul topicului este mult mai bun(posibile la unele doar probleme de rulaj,dar asta e simplu de rezolvat) decat orice mix pe care e facut un ready-made...multora le este teama sa incerce,si zic ca mai bine isi cumpara o punga de ready -made,ptr ca ,zic ei,nu se vad in stare sa faca singuri un mix mai bun decat o firma care produce ready-made...daca ar stii ca majoritatea ready-made-urilor sant pe un mix din 60 % gris si 40 % faina de soia...poate si-ar schimba atitudinea...

raducu,mai sus am citat postarea mea....
acum citeste-o cu atentie si citeaza-mi si mie din ea paragraful sau fraza unde fac referire la ready mixuri...
vorbeam despre mixul pe care sant facute MAJORITATEA BOILIESURILOR READY MADE.... e o mica-mare diferenta intre ready mix si boilies ready made....eu zic ca am fost destul de clar in exprimare...daca tu sau altcineva a inteles ...altceva...no offens dar nu mai e treaba mea....

toni
member

Mesaj de toni » 05 Mar 2007 18:40

@ dan coman : fericitule :D :D :D

@ ioanb

pe termen scurt se pot regla si astea la ready madeuri : le dipuiesti in functie de dorinta .... si bilele din galeata se poat dipui, nu numai cele de ac ... mai bagi o tara de aroma, mai niste multimino , neshte atract, alcool alea, in functie de ce vrei ....

pe termen mai lung, hnv din dip nu le poti face, normal .......

bala
member

Re: Boilie-suri

Mesaj de bala » 05 Mar 2007 18:54

@ toni
toni ,cu tot respectul,sant cu totul de acord cu tine,daca cineva mi-ar spune ca nu a pescuit in viata lui cu bile si de maine ar vrea sa PESCUIASCA cu boilies ,i-as recomanda acealasi lucru: du-te frate si cumpara-ti 5 kg de ready made... dar cand cineva deschide un topic,dornic sa invete ceva,cu urmatorul mesaj,citez:
boosterman scrie:Caut o reteta de boilie-suri ca pentru incepatori.
Adica cu toate DETALIILE de fabricatie.
....nu mai pot sa-i recomand acelasi lucru...ptr ca ,dpdv personal,nu va invata nimic nici dupa n ani de pescuit la bile...nu da exemplul tau,ptr ca e irelevant,tu deja ai o experienta destul de vasta in ceea ce inseamna boilies,dar mai pescuiesti si cu ready made din comoditate sau lipsa de timp...e altceva...
e doar parerea mea si nu trebuie sa deranjeze pe nimeni,chiar daca ptr "unii" e o ...."aberatie" ;-)

Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 05 Mar 2007 20:39

bala scrie:
POP FLORIN scrie:Vad aici niste "meseriasi" care stiu cam tot ce contin unele mixuri ...... asa ca ai rog frumos sa-mi spuna si mie ce anume pune Solarul in compozitia Red Hering sau Mainlineul in Assasin-8 :evil: :evil:

Scuze de OFF TOPIC , dar nu ma pot abtine in fata unor astfel de aberatii ..... auzi soia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
IN PRIMUL RAND se vorbea despre MAJORITATEA boiliesrilor ready made si nu despre ready mix-uri...
in al doilea rand nu stiu ce ti se pare atit de aberant, faptul ca se foloseste soia in mixuri...
in al treilea rand,nu a pretins nimeni ca stie cu exactitate din ce se compune un mix pe care e facut un ready made,dar atita timp cat acestea apar in raft la magazin la un pret de ...comerciant ( nu de producator),la un pret de 15-20 ron/kg sau 30-35 ron/kg in cazul celor mai bune boiliesuri ready made ,banuiesti oarecum pe ce mix e facut un asemena boilies...
ps: poate cine stie,sant unii si mai "meseriasi" care pot face un boilies nhv cu 8-10 ron,pe care mai apoi sa-l vindem cu 15-20 ron...si uite asa ne imbogatim peste noapte ;-)
ps2: care e "meserias" si se incumeta sa incerce...sai aiba grija ca numai 10 oua costa 5 ron :mrgreen: :mrgreen:
@Bala , trebuie sa-ti spun CLAR ca eu nu produc boilisuri pe care le vand , dar am boilis ready made la 35 ron de la firme consacrate care nu se joca cu un mix bazat pe faina de soia ....... asa ca termina cu aberatiile , documenteaza-te si apoi vorbeste ........ bineinteles exista si bile la 15 ron kg , dar crede-ma ca nici in acelea nu poti spune clar compozitia mixului ...... sau daca da , esti probabil si tu un "pui de zmeu" care le stie pe toate !
ARGUMENTE PE VIITOR ......... sau spune si tu .... parerea mea este ca ..... si atunci clar nu-ti sare nimeni in carca :mrgreen:

bala
member

Mesaj de bala » 05 Mar 2007 21:19

ARGUMENTE PE VIITOR ......... sau spune si tu .... parerea mea este ca ..... si atunci clar nu-ti sare nimeni in carca

acelasi lucru l-as astepta si eu din partea ta...si mai mult chiar, m-as astepta ,asta in caz ca vrei sa mai dialogam,sa renunti la a ma categorisiri gen: aberant,"pui de zmeu" ,etc...
tu pe ce documentatie sau/si argumente te bazezi cand afirmi:
..."dar am boilis ready made la 35 ron de la firme consacrate care nu se joca cu un mix bazat pe faina de soia ....... asa ca termina cu aberatiile , documenteaza-te si apoi vorbeste "....????????????

chiar daca nu stii cu exactitate ce contine un mix,cel putin pe ce baza este..poti banui.
de exemplu:ca tot ai pomenit de red hering de la solar,fiind un fishmeal este clar ,sau ma rog, POTI BANUI ca e pe baza de faina de peste...
dar in cazul S&O de la solar,poti banui pe ce baza este?????
dar un birdfood de la o firma consacrata cam ce crezi ca are la baza????
in nici un caz praf de aur :mrgreen: ,mai degraba fina de soia... ;-)
parerea mea :!: :!: ;-)

Scrie răspuns