Boilie-suri

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
bala
member

Mesaj de bala » 08 Mar 2007 23:43

@POP FLORIN
era vorba despre 60% gris si 40 %soia...dar nu asta conteaza...
hai sa o lasam asa cum a cazut...nu imi place modul tau agresiv de exprimare si nici polemicile inutile...
in alta ordine de idei,nu am pretentia ca eu am descoperit ...gaura la macaroana,sant niste informatii pe care le-am adunat din diferite carti si reviste de specialitate scrise de pescari renumiti.dar ,nu se face referire CONCRETA,adica nu zice nimeni concret ca asta ar fi compozitia de baza a majoritatii ready-made-urilor,dar se face foarte des....referire,sub diverse forme,ca de exemplu: "sa zicem ca un RM ar avea un mix pe ...","daca am lua in calcul varianta ca un RM ar fi o combinatie simpla din......","daca am pleca de la varianta ca un RM ar contine doar..."...etc
si intotdeauna sant implicate cele 2 componente sub acest procentaj...nimeni ,niciodata(ma refer la cei ce produc bile sau sant fieldtesteri ptr dif firme) nu o sa spuna asa ceva intr-un mod categoric....mai ales intr-o revista sau carte...dar multe informatii sant scapate sub forma de ...aluzii
nici eu la randul meu nu am AFIRMAT ca stiu cu siguranta ca asta ar fi combinatia...am spus ceva de genul" daca ar sti ca un mix pe care e facut un rm este din....." ...e interpretabila exprimarea...dar tu mi-ai sarit in beregata in secunda 2 ,spunandu-mi sa termin cu aberatiile...ai fi putut sa spui ca sant doar simple speculatii(si eu as fi putut sa fiu de acord),dar totusi au ceva la baza... in schimb tu nu ai venit cu nimic concret cu care sa ma contrazici.... si stii de ce??? ptr ca nu ai nici macar un argument pertinent cu care ai putea sa contrazici aceasta teorie...
banuiesc ca ai o gramada de cunostinte si prieteni pescari buni....de ce nu ii intrebi??? sa vedem ,are cineva argumente sa spuna ca este o aberatie aceasta formula de mix????
in ceea ce ma priveste...sant un...oarecare pescar,nu fac parte din elitistica pescarilor de crap,adica nu sant din marea familie a celor care participa in mod frecvent la concursuri. ;-) ......

Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 10 Mar 2007 09:34

@Bala , ok nu am cum sa-ti demonstrez ca un rm are la baza una sau alta , cum nici tu nu poti argumenta ce ai spus cu grisul si soia ...
Da gresala mea ca am spus 60% soia cand era 40% :oops:
Nu cred ca ti-am sarit in secunda 2 la beregata , doar ca ai avut o atitudine urata fata de rm care au si ele rolul lor !
Tu la inceput cu ce ai pescuit ??????????????????Oare ti-ai facut tu bilele din start ..... sau ai luat niste rm din soia si gris cu care ai prins peste :?: Totusi , daca ai ajuns la un nivel la care iti permite buzunarul si cunostintele in domeniu sa faci un boilis bun , felicitarile mele , dar nu uita de unde am inceput toti si probabil si cu rezultate ...........de exempu primul meu crap la pescuitul cu boilis l-am prins la un rm nutra , de capsuna :idea:

Limax
member

Mesaj de Limax » 10 Mar 2007 09:51

POP FLORIN scrie:@Bala , ok nu am cum sa-ti demonstrez ca un rm are la baza una sau alta , cum nici tu nu poti argumenta ce ai spus cu grisul si soia ...
Da gresala mea ca am spus 60% soia cand era 40% :oops:
Nu cred ca ti-am sarit in secunda 2 la beregata , doar ca ai avut o atitudine urata fata de rm care au si ele rolul lor !
Tu la inceput cu ce ai pescuit ??????????????????Oare ti-ai facut tu bilele din start ..... sau ai luat niste rm din soia si gris cu care ai prins peste :?: Totusi , daca ai ajuns la un nivel la care iti permite buzunarul si cunostintele in domeniu sa faci un boilis bun , felicitarile mele , dar nu uita de unde am inceput toti si probabil si cu rezultate ...........de exempu primul meu crap la pescuitul cu boilis l-am prins la un rm nutra , de capsuna :idea:
Si dipuit in dip SBS!

