Pastrare porumb?!

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Verdete Daniel
member
Mesaje: 277
Membru din: 13 Apr 2004 09:58
Localitate: Mioveni, Arges

Pastrare porumb?!

Mesaj de Verdete Daniel » 26 Ian 2010 09:32

Salut tuturor,

Fiind iarna, avand mai mult timp liber si ca sa-mi treaca de dorul pescuitului, m-am hotarat sa prepar niste porumb pentru carlig.

Cum as vrea eu sa procedez:
- sa pun boabele de porumb la inmuiat vreo 24 - 48 ore;
- sa le fierb cu putin colorant pana crapa putin boabele;
- dupa care sa le scurg si apoi sa le pun la uscat vreo 24 ore;
- apoi puse la borcane (de 800 g) peste care sa torn: aroma + lichid nutritiv + apa pana acopera boabele cu vreo 2 degete.
O fi bine pana aici?

In continuare, cea mai mare problema ar fi ca nu stiu cum sa le pastrez ca sa ramana asa cum le-am pregatit eu!!!!

Voi cum procedati? Mai adaugati (sau eliminati) si altceva din ce am scris eu mai sus? Eventual sa pun si un conservant sau altceva? Ajutati-ma, va rog mult!

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Cu stima,
Daniel Verdete

Avatar utilizator
Marius_bn
veteran
Mesaje: 551
Membru din: 02 Dec 2005 07:01
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesaj de Marius_bn » 26 Ian 2010 09:40

Ai putea ca borcanul sa-l sterilizezi, asa cum face bunica cu compoturile, fara conservanti, nada 100% naturala. Am si eu un borcan cu porumb, cred ca are peste 6 luni si nu prezinta semne de mucegaire sau degradare. Acelasi procedeu il folosesc cei de la Dynamite Baits pentru conservarea porumbului in cutii/bidoane insa au un ingredient care produce un soi de ceara peste porumb. Oare ce o fi?

Verdete Daniel
member
Mesaje: 277
Membru din: 13 Apr 2004 09:58
Localitate: Mioveni, Arges

Mesaj de Verdete Daniel » 26 Ian 2010 10:09

Marius, multumesc de raspuns.

Borcanul care spui ca il ai de 6 luni, unde il tii? In frigider, pe balcon la racoare, la temperatura camerei etc?

Si inca ceva: bun, am inteles, pentru pastrare il sterilizez, dar dupa ce desfac borcanul nu se strica boabele (incep sa fermenteze, se "impute" apa etc)?
Daniel Verdete

Avatar utilizator
Marius_bn
veteran
Mesaje: 551
Membru din: 02 Dec 2005 07:01
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesaj de Marius_bn » 26 Ian 2010 14:35

Borcanul sta in debara, la o temperatura medie de 22 grade C.
Din pacate nu l-am desfacut ca sa-ti pot spune efectul in timp dar, de regula, la o partida de pescuit daca si nadesti consumi intreg continutul. O alta varianta e sa-l "ambalezi" in borcane mai mici.

Verdete Daniel
member
Mesaje: 277
Membru din: 13 Apr 2004 09:58
Localitate: Mioveni, Arges

Mesaj de Verdete Daniel » 26 Ian 2010 14:48

Marius, ma intereseaza strict porumbul pentru carlig, pentru momeala, nu cel pentru nadit.

Vreau sa fac mai mult acum, sa il pastrez in borcane mai mari (de 800g) si sa iau din el cand plec la pescuit, in borcanele mai mici si urmatoarea data iar sa iau si tot asa pana se termina.

Exista oare vreo solutie la problema mea?
Daniel Verdete

Avatar utilizator
Marius_bn
veteran
Mesaje: 551
Membru din: 02 Dec 2005 07:01
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesaj de Marius_bn » 26 Ian 2010 15:02

Nu stiu ce sa-ti recomand. Vezi ca si porumbul celor de la Dynamite Baits nu rezista, dupa deschidere, mai mult de o zi sau doua pe timp de vara. Singura optiune ar fi sa folosesti borcane mai mici, gen 100 - 150 ml si sa umplii debaraua :lol:

liviu78
junior member
Mesaje: 91
Membru din: 15 Iun 2009 17:15
Localitate: PITESTI

Mesaj de liviu78 » 26 Ian 2010 16:37

congelarea nu e o solutie buna? si apoi folosierea integrala a borcanului?

filica
veteran
Mesaje: 580
Membru din: 25 Ian 2009 00:53

Mesaj de filica » 26 Ian 2010 18:14

doar nu esti nebun sa congelezi porumbul in borcan,cu tot cu borcan!!!ia-ti taticule pungi si pune o mana de boabe in miere,melasa,csl sau ce-oi vrea tu!!poti sa le pui si-n inghetata!!da lasa borcanu in pace!!borcanul se tine in boxa,debara,etc!

liviu78
junior member
Mesaje: 91
Membru din: 15 Iun 2009 17:15
Localitate: PITESTI

Mesaj de liviu78 » 26 Ian 2010 23:05

nu mi/a trecut prin cap sa bag un borcan de sticla la congelator......evident ca se sparge.Ma gandeam la cele de plastic genul celor cu pop-up.......De fapt recipientul conteaza mai putin.........Continutul da aceleasi rezultate chiar daca a fost congelat/decongelat?

Verdete Daniel
member
Mesaje: 277
Membru din: 13 Apr 2004 09:58
Localitate: Mioveni, Arges

Mesaj de Verdete Daniel » 27 Ian 2010 14:53

liviu78 scrie: .... continutul da aceleasi rezultate chiar daca a fost congelat/decongelat?
Eu cred ca nu. Pentru ca boabele, dupa dezghetare, or sa se sfarame si nu mai poti sa faci nimic cu ele. Zic si eu .... :-)
Daniel Verdete

Scrie răspuns