bala
member

Mesaj de bala » 10 Mar 2007 12:37

sincer sa fiu ,nu am pescuit niciodata cu RM...in afara de pop-up (si asta pe un snowman cu o scufundatoare tot h-m :) )
pur si simplu nu am incredere in ele...poti spune ca este o parerea preconceputa,dar asta e...
si daca tot ai pomenit de "inceputuri" o sa-ti spun cu ce fel de "bile" am inceput sa pescuiesc....daca le putem numi ...boilies :).dar asta se intimpla cu 6-7 ani in urma....
faceam un mix din 4 cani de faina de porumb(malai rasnit) o juma de cana de faina de soia si juma de cana de faina de canepa(canepa prajita si rasnita).din mixul asta faceam o ...mamaliga cat se putea de tare ...dupa ce o lasam la scurs vreo 2 ore sub un tocator de lemn pe care puneam o greutate,rulam bile (in palma) si le puneam din nou la fiert pana se ridicau la suprafata...dupa ce le scoteam le lasam un pic sa se raceasca(pina puteam sa pun mana pe ele) si apoi le tavaleam prin faina de RAME(rame tocate si uscate la soare si apoi rasnite) si le rulam din nou in palma.dupa ce sa raceau de tot le bagam la frigider pina plecam la pescuiala....rezultau niste bile destul de moi si f elastice,ceva in genul unei bile de silicon...daca dadeam cu ele de gresie sareau 30-40 cm de pamant si nu se spargeau...stateau f bine atit pe ac cat si pe firul de par...de prins,am prins pe orice balta pe care le-am folosit...mai mic(cel mai mic a fost de 300 g :) ) sau mai mare(5,5kg pe branesti 3)...cel mai rau era faptul ca erau "sensibile" la ciugulelile "albiturii" si trebuiau schimbate des,iar de multe ori intra si platica sau caras...
de atunci am tot incercat si incercat... trecand pe produse profesionale...nu pot sa spun ca am ajuns sa fac super bile,ptr ca nu am avut posibilitatea (nici timpul nu-mi permite ,nici situatia materiala) sa le testez in pescuit de anduranta(4-5-6 zile).de obicei merg doar la partide de 24 -48 ore...dar au fost si partide reusite(zic eu) cand am reusit sa scot 108 kg in 24 ore(mai exact in 22 ...)
in schimb am mai folosit(pe langa mixul facut de mine) si folosesc in continuare cu incredere ready mix-uri...asta cand am bani...cand nu am bani ,pescuiesc la porumb....

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 10 Mar 2007 13:34

Trebuie sa recunoastem cu totii ca treuie felicitat,bala, pentru perseverenta in primul rand si pentru sinceritate in al doilea.Foarte putini pescari recunosc ca nu tot timpul prind zeci de kg intr-o partida de 12h. :mrgreen:
Bravo bala.(sa sti ca nu te iau la misto,doar mi-a placut sinceritatea ta).
Carpfishing... A way of life!

raducu
senior member

Mesaj de raducu » 10 Mar 2007 16:27

mikecarp scrie:Trebuie sa recunoastem cu totii ca treuie felicitat,bala, pentru perseverenta in primul rand si pentru sinceritate in al doilea.Foarte putini pescari recunosc ca nu tot timpul prind zeci de kg intr-o partida de 12h. :mrgreen:
Bravo bala.(sa sti ca nu te iau la misto,doar mi-a placut sinceritatea ta).
De acord , acum a dat un raspuns normal. Pentru perseverenta sa nu mai vorbim , lucrarea dracilor bilele alea :D . Ar mai ramane de dezvaluit reteta lui de preparat porumbul cu care pescuieste cand nu are bani.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA

Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 10 Mar 2007 20:39

@Bala , respect pt. tine , tu acu 6-7 ani cand iti faceai "bilele" eu nu tare stiam de pescuitul la crap , ce sa mai zic de boilis ...... am inceput cu crapul din 2005 , de atunci si cu bilele , normal la inceput doar rm ........ apoi treptat am inceput sa-mi fac singur bilele !
Nu am stat niciodata sa imi creez mixul , mi-l cumpar ....... vorba aia ce sa mai stau eu sa inventez roata , fac bile cu care am rezultate bune , dar adevarul este ca acest lucru costa binisor !

Jean Pescaru
member

Mesaj de Jean Pescaru » 12 Mar 2007 13:43

La prima partida la crap ai dat cu boilies? :o
Inseamna ca ai avut profesori buni!
Cu porumbu cum ramane?
Oricum te invidiez :!:
a&j fishing team

mariandmd
member

Mesaj de mariandmd » 12 Mar 2007 23:27

multumesc mult pentru raspuns Valentin si poate ne vedem la o partida.
si multe multumiri la celorlanti care mi-au raspuns intrebarii
lool
pentru raspunsurile primite am luat un mixt care se numeste BFM si ceva ce se pune pe langa ca asa zice lume ca ar fi in xxx
poate primesc si ceva in legature cu BFM-ul, la retete ma refer
ca sunt si eu incepator la bile, adica ma chinuii sa scap de porumb si sa incerc cu nutrabite ca e la moda .... :lol:
am 1,5 kg de BFM, nutramino, multimino, ulei de somon,betaina, aroma pe baza de alcol tuti fruty, credeti ca ar mai trebuii ceva pentru a face bilele?
multe multumiri inca o data pentru raspunsuri

mariandmd
member

Mesaj de mariandmd » 12 Mar 2007 23:30

am uitat sa mentionez ca am achizitionat si pistol si masuta pentru bile de 16 mm si 20 mm

Scrie răspuns